Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

Zinzino Test kertoo rasvahappotasapainon


Zinzino test
Olen pian kolme vuotta saanut olla mukana elämän mullistavassa liiketoiminnassa, jonka avulla autamme ihmisiä voimaan paremmin. On upeaa tehdä työtä, jolla todella on merkitys. Rasvahappotasapaino on monille uusi asia, mutta tietämys asiasta lisääntyy koko ajan ja muutaman vuoden päästä asia tunnetaan todennäköisesti yleisesti. Zinzino Test kertoo totuuden kehosi rasvahappotasapainosta ja hiljaisesta tulehduksesta. Zinzinon kautta on pian tutkittu lähes 200 000 ihmisen rasvahappotasapaino.

Vitas As laboratorio on kuivaveritestauksen edelläkävijä

Kuivaveritestaus on koululääketieteen kehittämä menetelmä ja analysointi tehdään kaasukromatografilla. Zinzinon testit analysoi Vitas As laboratorio, joka muuten valittiin juuri EU-tutkimushankkeeseen rasvahappojen ja Alzheimer taudin yhteydestä. Testissä mitataan 11 eri rasvahappoa, Omega-6 ja Omega-3 suhde sekä solukalvon juoksevuus. Viimeksi mainittu liittyy siihen, miten tehokkaasti ravinteet pystyvät läpäisemään solukalvon ja imeytymään kehoon. Vitaksen asiakkaisiin kuuluvat mm. Maailman terveysjärjestö WHO, Oxfordin ja Campridgen yliopistot ja lukuisia lääkealan edustajia. Laboratorio on GMP-sertifioitu (GMP=Good Manufacturing Practise)

Katso tästä video, jossa Vitas As laboratorion CEO kertoo testimenetelmästä

Zinzino test

Rasvahappotasapaino on terveyden perusta

Itselläni oli kolme vuotta sitten kivikova solukalvo, EPA- ja DHA-tasot olivat todella alhaiset, vaikka käytin erästä suosittua omegavalmistetta päivittäin 20 vuoden ajan. Omega-6:n ja Omega-3:n suhde oli tosin kohtuullinen luultavasti kasvisruokavalioni johdosta. Sairastin vuosittain monta keuhkoputkentulehdusta ja poskiontelontulehdusta, jotka vaativat antibiotteja. Mitään muuta en ole elintavoissani muuttanut, mutta BalanceOilin ja Xtend vitamiinin käyttöönoton jälkeen olen tarvinnut kolmessa vuodessa vain kerran antibiotteja. Ensimmäisen raskauden aikana viisi vuotta sitten kärsin kroonisesta tulehduksesta läpi raskauden. Riesana oli myös raskausdiabetes. Toisessa raskaudessa ei ollut kumpaakaan ongelmaa, vaikka raskausdiabetes uusii herkästi. Sitähän ei voi varmuudella tietää mikä siihen on vaikuttanut, mutta näin kohdallani tapahtui. Mieliala on ollut tasainen ja stressitaso alhaisempi rasvahappotasapainon tultua kuntoon. Alla on kaikki kolme testitulostani. Edelleen on hiukan viilaamista optimaalisen rasvahappotasapainon saavuttamiseen ja siihen liittyy myös ruokavalio. Vähemmän herkkuja siis.

Lue tästä hiljaisesta tulehduksesta ja rasvahappotasapainosta

Lähtötilanteeni

Zinzino test

Kakkostestin aikana olen raskaana, vauva ottaa omansa Omega-3 varastoista

Zinzino test

Kolmostesti ja lähes kaksi vuotta imetystä takana

Zinzino test

Zinzino test

Zinzino test

Ammattilaisen analyysi kolmostuloksistani

Ravintoterapeutti Eeva-Maria Varpio analysoi tulokseni http://www.ravintoevita.fi/

Puretaan ensin testissä mitattavat asiat auki:
· Suojauksesi (rasvahappoprofiiliarvo) = rasvahapposuojataso tarkastelee yhtätoista kehossa olevaa rasvahappoa
· Omega-3 (EPA ja DHA) -taso = omega 3 –rasvahappojen prosenttiosuus kokonaisrasvahappoprofiilista
· Omega-6 (AA)/omega-3 (EPA) -tasapaino = omega 6 (AA) ja Omega 3 (EPA) rasvahappojen välinen suhde
· Arakidonihapon (AA) muodostumistehokkuus = prosenttiosuus kuvaa tehoa, jolla keho muuntaa ruoan sisältämän omega-6 rasvahapon (linoleenihappo, LA) elintärkeäksi omega 6 rasvahapoksi (arakidonihappo, AA).
· Solukalvojen juoksevuusindeksi = kuvaa tasapainoa tyydyttyneiden rasvahappojen ja Omega 3 rasvahappojen (EPA+DHA) välillä
· Mielenlujuusindeksi = omega-6 (AA)- ja Omega 3 (EPA+DHA)- tasapainostasi.

· Testissä mitatut 11 rasvahappoa ovat: palmitiinihappo, steariinihappo, oleiinihappo, linoleenihappo, alfalinoleenihappo, gammalinoleenihappo, dihomogammalinoleenihappo, arakidonihappo, eikosapentaeenihappo, dokosapentaeenihappo ja dokosaheksaeenihappo.

Heidin kolmas testitulos näyttää kokonaisuudessaan oikein hyvältä. Solun suojaustaso elintapasairauksia vastaan on 96%. Myös Omega-6 ja Omega-3 suhde on tasapainossa (1.8:1). Hauskalta kuulostava mielenlujuusindeksi on Heidillä myös vihreällä alueella (tavoitearvo alle 1). Tämä indeksi kertoo Omega-6 (AA)- ja Omega 3 (EPA+DHA)- tasapainostasi. Erityisesti riittävä merikalapohjaisen Omega-3 rasvahapon (DHA:n) saanti ravinnosta vaikuttaa normaalien aivotoimintojen ylläpitämiseen.

Pientä parannettavaa on vielä EPA ja DHA tasoissa (tavoite 8% tai parempi, Heidi 7.5%), arakidonihapon (AA) muodostumistehokkuudessa sekä solukalvon juoksevuusindeksissä. Ruokavalioon kannattaa siis lisätä vielä vapaana kasvanutta rasvaista kalaa ja kiinnittää huomiota kalan valmistukseen, ettei tuhoa liian kuumassa kypsentämällä kalan hyviä rasvoja. Näin tuetaan EPA ja DHA saantia.

Linolihappoa (+3.5) Heidi saa ruokavaliostaan liikaa, mutta se ei muunnu hänellä kuitenkaan liian tehokkaasti arakidonihapoksi (-2.1). Kannattaa miettiä onko ruokavaliossa liikaa kasviöljyjä, avokadoja tai vehnää sisältäviä tuotteita. Kananmunat ovat kaksipiippuinen juttu, sillä ne sisältävät sekä arakidonihappoa, jota Heidi voisi saada vähän lisää mutta myös linoleenihappoa, jonka määrää Heidin olisi syytä tarkkailla. Heidi on lakto-ovo pescovegetaristi eli hän syö kalaa, kananmunia ja maitotaloustuotteita mutta hänen ruokavalioonsa ei kuulu liha. Tämä selittää osaltaan AA:n pientä puutetta, sillä AA:ta on runsaasti lihassa. Heidi voisi käyttää enemmän oliiviöljyä (OA -1.7). Myös manteleiden, saksan- , hassel- ja parapähkinöiden tulisi kuulua Heidin ruokavalioon. Aivoille tärkeätä DHA:ta (-1) saisi myös olla enemmän, mutta varmasti imetys ja valvominen on verottanut Heidin varastoja.

Steariinihapon lievästi kohonnut määrä (+1.1), ihmetytti minua aluksi. Sitä on nimittäin eniten eläinperäisissä rasvoissa kuten lihassa, maitotaloustuotteissa ja voissa. Kasvikunnan tuotteista maissiöljy sisältää myös suhteellisen paljon ko. rasvahappoa. Steariinihappoa voi löytyä myös leipomotuotteista ns. kovetettuna kasvirasvana. Kun kysyin asiaa Heidiltä kävi ilmi, että hän käyttää voita ja vehnää. Näiden kulutusta kannattaa siis ainakin tarkkailla. Valkoinen vehnä kannattaa vaihtaa täysjyvään tai spelt vehnään (tietysti täysjyvänä) ja Heidi voisi kokeilla pastapäivinä esim. tattari- tai kikhernepastaa.

Suosittelen lämpimästi Evita Ravintoterapian palveluja ravintovalmennuksen osalta.

Voit testata itsesi riskittä

Zinzinon konseptiin kuuluu, että jos saat ensimmäisestä testistä rasvahappotasapainoksi 3:1 tai paremman saat rahat takaisin jo käytetystä testistä ja avatusta öljystä. 5% testatuista kuuluu tähän joukkoon ja itsekin tiedän muutamia. Testi on täysin anonyymi, eikä laboratorio tiedä testattujen ruokavaliosta tai öljyn käytöstä mitään. Muutama tuttava on samana päivänä testannut rasvahapponsa myös muualla ja saanut identtiset tulokset. Jos haluaa vertailla ainakin Antioksidanttiklinikka ja Synlab mittaavat rasvahappoja. Zinzinon kautta testi on edullisimmillaan 35€/kpl jos tekee kuuden kuukauden BalanceOil jatkotilauksen.


Mihin kuivaveritestaus perustuu?

Kuivaverikoe perustuu verinäytteen ottamiseen sormenpäästä. Sitä on verrattu perinteiseen laskimoverestä tehtävään lipidianalyysiin. Tämä menetelmä veren rasvahappoprofiilin määrittämiseksi on hyväksytty ravitsemustutkimuskäyttöön.

Veren lipidien rasvahappoprofiili määräytyy ravinnosta saatavien rasvojen mukaan. Tutkimusten mukaan tämä profiili vaikuttaa terveydentilaan vahvasti. Veren lipidiprofiilista käy ilmi, millaisia rasvoja keho saa käyttöönsä solujen, solukalvojen ja kudosten rakennusaineiksi. Siksi tämä uusi menetelmä veren rasvahappoprofiilin analysoimiseen soveltuu hyvin ravitsemustutkimuksiin.

Testi mittaa seuraavien 11 rasvahapon pitoisuudet: palmitiinihappo (PA), steariinihappo (SA), oleiinihappo (OA), linoleenihappo (LA), alfalinoleenihappo (ALA), gammalinoleeniihappo (GLA), dihomogammalinoleenihappo (DHGLA), arakidonihappo (AA), eikosapentaeenihappo (EPA), dokosapentaeenihappo (DPA) ja dokosahelsaeenihappo (DHA).

Älä sekoita kuivaveritestausmenetelmiä toisiinsa

Vitas AS -laboratorion käyttämää kuivaveritestimenetelmää ei pidä sekoittaa objektilasilta visuaalisesti analysoitavaan kuivaveritestiin. Tämän toisen metodin tieteellisyydestä on kiistelty julkisuudessa (esimerkiksi Keskisuomalaisessa)

Suomen Bioanalyytikkoliitto ry:n puheenjohtajan Pipsa Allén kommentoi yllämainittua artikkelia: “Työskentelen itse arkityössäni laboratoriossa, jossa käytetään massaspektrometriaa rasvahappojen ja aminohappojen määrittämiseen veritäplästä, joka on otettu kapillaarinäytteenä spesifille paperille. Näytteen muuttaminen mitattavaan muotoon vaatii standardisoidut olosuhteet sekä sisäiset standardit ja kontrollit. Määritysmenetelmää käytetään maailmanlaajuisesti vastasyntyneiden harvinaisten aineenvaihduntasairauksien seulonnassa. Tässä Keskisuomalaisen jutussa kuivaverinäytteellä tarkoitetaan sormenpäästä objektilasille otettua näytettä. Näitä kahta määritystapaa ei voi mitenkään verrata.”

Kuivaveritestistä on julkaistu lukuisia tutkimuksia ja kirjoja. Yksi tuoreimmista on Dried Blood Spots – Aplications and Techniques (Wenkui Li, Mike S. Lee).

Tässä artikkeli vuodelta 2014 Zinzinon kuivaveritestistä. Testiraportti on nykyisin saanut uuden ilmeen, joka näkyy tämän artikkelin kuvissa.


Zinzinon edustamien tuotteiden myyntitapa on suoramyynti

Suoramyynti työllistää globaalisti lähes 100 miljoonaa ihmistä. Henkilökohtainen jälleenmyyjä auttaa asiakkaitaan ja on kiinnostunut asiakkaan tilanteesta. Jälleenmyyjät myös itse käyttävät edustamiaan tuotteita, joten tuotetuntemus on korkealla tasolla. Ostamalla tuotteita suoramyynnin kautta tuet pienyrittäjyyttä. Jos joku tuttavasi toimii Zinzinon edustajana hän auttaa sinua kaikissa asioissa.

Tässä on minun suora verkkokauppalinkki. Tutustu ihmeessä yritykseen, sen arvoihin ja johtoon. Koska Zinzino on Nasdaq Firsth North listattu yritys kaikki tietoa on julkista.

Lue Balance Oil kokemuksia

Tässä Queen of Delicious blogin Veera kertoo kokemuksiaan testistä ja öljystä:
Zinzino Testi ja Balance Oil kokemuksia

Lue Omega-3 raskaus, imetys ja lapsen kehitys

Lue myös Onko kalaöljy- ja Omega-3 valmisteista mitään hyötyä?

Tässä hyvä artikkeli lasten ruokavaliosta ja asiaa myös rasvahappotasapainosta

1 kommentti

  1. Hei Kirsi ja kiitos hyvästä artikkelista, taas kerran. Minä olen Zinzino partner Tukholmasta. Zinzino tuotteet ovat kyllä vertaansa vailla, alussa en kyllä uskonut Omega Balancen voimaan mutta myönnettävä on että olin turhan skeptinen.

    Kiitos

    VastaaPoista