Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

Vierasblogi: Suoliston hyvinvoinnin tukeminen parhaalla mahdollisella tavalla


Pyysin ravintoterapeutti Anu Bouquetia Ravintoeliksiiristä avaamaan LeanShake tuotteen hyötyjä, josta on tullut meidän perheen lähes jokapäiväinen juoma. Kiireisen lapsiperheen arjessa aamiaisella ei välttämättä ole aikaa itse syödä rauhassa. LeanShake antaa tarvittavat vitamiinit ja kylläisen olon terveellisessä muodossa. Kun tuote lanseerattiin en olisi arvannut, että alan itse käyttää sitä. Nykyisin myös mieheni aloittaa työaamut sillä. LeanShake pitää nälkää isollakin miehellä useamman tunnin. Elimistö suorastaan huusi LeanShakea kolmen viikon Usan reissun jälkeen.

Vierasblogi:Anu Bouquet

Oletko koskaan miettinyt kuinka huolehdit suolistosi hyvinvoinnista ja miksi se on tärkeää? Olet varmaan kuullut sanottavan, että suolistossa on ihmisen toiset aivot. Tämä sanonta pitää hyvin paikkaansa, koska ihmisen suolistoa ja ruoansulatusta ohjailevat oma hermosto ja tuhannet erilaiset bakteerit. Niitä elää suolistossa 10-100 kertaa enemmän kuin ihmisessä on soluja. Suoliston bakteerikanta painaa jopa 1,5 kiloa- vähiten näitä bakteereita on mahalaukussa ja eniten paksusuolessa. Suolistomme tuottaa 95% kaikesta serotoniinista ja 50 % kaikesta dopamiinista. Tämä kertoo siitä, että jos suolistossa ei ole kaikki kohdallaan, se heijastuu suoraan myös mielialaamme.

Suolisto vaikuttaa laajasti hyvinvointiimme


Suoliston kunto ei vaikuta ainoastaan mielialaamme, vaan myös toimivaan immuunipuolustukseen ja tasapainoiseen hormonitoimintaan. Sen kunnosta riippuu, kuinka hyvin ravintoaineet imeytyvät verenkiertoon kehon käyttöön ja kuinka hyvin haitta-aineet saadaan poistettua elimistöstä. Suoliston huono kunto voi aiheuttaa monenlaisia oireita kuten nivelkipuja, turvotusta, toistuvia hengitystieinfektioita ja tukkoisuutta, väsymystä, päänsärkyä, iho-ongelmia, painonhallinnan haasteita, toistuvia virtsatietulehduksia sekä allergioita. Miten sitten suolistoa pystyisi tukemaan parhaalla mahdollisella tavalla että näiltä haasteilta vältyttäisiin?

Stressi vaikuttaa suolistoon

Ensinnäkin, stressinhallinta on ensiarvoisen tärkeää. Sillä on erittäin suuri merkitys suoliston terveyteen. Pitkään jatkunut stressitila vähentää verenkiertoa mahaan ja suolistoon, ruoansulatus hidastuu, suolahapon ja ruoansulatusentsyymien määrä vähenee ja tätä kautta ravintoaineiden imeytyminen huonontuu. Sulamattomat ruokamolekyylit rasittavat suoliston ja vatsan limakalvoja, suolen läpäisevyys voi lisääntyä joka puolestaan voi johtaa aikaisemmassa kappaleessa mainitsemiini ongelmiin. Tulehdusta hillitsevien ja paranemista tukevien hormonien tuotanto vähenee ja kehon korjausprosessit heikkenevät. Toiseksi, vääränlainen ruokavalio tai tiettyjen ravintoaineiden liiallinen saanti on myös suuri stressi suolistolle. Toisinaan syömme liikaa lihaa, sokeria, vehnää, alkoholia, eineksiä ja kahvia ja liian vähän tuoreravintoa, luonnollisia rasvoja, kuitua ja hyvin sulavia proteiinin lähteitä. Kun stressinhallinta ja ravinto on saatu kuntoon, suolistoa voi tukea tarpeen mukaan ravintolisin, kuten ruoansulatusentsyymeillä, suolahapolla, maitohappobakteereilla ja kuitulisällä.

Prebiootti toimii probiootin ruokana

Kuitulisiä on nykyään markkinoilla monenlaisia. Prebioottinen kuitu voi olla esim. sulamaton hiilihydraatti eli ravintokuitu tai lyhytketjuinen kuitu kuten inuliini. Prebiootti toimii probioottien ”ruokana” ja parantaa niiden elinkykyä. Eräiden asiantuntijoiden mukaan on parempi tarjota suolistolle prebiootteja (kuin probiootteja), koska ne kasvattavat luonnollisesti suoliston omaa, hyvää bakteerikantaa. Harvoissa kuituvalmisteissa on useampaa kuin yhtä kuitulajia.

Zinzinon LeanShake proteiini-prebioottivalmisteessa on useita eri prebioottisia kuituja; resistenttiä tärkkelystä, inuliinia, psylliumia ja kauran beetaglukaaneja. Lean shaken sisältämät kuidut vaikuttavat paksusuolen jokaisessa osassa ja lisäävät siten koko paksusuolen hyvien bakteerien määrää. Kuiduista inuliini ei välttämättä sovi ärtyneen suolen oireyhtymästä kärsivälle.

Zinzinon ihania tuotteita

Monipuolinen LeanShake

LeanShakea voi käyttää ateriankorvikkeena painonpudotuksessa, painonhallinnassa, lihasmassan kasvattamisessa, palautusjuomana tai suoliston hyvinvoinnin tukena. Eu säännösten vuoksi ateriankorvikkeessa on oltava omega 6 rasvahappoja, jotka voivat liiallisesti saatuna lisätä hiljaista tulehdusta kehossa. LeanShakeen on sen vuoksi lisätty sopivassa suhteessa myös omega 3 rasvahappoja. Se on gluteeniton ja soijaton, ja siitä löytyy joko herapohjainen tai vegaaneillekin sopiva herne/kauraproteiinipohjainen versio. LeanShake ei sisällä keinotekoisia aromeja tai makeutusaineita. Siitä löytyy 25 eri vitamiinia ja mineraalia.

Summa summarum, vähennä stressiä, syö hyvin ja käytä tarvittaessa ravintolisiä niin suolistosi kiittää. Jos olet kärsinyt pitkään jatkuneista suolistovaivoista, joihin et ole saanut omin avuin apua, käänny asiantuntijan puoleen joka voi suositella sinulle juuri sinulle sopivaa ruokavaliota ja tarvittaessa vaikkapa funktionaalisen lääketieteen suolistoanalyysia.

Anu Bouquet
Dipl.ravintoterapeutti
www.ravintoeliksiiri.fi

Lue myös Anun minulle tekemästä Bioresinanssimittauksesta

Toimin itsenäisenä jälleenmyyjänä Zinzinossa ja kerron mielelläni lisää tuotteistamme.

Ei kommentteja