Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

Kiinteistönvälittäjä Maria Kuivinen ja viiden pojan äiti "hommat hoituu huumorilla ja positiivisella asenteella"


Maria Kuivinen, Kuivinen LKV - Yrittäjätarinoita sponsored by Accountor Go

Kuivinen LkvSuomi on täynnä yrittäjätarinoita, jotka ansaitsee tulla kerrotuksi. Yrittäjyys todella kantaa Suomea. Yrityksistä alle 10 työntekijän yrityksiä on 264 519 (2016) eli 93,3 prosenttia. Tässä artikkelisarjassa nostetaan esiin eri alojen kiinnostavia pienyrittäjiä ja heidän tarinansa. He antavat myös omat vinkkinsä yrittäjyyteen artikkelin lopussa. Artikkelisarjan mahdollistaa kirjanpitopalvelu Accountor Go.

Nimi: Maria Kuivinen
Yritys: Kuivinen LKV Oy
Toimiala: Kiinteistönvälitys
Nettisivut: www.kuivinenlkv.fi
Facebook: Kuivinen LKV
Instagram: Kuivinen LKV

Asennemimmi Maria "Jos hommat eivät suju, voi ainoastaan katsoa peiliin ja parantaa juoksuaan"

Viiden pojan äiti ja perheyrittäjä Maria Kuivinen on varsinainen tehopakkaus ja asennemimmi. Hän pyörittää miehensä Samin kanssa Kuivinen LKV kiinteistönvälitysyritystä ja pyöritystä vaatii myös viiden pojan lapsikatras. Vanhin pojista on vasta 7-vuotias, joten vilinää ja vilskettä riittää. Kaiken lisäksi Marialla riittää aikaa loihtia mitä ihanimpia täytekakkuja, joita hän usein tarjoilee yrityksensä toimistolla.


Alunperin Maria suunnitteli muusikon uraa ja kouluttautui musiikin maisteriksi ja viulunsoitonopettajaksi. Hän on myös klassinen laulaja ja yrityksen hauskoilla videopätkillä saattaakin kuulla Marian laulavan. Sami ja Maria ovat lähteneet rakentamaan omaa brändiään vankan asiantuntijuuden ja huumorin kautta. Tyylikkäitä asuntoesittelyvideoita ja hauskoja videoita voi bongata Facebookista ja Linkedinistä.

maria kuivinen

Onnettomuus romutti haaveet laulajan urasta

Yrittäjyyden ja kiinteistönvälitysalan pariin Maria päätyi aivan sattumalta. “Nyt jälkeen päin ajattelen, että onneksi näin kävi! Elämä johtaa joskus polkujamme eri suuntaan, kuin itse olisi ikinä osannut kuvitellakaan. Unelmoin jo pikkutyttönä klassisen laulajan ammatista. Opiskelin viulunsoitonopettajaksi Pirkanmaan ammattikorkeakoulussa. Lähelle unelmaani pääsin, kun lähdin vuodeksi opiskelemaan laulua huippuprofessorin oppiin Wieniin. Vaihto-opiskeluvuoden päätteeksi vuonna 2007 jouduin polkupyöräonnettomuuteen.

Oli syntymäpäiväni, ja olimme pyöräilemässä vuorilla. Alaspäin tullessa puhelimeni tippui ja jarrutin. Pyörä pysähtyi kuin seinään ja tein korkean ilmalennon ja päädyin pää edellä asfalttiin. Leuka ja leukaniveleni murtuivat rytäkässä, mutta loppujen lopuksi selvisin vähällä. Olen hurjan onnellinen, että olen hengissä! Onnettomuuteni nähnyt mies kertoi olleensa varma, että kuolen tai vähintään halvaannun vakavasti, vauhti oli kova ja minulla ei ollut kypärää. Takeita laulamiselle ei onnettomuuden jälkeen enää ollut. Onnettomuuden jälkeen elämää pohtiessani aloin miettiä uusia työmahdollisuuksia ja mahdollista alanvaihtoa. Lukioaikainen ystäväni oli juuri perustanut Suomeen yrittäjämallilla toimivan Remaxin, joten päätin lähteä kokeilemaan kiinteistönvälitystyötä ja yrittäjyys tuli ikään kuin siinä sivussa.”Maria kertoo.

Päätös yrittäjyydestä syntyi viikossa

Maria mietti välitysalalle lähtemistä viikon vuonna 2007 ja sen jälkeen hän lähti suoraan välitystyön ja yrittäjyyden pariin. Maria sai starttirahan ja sen turvin uskalsi lähteä täysin uuden alan pariin. Hän ei varsinaisesti halunnut yrittäjäksi, vaan se tuli pakon sanelemana asiana. Aloitettuaan työskentelyn kiinteistönvälityksen parissa Remax toimi yrittäjyysmallilla, jokainen välittäjä oli itsenäinen yrittäjä, joten yrittäjyys tuli ikään kuin kaupan päälle. “Lopulta toimittuamme kolmen eri brändin alla itsenäisinä yrittäjinä miltei kymmenen vuoden ajan, päätimme ruveta toimimaan oman Kuivinen LKV Oy:n kautta ilman ulkopuolista brändiä.” Maria kertoo.

maria kuivinen

Asiakkaiden löytäminen oli aluksi haasteellista

Haasteellisinta oli löytää asiakkaita uunituoreena myyntineuvottelijana. “Sain pomolta ohjeen ottaa yhteyttä sukulaisiin, ystäviin ja tuttaviin ja hankkia sitä kautta itselleni ensimmäiset myytävät asunnot. Noh, ystävät ja tuttavat olivat kolmekymppisiä muusikoita, joilla ei ollut omistusasuntoja ja sukulaiset löytyivät Pohjanmaalta… Siispä päädyin lopulta soittamaan asuntoa itse myyville ihmisille ja pääsin sitä kautta liikkeelle töiden suhteen. Kivinen polku, mutta olin päättänyt onnistua ja näin kävikin, minut palkittiin 2009 ja 2010 koko Suomen Remaxin parhaana välittäjänä.” Maria sanoo.

Palkka tulee vain tehdystä työstä, jos et tee tulosta, et saa palkkaa

Yrittäjien sairastaminen puhuttaa yrittäjäpiireissä usein. Sairauslomia ei herkästi pidetä. Kynnys kotiin jäämiseen on yrittäjillä todella suuri, niin myös Marialla. “Yrittäjähän ei oikeastaan sairasta koskaan. Pikkuflunssat ja hieman suuremmatkin selätetään töiden ohessa näppärästi. Vapaapäivät ovat erikseen ja niitä toki pidetään, mutta sairastamisen suhteen tilanne on hivenen eri.” Maria sanoo.

maria kuivinen
Motto: Asioilla on tapana järjestyä

VINKIT JA TAVOITTEET:

Tekisitkö jotain toisin yrityksen alkumetreillä? Lähtisin aktiivisemmin mukaan sosiaalisen median pariin. Ja palkkaisin hyvän assistentin heti kun siihen on mahdollisuus.

Mikä inspiroi sinua eniten yritystoiminnassasi? Ihmisten auttaminen ja positiivinen ilmapiiri sekä asiakkaiden että työkavereiden kesken. On ihana kulkea ihmisten rinnalla hetken matkaa yhdessä heidän elämänsä suurimmissa päätöksissä.

Miten pidät ammattitaitoasi yllä? Kouluttautumalla koko ajan työn ohessa.

Mistä saat tukea ja neuvoa yritystoimintaasi? Yrittäjäystäviltä.

Tärkein neuvosi uusille yrittäjille? Hanki hyvä mentori ja muutama erittäin positiivinen yrittäjätuttava, joiden kanssa voit sparrailla. Yrittäjätuttavien ei tarvi olla edes samalta alalta, usein jopa parempi, että ovat toisen alan yrittäjiä, näin ei tule kilpailuasetelmaa.

Miten koet yrittäjän paperiasiat ja hallinnon? Käytän ammattilaisia näissä asioissa. Itse keskityn välitystyön tekemiseen, jossa olen parhaimmillani. Kun ammattilaiset hoitavat asiat, kaikki pääsevät parhaaseen lopputulokseen.

Minkälainen on unelmapäiväsi yrittäjänä? Energiaa ja tulosta, sopivassa suhteessa kaikkea. Kun osaa olla läsnä joka hetkessä, jokainen päivä on unelmapäivä.

Missä näet itsesi 5 vuoden päästä yrityksesi osalta? Olemme yksi kantakaupungin arvostetuimmista, tunnetuimmista ja menestyneimmistä kiinteistönvälitysyrityksistä. Perheyrityksemme tunnetaan ammattitaitoisesta, tehokkaasta, laadukkaasta ja ihmisläheisestä välityspalvelusta ja poikkeuksellisen hyvästä työilmapiiristä.

Mikä tekee sinut onnelliseksi? Perhe ja ystävät, muiden ihmisten auttaminen.

Accountor Go mukana kertomassa yrittäjätarinoita


Tämän yrittäjätarinan kertomisen mahdollisti kirjanpitopalvelu Accountor Go. Tämä 80€/kk kiinteähintainen palvelu sopii pienyrittäjälle. Lue tästä Accountor Go kokemuksia ja lunasta etusi 3kk yhden hinnalla.

Artikkelin kuvat: Maria Kuivinen
Teksti: Heidi Ekholm-Talas / Äiti Yrittää

Ei kommentteja