Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

Talousvalmentaja Sanna Spårman "Haluan tehdä aika- ja paikkariippumatonta työtä"


Talousvalmentaja Sanna Spårman - Yrittäjätarinoita sponsored by Accountor Go

Suomi on täynnä yrittäjätarinoita, jotka ansaitsee tulla kerrotuksi. Yrittäjyys todella kantaa Suomea. Yrityksistä alle 10 työntekijän yrityksiä on 264 519 (2016) eli 93,3 prosenttia. Tässä artikkelisarjassa nostetaan esiin eri alojen kiinnostavia pienyrittäjiä ja heidän tarinansa. He antavat myös omat vinkkinsä yrittäjyyteen artikkelin lopussa. Artikkelisarjan mahdollistaa kirjanpitopalvelu Accountor Go.

Nimi: Sanna Spårman
Yritys: Businessmentorit Oy, S&J Palvelut Oy
Toimiala: Talousvalmentaja, Businessmentorit sekä partneri suoramyyntiyhtiö Zinzinossa.
Nettisivut: www.sannaspårman.fi
Facebook: Sanna Spårman
Instagram: Talousvalmentaja

Sanna Spårman "Intohimoni on auttaa ihmisiä vaurastumaan ja menestymään."

Sanna on halunnut yrittäjäksi aina. Hän harkitsi sitä ensimmäisen kerran tosissaan opiskeluaikoina kauppiksessa vuonna 1994. Kuitenkin työura alkoi palkansaajana ja Sanna teki 10 vuotta töitä terveydenhuoltoalalla ratkaisumyynnin ja lääkärirekrytoinnin parissa aluepäällikkönä.

Oma juttu yrittäjyyden saralla löytyi vasta 20 vuotta myöhemmin sijoitusharrastuksen myötä. Pääkaupunkiseudulla sijoitusasunnoista on haastavaa saada positiivista kassavirtaa. Näin syntyi liiketoiminta kalustettujen asuntojen vuokrauksesta. Airbnb-toiminta sekä asuntojen hostaus vaativat kuitenkin paljon työtä ja fyysistä läsnäoloa. Vaikka liiketoiminta oli kannattavaa, se vaati kuitenkin liikaa aikaa, pitkiä iltoja ja viikonlopputöitä. Tämä yhtälö ei enää houkutellut Sannaa. Siitä syystä liiketoiminta myytiin kahta vuotta myöhemmin.

Nyt Sanna valmentaa ihmisiä säästämään ja sijoittamaan. Yrityksen Sanna perusti 2016 ja nyt 2018 hän jäi täyspäiväiseksi yrittäjäksi. Sannalla on vahva usko omaan visioon ja tekemiseen. Hän haluaa määrittää itse työajat ja työtehtävät. “Haluan tehdä aika- ja paikkariippumatonta työtä ja olla vastuussa itselleni.” Sanna toteaa.Valmennusta menestymiseen ja talouteen

Vaikeinta yrittäjyyden alussa oli löytää fokus liiketoiminnan osalta. Pikkuhiljaa palveluiden ydin hahmottui selkeäksi kokonaisuudeksi. “Minulta alettiin kysymään säästämisen ja sijoittamisen vinkkejä. Siten aloin valmentamaan ihmisiä menestymisen, liiketoiminnan kehittämisen, yritystoiminnan aloittamisen sekä säästämisen ja sijoittamisen teemoista.” Sanna kertoo.

Parasta yrittäjyydessä on vapaus

Melkein kaikki yrittäjät mainitsevat yhdeksi tärkeimmistä asioista vapauden määrittää omat aikataulut. Näin kokee myös Sanna. Sannan poika voi olla päiväkodissa lyhyempiä päiviä, koska Sanna tekee töitä kotona. Kotona työskentely mahdollistaa enemmän aikaa ylipäänsä perhe-elämälle, koska työmatkoihin ei kulu aikaa.


Epävarmuus taloudesta on haastavinta

Yrittäjyys vaatii rohkeutta. Koskaan ei voi tietää kuinka hyvin liiketoiminta menestyy. Eurot ovat kiinni omasta tekemisestä. “Yrittäjä käy elämän korkeakoulua joka päivä. Täytyy ja saa opetella uusia asioita todella aktiivisesti.” Sanna sanoo.

Verkostoituminen on elinehto menestymiselle

Sanna on oppinut ymmärtämään verkostoitumisen tärkeyden. Liiketoiminnan kehittämiseen ja kasvattamiseen liittyviä asioita tulee hänen mukaansa opiskella aktiivisesti. “Olen oppinut tekemään nopeita päätöksiä sen suhteen mihin kannattaa fokusoida aikaa ja energiaa. Kahden vuoden aikana olen jo kertaalleen myynyt yhden liiketoiminnan sekä lopettamassa toista. Moni hämmästelee miksi haluan lopettaa kannattavia toimintoja. Haluan silti käyttää työajan mahdollisimman tehokkaasti ja panostaa aikaa sekä energiaa siihen mistä saan eniten itselle henkistä kasvua sekä euroja suhteessa käytettyyn fyysiseen aikaan.” Sanna toteaa.

Motto: Unelmoi, luo tavoitteet ja tee joka päivä vähintään yksi asia tavoitteidesi eteen.


VINKIT JA TAVOITTEET:

Tekisitkö jotain toisin yrityksen alkumetreillä? Olisin verkostoitunut ensin ja perustanut yrityksen vasta sen jälkeen. Opettelin yritystoiminnan alkutaipaleella itse kaikki alusta alkaen. Sillä minulla ei ollut verkostoja, eikä tietoa siitä mihin kannattaa panostaa ja mistä ostaa palveluita. Moni pohtii yritystoimintaa aloittaessa että mistä ottaa nettisivut jne. Samaan aikaan saa tuhat puhelinsoittoa ja monet yrittäjät tarjoavat omia palveluitaan. Käytin järkyttävän paljon aikaa siihen että kuuntelin kaikkien pienyrittäjien stoorit ja myyntispiikit. Sieltä opin poimimaan tietoa siitä mihin kannattaa panostaa. Kirjanpitäjän valinta meni aluksi pieleen. Samoin nettisivut. Siinä olisi ollut hyvä saada vinkkejä muilta yrittäjiltä, että miten kannattaa toimia.

Mikä inspiroi sinua eniten yritystoiminnassasi? Jatkuva henkinen kasvu.

Miten pidät ammattitaitoasi yllä? Opiskelen joka päivä henkiseen kasvuun sekä menestyvään liiketoimintaan valmentavaa materiaalia. Kuuntelen paljon podcasteja ja verkostoidun.

Mistä saat tukea ja neuvoa yritystoimintaasi? Yrittäjäkollegoilta sekä tietenkin perheeltä.

Tärkein neuvosi uusille yrittäjille? Seuraa itse liiketoiminnan numeroita. Varaudu veroihin ja investointeihin etukäteen. Kehitä omaa osaamista aktiivisesti. Verkostoidu. Ole avoin. Katso aina jokainen kortti ja mahdollisuus joka sinulle tulee eteen. Et voi ikinä tietää mitä siitä voi seurata.

Miten koet yrittäjän paperiasiat ja hallinnon? Aluksi tuntui ahdistavalta kun en tiennyt vielä asioista mitään. Kirjanpitäjä hoiti asiat ja neuvoi asioissa eteenpäin. Pienyrittäjälle suosittelen ehdottomasti Accountor Go:ta!

Minkälainen on unelmapäiväsi yrittäjänä?
Rakastan aikaisia aamuja. Juon kahvit rauhassa ja sitten herättelen pojan. Aamulenkki hoituu, kun vien pojan päiväkotiin. Sen jälkeen yleensä urheilen ja hoidan kotihommat. Työpäivät alkavat siten usein vasta kello 10 - 12 välissä. Unelmapäivänä kauppakello sanoo: “kling”. Inspiroidun myös muiden voimannuttamisesta ja on upeaa auttaa muita menestymään. Saan itse myös mielettömän hyvän fiiliksen siitä, että joku saa oivalluksia ja innostuu minun inspiroimana.

Missä näet itsesi 5 vuoden päästä yrityksesi osalta? Teen nyt aika pitkälti 6 - 7 päiväistä työviikkoa. Nykyään onneksi viikonloppuisin työmäärä on huomattavasti pienempi mitä vielä alkuvuodesta. Rakastan omaa työtä ja haluan ehdottomasti tehdä tätä työtä huolimatta siitä miten paljon euroja työ voi tilille tuoda. Haaveena on kuitenkin viettää enemmän aikaa vuodesta ulkomailla perheen kanssa. Haluan tehdä aika- ja paikkariippumatonta työtä. Talousvalmentajana haluan panostaa lähivuosina verkkovalmennuksiin. Zinzinon liiketoiminta on lähtenyt vauhdilla käyntiin. Näen siinä todella suuren mahdollisuuden. Haluan ehdottomasti rakentaa Zinzinon liiketoiminnasta itselleni toisen päätulon lähteen. Tämä onnistuu energisen ja hyvän tiimin avulla. Joten ehdottomasti tavoitteena on kasvattaa omaa tiimiä.

Mikä tekee sinut onnelliseksi? Vapaus, terveys, perhe, ystävät ja oma työ. Aurinko ja kirpeät syyspäivät. Energiset ja avoimet ihmiset. Menestys ja henkinen kasvu.

Accountor Go mukana kertomassa yrittäjätarinoita


Tämän yrittäjätarinan kertomisen mahdollisti kirjanpitopalvelu Accountor Go. Tämä 80€/kk kiinteähintainen palvelu sopii pienyrittäjälle. Lue tästä Accountor Go kokemuksia ja lunasta etusi 3kk yhden hinnalla.

Artikkelin kuvat: Sanna Spårman
Teksti: Heidi Ekholm-Talas / Äiti Yrittää

Ei kommentteja