Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

Meistä tulee suurperhe - Välivuosi jatkuvasta yrittämisestä


suurperheWikipedian mukaan Suomessa lasketaan suurperheeksi perhe johon kuuluu äidin ja isän lisäksi vähintään kolme lasta. Kun luin tuon rupesimme molemmat nauramaan mieheni kanssa. Tuntuu uskomattomalta, että samaan aikaan kun syntyvyys Suomessa laskee ja suurin osa ihmisistä hankkii yhden lapsen meille on tulossa kolmas. Vielä vähän yli 6 vuotta sitten luulimme elävämme lapsettomana pariskuntana elämämme. Olen nyt 43-vuotias ja raskausviikolla 19. Lehdessä uutisoitiin, kuinka naisten hedelmällisyys laskee jyrkästi 35-vuotiaana ja vain muutama prosentti yli 40-vuotiaista saa lapsen ja suurin osa hedelmöityshoitojen avulla. Tämä luomulapsi on siis varsinainen lahja meille. Suurperhe sana kyllä kuulostaa vieraalta ja hassulta ja eihän se ole mitään verrattuna vaikkapa viiteen lapseen. Kolme alle kouluikäistä lasta yli nelikymppisenä saattaa olla jo vähän harvinaisempaa.

Oikeita valintoja

Ilmeisesti olen tehnyt viime vuosina oikeita valintoja yrittäjyyden tai pikemminkin yrittäjästressin vähentämisen osalta vaihtamalla alaa. Aiheesta enemmän postauksessa Miksi verkostomarkkinointi tuli tapahtumamarkkinoinnin tilalle. Toinen mihin olen panostanut on oma hyvinvointi myös lisäravinteiden osalta. Terveyteni ja immuniteettini on parantunut merkittävästi, kun aloin käyttää edustamiani tuotteita hiukan yli 3 vuotta sitten. Oli niin tai näin, mutta raskaana ollaan. Se tuntuu uskomattomalta, mutta pakkohan se on uskoa kun vatsa kasvaa ja liikkeet tuntuvat.

suurperhe

Onneksi työ joustaa

Raskaus ei ole ollut helppo. Käytännössä olen ollut lähes työkyvytön koko raskauden ajan. Alkuraskaudessa oli jatkuva pahoinvointi, enkä pystynyt syömään yli kuukauteen juuri mitään. Elin appelsiineilla ja olo oli voimaton. Sohvalla makoilu oli pääasiallinen tehtäväni. Nyt raskauden puolivälissä on selkäkivut alkaneet vaivata ja väsymys jatkuu. Kaksi villiä poikaa ei helpota tilannetta. Onneksi mieheni on ollut hoitovapaalla viime kesästä saakka. Muuten en tiedä miten pääkoppa olisi jaksanut tämän tilanteen. Olemme olleet yhdessä kotona muutamia reissuja lukuunottamatta. Miamin reissu ja Karibian risteily meni omalta osaltani ihan penkin alle huonovointisuuden takia. Zinzinon Teneriffan Director Tripillä olin onneksi paremmissa voimissa ja pystyin jopa nauttimaan matkasta, vaikka lepoa tarvitsin aika paljon.

suurperhe
Alkuraskaus ja Karibian risteily

Iso muutos yrittäjyydessä

Vaikka olenkin keskittynyt lepäilyyn on jotain touhuttu yrittäjyydenkin tiimoilta. Zinzino on tuonut perusturvan passiivisen tulon muodossa. Kirjoitin aiheesta postauksen Uuden ajan yrittäjä - Kiinteät kulut eivät kuormita. On ollut aikamoinen rupeama muuttaa oma yritystoiminta hallitusti perinteisestä liiketiloja ja varastoja vaativasta toiminnasta tilanteeseen, jossa näitä rasitteita ei ole. Se on vienyt sekä rahaa että voimavaroja. Tämän vuoden alussa voidaan sanoa olevamme tilanteessa, jossa vanhat kulurakenteet eivät enää kuormita yritystämme. Onneksi aikoinaan teimme hyvää tulosta ja olemme pystyneet kantamaan hyvän taseen ansiosta tämän muutoksen ja tappiot, mitä kannattamaton tapahtumaliiketoiminta aiheutti vuosien ajan.


Lapsiarkea Median osakkaaksi

Menimme myös osakkaaksi vuoden alussa Lapsiarkea Mediaan. Suomen suosituin nimisivusto on pyörinyt vuodesta 2012 ja tein sinne viime vuonna sisältömarkkinointia. Perustimme yhtiökumppanimme kanssa uuden yhteisen yrityksen tätä liiketoimintaa varten. Olen oman vointini puitteissa myynyt ja tehnyt muutamia kampanjoita Lapsiarkea Mediaan. Kirjoitan sinne myös Delux-Retkiperhe matkablogiani sekä Raskaana 43-vuotiaana raskausblogia. Tämä työ on siitä ihanaa, että sitä pystyy tekemään vaikka sängyn pohjalta. Maaliskuussa uniikkeja lukijoita mediassamme oli yli 121 000 ja sivunäyttöjä yli 300 000. Huhtikuussa aprillipäivänä artikkelimme Presidentti Niinistön vauvan nimestä lähti viraaliksi ja päätyi jopa Iltalehteen. Näin ollen huhtikuussa uniikkeja lukijoita saavutetaan todennäköisesti noin 200 000. Potentiaali on siis mahtava ja on kiva olla kehittämässä sivustoa.

suurperhe
Meidän lapsiarkea Teneriffalla työmatkalla

Tämä vuosi on omistettu perheelle ja omalle jaksamiselle

Olen siis kiitollinen, että nämä molemmat yritystoiminnat joustavat perhe-elämän ja oman voinnin mukaan. Ne eivät ole paikkaan tai aikaan sidottuja. Voin siis ensimmäistä kertaa elämässäni oikeasti toimia yrittäjänä omien voimavarojeni mukaan ja antamalla aikaa perheelleni. Minun ei tarvitse juosta suoraan synnytyssalista toimistolle katsomaan miten homma toimii, kun ei ole vastuussa muiden ihmisten työpaikasta ja palkasta.

Lue myös Toimisto missä vaan - Kotona tehtävä työ ja passiiviset tulot vetävät puoleensa

Ruokavinkkinä Uunifetapasta

suurperhe
Elämäni miehet

Ei kommentteja