Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

Valokuvaaja Jere Hietala “Yrittäminen on minulle keino tehdä merkityksellisiä asioita”


Valokuvaaja Jere Hietala - Yrittäjätarinoita sponsored by Accountor Go

jere hietalaSuomi on täynnä yrittäjätarinoita, jotka ansaitsee tulla kerrotuksi. Yrittäjyys todella kantaa Suomea. Yrityksistä alle 10 työntekijän yrityksiä on 264 519 (2016) eli 93,3 prosenttia. Tässä artikkelisarjassa nostetaan esiin eri alojen kiinnostavia pienyrittäjiä ja heidän tarinansa. He antavat myös omat vinkkinsä yrittäjyyteen artikkelin lopussa. Artikkelisarjan mahdollistaa kirjanpitopalvelu Accountor Go.

Nimi: Jere Hietala
Yritykset: Jere Hietala Photography Oy, Tailorframe Oy sekä advisor/Loupedeck Oy
Toimiala: Valokuvaus, ohjelmistokehitys
Nettisivut: www.jerehietala.com, www.tailorframe.com
Facebook: Jere Hietala Photography
Instagram: jere_hietala

Mies joka saa kuvattaviensa karisman esiin

Jere Hietala on kiinnostava ja moniulotteinen persoona. Hän on kansainvälisesti palkittu mainosvalokuvaaja, sarjayrittäjä, puhuja ja seikkailija. Hänen kameransa edessä on ollut lukuisia tunnettuja hahmoja, kuten: 50 Cent, Conan O’Brien, Cheek, Elastinen, Kimi Räikkönen, NHL ja NBA-tähtipelaajat, sekä monet valtion päämiehet. Hän on kiertänyt myös olympialaisten valokuvaajana sekä kuvannut rakastetun Vain elämää tv-sarjan tähtiä.

jere hietala

Urheilu-ura vaihtui yrittäjyydeksi

Ennen yrittäjäuraa Jere Hietala urheili lähes täysipäiväisesti. Hän voitti muun muassa Suomen mestaruuden lajissaan vuonna 1998. Monien loukkaantumisten kautta hän kuitenkin siirtyi lopulta opiskelemaan valokuvausta ja tätä kautta ryhtyi yrittäjäksi vuonna 2004. Yrittäjyys nousi ajatuksena esiin jo alle parikymppisenä ja parin vuoden kypsyttelyn jälkeen ajatus muuttui toiminnaksi. Yritys yhtiöitettiin vuonna 2007.

Motto: menestys on yhtä kuin panostus

Haastavinta on tasapainoilla työn määrän ja oman jaksamisen kanssa

Kun rakastaa työtään ja kysyntää riittää voi olla vaikeaa sanoa ei. Jere kertookin yrittäjyyden haastavimmaksi osuudeksi työn määrän ja tasapainoisen elämän hallinnan. Toisaalta taas Jeren syy ryhtyä yrittäjäksi oli alunperin halu kontrolloida asioita enemmän ja siihen suuntaan, kuinka oma intuitio sanelee. Tasapainoa työhön ja vapaa-aikaan tuovat avovaimo sekä koira. Ajatuksia Jere nollaa laskuvarjohypyn, taktisen ammunnan, painonnoston ja moottoripyöräilyn parissa.

jere hietala

Yrittäjyys opettaa kärsivällisyyttä

Melkein kaikki yrittäjät mainitsevat hyväksi opiksi yrittäjyyden polulla kärsivällisyyden. Niin myös Jere. Moni menestynyt yrittäjä onkin alunperin lähtenyt rohkeasti yrittäjäksi miettimättä ongelmia. Tekemällä oppii asenne kantaa pitkälle ja samalla kärsivällisyys karttuu. Vaikeinta alussa Jeren mielestä oli paperiasioiden hoito eli yrittäjälle pakolliset hallinnolliset asiat. Jere onkin ottanut ammattilaisia apuun hallinnon osalta, jotta voi keskittyä itse tuottavaan työhön.

Valokuvaus on mahdollistanut unohtumattomia kohtaamisia ja elämyksiä

Yrittäjyys valokuvaajana vie Jereä jatkuvasti ympäri maailmaa. “Valokuvaus on antanut minulle paljon. Olen saanut kiertää maapalloa, rakentaa laajaa kontaktiverkostoa sekä kokea asioita, jotka olisivat muuten olleet mahdottomia.” Jere kertoo

jere hietala

Kaikkea tekemistä ohjaa tavoitteellisuus

Yrittäminen on Jerelle keino tehdä merkityksellisiä asioita. “Yleisesti, teen työni pedantisti ja selkein tavoittein, tai en tee ollenkaan. Kaikkea tekemistäni ohjaa ajatus kunniallisen perinnön jättämisestä.” Jere kertoo arvoistaan. Jere on pystynyt työllään vaikuttamaan myös yhteiskunnallisiin asioihin ja tuomaan laajempaan keskusteluun esimerkiksi salametsästyksen.

Valokuvausta eläinsuojelun edistämiseksi

Hietala on tuonut valokuvauksen avulla näkyväksi eläinsuojeluasioita ja keskittynyt erityisesti salametsästyksen kitkemiseen. Se on maailman neljänneksi suurinta rikollistoimintaa. Hän on kuvannut Afrikassa salametsästystä ehkäisevien aseistettujen suojelupartioiden mukana. Kuvia on huutokaupattu ja valokuvanäyttelyiden kautta on kerätty rahaa salametsästyksen vastaiseen työhön.

VINKIT JA TAVOITTEET:

Tekisitkö jotain toisin yrityksen alkumetreillä: Olisin avoimempi ulkopuolelta tulevalle rakentavalle kritiikille.

Miten pidät ammattitaitoasi yllä: Olen avoin kaikelle ulkopuoliselle, mahdollisesti sitä kehittävälle.

Mistä saat tukea ja neuvoa yritystoimintaasi:
Ystäviltäni, verkostoltani

Tärkein neuvosi uusille yrittäjille? Ole kärsivällinen ja ymmärrä, että se mitä saat, on jostakin pois.

Miten koet yrittäjän paperiasiat ja hallinnon? Tämä on minulle henkilökohtaisesti haastavin osuus ja siksi minulla on henkilöitä apuna hallintoon.

Minkälainen on unelmapäiväsi yrittäjänä? Ymmärtää, että on saavuttanut tilanteen/skaalautuvuuden, jossa yrityksen runway on käytännössä loputon.

Missä näet itsesi 5 vuoden päästä yrityksesi osalta? Aika näyttää, mutta todennäköisesti eri tehtävissä.

Mikä tekee sinut onnelliseksi? Perhe, vapaus, rohkeus mennä ja tehdä kun siltä tuntuu, elämän pienet asiat sekä antaminen niille jotka sitä tarvitsevat.

jere hietala

Accountor Go mukana kertomassa yrittäjätarinoita


Tämän yrittäjätarinan kertomisen mahdollisti kirjanpitopalvelu Accountor Go. Tämä 80€/kk kiinteähintainen palvelu sopii pienyrittäjälle. Lue tästä Accountor Go kokemuksia ja lunasta etusi 3kk yhden hinnalla.

Artikkelin kuvat: Jere Hietala
Teksti: Heidi Ekholm-Talas / Äiti Yrittää

Ei kommentteja