Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

Ultraäänitutkimus - Varhaisultra, nt-ultra, rakenneultra
ultraaanitutkimusMeille on tulossa kolmas lapsi syksyllä. Olemme tästä erittäin kiitollisia ja onnellisia. Kun on aikoinaan luullut elävänsä lapsettomana niin tämä tilanne on uskomaton. Ultraäänitutkimus kuuluu raskauden rutiiniseurantaan. Olen käynyt jokaisessa raskaudessa myös varhaisultrassa, jota kunnallisella puolella ei tarjota. Raskauteni seuranta tapahtuu tämän raskauden osalta Felicitas Mehiläisessä lääkärikäyntien sekä neuvolan osalta. Raskausblogini löytyy Lapsiarkea Mediasta, jossa kerron eri tutkimuksista tarkemmin.

Varhaisultra

Varhaisultra tehdään normaalisti raskausviikolla 6-7. Itselleni tämä alkuraskaus oli poikkeuksellisen raskas. Oloni oli todella heikko ja olotila meni heikoksi vieläpä kesken Miamin matkan ja Karibian risteilyn. Harvoin sitä matkoilla odottaa että pääsisipä äkkiä kotiin. Heti matkan jälkeen oli varhaisultra. Katso tästä mitä varhaisultra kertoi.

ultraaanitutkimus

Nt-ultra

Niskapoimu-ultra tai niskaturvotusultra tehdään yleensä raskasuviikolla 11-12. Se on usein yksi raskauden jännittävimpiä hetkiä, kun tehdään Nt-ultra. Kyllä minuakin jännitti ja helpotus oli suuri, kun kaikki oli kunnossa. Katso tästä tarkemmin tietoja mitä Nt-ultra kertoo.

ultraaanitutkimus

NIPT-testi

Minulle tehtiin Nt-ultran yhteydessä NIPT-testi, jossa äidin verestä voidaan tutkia luotettavasti sikiön kromosomeja sekä vauvan sukupuoli. NIPT-testi vähentää turhia lapsivesipunktioita ja sitä käytetään kunnallisella puolella jatkotutkimuksissa jos seerumiseulassa ja niskaturvotusultrassa selviää jotain poikkeavaa.  Katso meidän NIPT-testi tulokset ja kumpi meille on tulossa.

Rakenneultra

Rakenneultra tehdään yleensä raskausviikolla 18-22. Meillä se on edessä raskausviikolla 21. Rakenneultrassa tutkitaan vauvan rakenteita ja monesti saadaan viitteitä sukupuolesta. NIPT-testi kertoo sukupuolen luotettavasti jo raskauden alkuvaiheessa. Lue tästä rakenneultra artikkeli.

Yksityinen äitiysneuvola

Felicitas Mehiläisessä yksityisen äitiysneuvolan seurannasta vastaa kätilö. Koen sen erityisen mielekkääksi, vaikka kunnallisellakin puolella on mukavia terveydenhoitajia ollut. Kätilö on kuitenkin raskauden ja synnytyksen ammattilainen. Artikkeli yksityisestä äitiysneuvolasta tässä.

Lue myös Ferritiini eli varastoraudat oli finaalissa raskauden aikana. Sisältää yhteistyössä Puhti-palvelun kanssa edun 18,70€ ferritiinin mittauksen ja ilmaisen kalsiumin sekä fosfaatin mittauksen testipakettien yhteydessä.

ultraaanitutkimus


Ei kommentteja