Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

Vierasblogi: Viitteitä kehon toiminnasta bioresonanssimittauksesta


Vierasblogi: 
Dipl.ravintoterapeutti Anu Bouquet
www.ravintoeliksiiri.fi
https://www.facebook.com/ravintoeliksiiri.fi

Kävin Anun luona bioresonanssimittauksessa, joka oli mielenkiintoinen kokemus. Pyysin Anua avaamaan menetelmää ja analysoimaan tuloksiani. SUosittelen lämpimästi Anua, kun etsit asiantuntevaa ravintoterapeuttia.

Mittauslaitteiden taustaa ja toimintaperiaate

Jo 1900 luvulla länsimainen tiede alkoi tutkia elävien objektien sähkömagneettisten energioiden ja aaltofunktioiden teorioita (=kvanttifysiikkaa). Monet tiedemiehet kuten Royal Rife tekivät tutkimuksia jotka arvioivat erilaisten yhdisteiden sähköisiä ominaisuuksia ja totesivat että joka aineella on oma aaltofunktio tai resonanssitaajuus. Tämän teorian pohjalta Dr. Reinhard Voll kehitti ensimmäisen Asyran kaltaisen bioresonanssilaitteen vuonna 1953. Siitä lähtien tekniikka on kehittynyt huimasti ja laitteet luonnollisesti myös. 

Asyra Pro mittauslaitteella saadaan tietoa kehon toiminnallisesta terveydestä mittaamalla muutoksia kehon sähkömagneettisessa kentässä. Asyra analysoi terveydentilaa jatkuvasti tuottamamme sähkömagneettisen säteilyn perusteella. Laite mittaa kehon tämänhetkisiä epätasapainotiloja, jotka haittaavat kehon optimaalista toimintaa. Mittausmenetelmä sisältää elementtejä perinteisestä kiinalaisesta lääketieteestä ja homeopatiasta uusimman tietotekniikan keinoin. Mittauksesta saa tiedon, onko vaiva akuutti, jolloin elimistö yrittää korjata tilanteen, vai krooninen, jolloin elimistö ei jaksa korjata ongelmaa. Sillä saa tietoa kehon toiminnasta solutasolla, mm. vitamiini-, hivenaine- ja rasvahappotasapainosta, ruoka-yliherkkyyksistä, suoliston häiriötiloista (entsyymi- ja mahahappopuutos, dysbioosi), aineenvaihdunnan häiriötiloista, psyykkisistä stressitekijöistä tai toksiinikuormituksista.

Asyra antaa viitteitä terveydentilasta. Sillä ei tehdä diagnoosia, eikä se korvaa lääkärin antamia ohjeita tai hoitoa. Mm. ravintoterapeutin työssä laite on hyvä apuväline, joka auttaa selvittämään kehon epätasapainotilat. Tarvittaessa ohjaan asiakkaan tarkempiin laboratoriotutkimuksiin.


Heidin Asyra mittauksen tulokset ja tulkinnat

Heidi oli mielenkiintoinen henkilö testaukseen, koska hänellä on vain muutama ravintolisä käytössä ja hyvä ruokavalio. Hänen ruokavalionsa on kasvispainotteinen, lisänä kala ja maitotuotteet. Ravintolisistä hän kertoi käyttävänsä Zinzinon Balance kalaöljyäXtender monivitamiini fytoravinne valmistetta ja toisinaan maitohappobakteereita.

Testin mukaan Balance kalaöljy imeytyy ilmeisen hyvin, koska Heidillä ei ollut omega kolmosiin kuuluvista EPA ja DHA rasvahapoista puutoksia. Omega 6 rasvahappoihin kuuluvasta GLA:sta oli pieni puute, joten suosittelin Heidille helokkiöljyä ravintolisänä kuuriluontoisesti. Helokkiöljystä voi olla yleisesti ottaen apua atooppiseen ihottumaan, nivelreumaan ja PMS oireisiin. Se tulee aina ottaa kalaöljyn ohessa ettei seerumin omega 3 pitoisuus laske. Rasvahappojen saannissa tulisi muistaa aina monipuolisuus, tarvitsemme luonnollisia, tyydyttyneitä rasvoja, mutta myös hyvälaatuisia, kylmäpuristettuja kasviöljyjä kuten oliivi- tai avokadoöljy. Rasvojen suosittelussakin yksilöllisyys on avainsana, jollekin runsas rasvojen saanti sopii hyvin, mutta toisella rasvat saattavat (mm. DNA geenitestien mukaan) varastoitua ja vaikuttaa painonhallintaan. Tai jos henkilöllä on APOE4 alleeli, ruoan tyydyttynyt rasva nostaa hänen huonon LDL kolesterolin määrää.Vitamiinipuutoksiakaan Heidillä ei ollut, mikä kertoo sen että ruokavalio ja monivitamiinivalmiste antavat tarvittavat ravintoaineet Heidin kehon tarpeisiin. Ubikinonista, vitamiininkaltaisesta aineesta ja antioksidantista oli pieni puutos. Ubikinonia löytyy jokaisen solun voimalaitoksesta, mitokondriosta, ja sitä tarvitaan energian tuotantoon. Sitä valmistetaan maksassa, edellyttäen että henkilön geenit toimivat kunnolla ja hänen vitamiini- ja kivennäisainevarastonsa ovat riittävät. Jos jokin osio edellämainituista ei toimi kunnolla, henkilölla voi olla energianpuutetta ja väsymystä.

Ubikinonin moninaisista vaikutuksista voi lukea lisää täältä
http://www.tritolonen.fi/artikkelit/181-ubikinoni- koentsyymi-q10

Hivenainevarastoissa Heidillä oli pieni vaje molybdeenin ja kuparin kohdalla. Kuparin puutosta voi tulla, mikäli on nauttinut sinkkiä tai suuria määriä C-vitamiinia. Kupari ja sinkki heikentävät toistensa imeytymistä eli ne olisi hyvä ottaa eri aikaan. Kumpaakin tarvitaan, sopivassa suhteessa. Kupari onkin vahva antioksidantti, jota tarvitaan mm. raudan hyödyntämiseen, hemoglobiinin muodostamiseen ja luuston vahvistamiseen. Molybdeeni on tärkeä, joskin hieman unohdettu hivenaine, jota tarvitaan mm. kehon happamuuden säätelyyn, hiilihydraatiaineenvaihduntaan, ja raudan aineenvaihduntaan.

Muutamia aminohappopuutoksia nousi esiin (tryptofaani, proliini, histidiini ja lysiini), joiden korjaamiseen Heidi testaa Zinzinon LeanShakea päivittäin seuraavan kuukauden ajan. Aikaisempien mittaustulosten mukaan vegaaneillekin sopiva LeanShake (berry) korjaa
hyvin aminohappopuutoksia. Aminohappoja tarvitaan kehon rakennuspalikoiksi, mm. entsyymien, hormonien, aivojen välittäjäaineiden ja lihasten rakentamiseen.

Ruokayliherkkyysosiossa Heidillä nousi esiin maitotuotteet, osa gluteeniviljoista ja joitakin yksittäisiä hedelmiä ja mausteita. Testi mittaa siis ns. viivästyneitä allergioita eli ruokayliherkkyyksiä. Ruoka-aineallergiat aiheuttavat lähes välittömän reaktion ja niiden aiheuttaja on helposti löydettävissä kun taas ruoka-yliherkkyyden oireet ilmenevät vasta tuntien, joskus päivien viiveellä ruoka-aineen nauttimisesta. Ruoka-yliherkkyyksistä kärsivien määrän arvellaan olevan jopa 45 % väestöstä. Ruoka-yliherkkyys voi aiheuttaa monenlaisia epämiellyttäviä oireita kuten hengitysteiden tukkoisuutta, nivelvaivoja, vatsan ja suoliston ongelmia, päänsärkyä tai iho-ongelmia. Immuunipuolustuksen ja suoliston kuntoa saadaan rauhoitettua eliminaatiodieetillä, jonka jälkeen, pikkuhiljaa eliminoituja ruoka-aineita palauttamalla saadaan paremmin selville, mikä sopii ja mikä ei. Vastaavuus bioresonanssitestin ja verikokeesta otettujen yliherkkyyksien kesken on hyvä. Heidi sai ohjeet eliminaatiodieetin toteuttamiseen ja muutaman kuukauden kuluttua voimme katsoa, miten tilanne on muuttunut lähtötilanteeseen nähden.

Dipl.ravintoterapeutti Anu Bouquet
www.ravintoeliksiiri.fi
https://www.facebook.com/ravintoeliksiiri.fi


Ei kommentteja