Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

Zinzino huijaus? Kolikon toinen puoli


Zinzino huijaus

Zinzino huijaus? Kolikon toinen puoli

Verkostomarkkinointi kokemuksia on monellakin ihmisellä. Usein kovinta ääntä pidetään negatiivisista kokemuksista (onko Zinzino huijaus?), mutta itseasiassa niitä positiivisia kokemuksia on moninverroin enemmän. Eihän ala muuten vetäisi puoleensa ja tarjoaisi elämän kestävää uraa niin monille. 

Suoramyynti ja yksi suoramyynnin muodoista eli verkostomarkkinointi on ala, joka jakaa mielipiteitä. Uskallan väittää, että ala on yksi väärin ymmärretyimpiä, vaikka sitä tekee maailman laajuisesti jo 100 miljoonaa ihmistä. Suomessakin lähes 100 000. Määrä kasvaa voimakkaasti ja tulevaisuudessa se tulee olemaan vieläkin isompi toimiala. Miksi? Keräsin yhteen joukon vastauksia, mitä suoramyynti on näille ihmisille antanut. Kaikki haastattelemani henkilöt edustavat ruotsalaista Nasdaq Firsth North listattua suoramyyntiyritys Zinzinoa. Osa on ollut suoramyyntialalla alle vuoden ja eräs herrasmies jo 61 vuotta.

Lue myös Mistä lisätuloja elämään? Vaihtoehtojen vertailu.

Zinzino huijaus


Verkostomarkkinointi kokemuksia - Mitä ala on sinulle antanut?

Teresa De Rita-Cavlek 45, fysioterapeutti, liikuntakeskusyrittäjä

Toiminut suoramyyntialalla 2 vuotta
1. Avannut täysin uuden maailman missä nolla riskillä voin saavuttaa taloudellisen riippumattomuuden.
2. Ystäviä ja henkistä kasvua.
3. Mahdollisuuden saada auttaa ihmisiä voimaan paremmin ja joitakin myös ansaitsemaan suoramyynnillä

Sami Toivanen 42, poliisi

Toiminut suoramyyntialalla 8 vuotta
1. Olen saanut lisää vapaa-aikaa.
2. Lisätuloja
3. Matkustaa ympäri maailmaa yhdessä perheen kanssa!

Jaakko Ojaniemi 36, fysiikkavalmentaja (kohderyhmä ammattiurheilijat ja sellaiseksi pyrkivät)

Toiminut suoramyyntialalla puoli vuotta
1. Zinzino antanut paljon hyviä ystäviä ja liikekumppaneita.
2. Hienon mahdollisuuden kehittyä yrittäjänä ja laajentaa omaa mukavuusaluetta ja samalla kasvaa ihmisenä.
3. Hyvät työkalut rakentaa liiketoimintaa kohti omia tavoitteita ja samalla auttaa ihmisiä kohti parempaa teveyttä ja hyvinvointia. WinWin!

Vera Olsson 43, Vastaava tuottaja ja ohjaaja tv-tuotantoyhtiössä

Toiminut suoramyyntialalla 4 kuukautta
1. Antanut perspektiiviä busineksen tekemiseen omalla vastuulla, mutta yhteisöllisesti, joka näyttää motivoivan ja kannustavan aivan uskomattomalla tavalla.
2. Vapaus ja vastuu myös lisäävät onnellisuutta, se näkyy ja tuntuu zinzinon tilausuuksissa. Itselleni olen saanut rutkasti uusia näkökulmia itseeni ja elantomahdollisuuksiini ja unelmien toteuttamiseen. Runsausenergiat ovat todella lähteneet liikkelle! Henkilökohtainen kasvu on ollut näinkin lyhyessä ajassa suuri, jännittävä nähdä minne tämä vie.
3. Myös auttamisen voima on käsittämätön, ihana nähdä mitä se tekee omille sponsoroitaville ja asiakkaille ja kuinka se hyvä olo palautuu takaisin itselle. Ja kaikki voittaa. Zinzinossa yrittäjänä toimiminen on ollut hyvä dynamiikan lisääjä parisuhteeseen. Yhteisiä tavotteita ja yhdessä tekemistä. Sekä tuotteet olleet ihmeparantavia suolistolle, mielelle ja omiin allergioihin. 30v. Kärvistelyn jälkeen, eläinallergiat ovat tiessään ja aion hankkia kissan.

Satu Vuorela 36, sairaanhoitaja

Toiminut suoramyyntialalla 5 vuotta
1. Minulla on paljon enemmän aikaa olla yhdessä perheeni kanssa.
2. Minulla on myös vapaus päättää missä, milloin ja kenen kanssa töitä teen
3. Eikä myöskään ole hullumpaa saada palkkioita joka viikko!

Päivi Varis 47, henkilökohtainen avustaja

Toiminut suoramyyntialalla 19 vuotta
1. Oma kasvu, jatkuu hurjana edelleen. Koulutus mahtavaa ja kannustavaa.
2. Uusia ihmisiä, näkökulmia elämään. Tietynlaista rikkautta.
3. Lisätuloja

Viljami Metsäkylä 22, talonrakentaja

Toiminut suoramyyntialalla 3 vuotta
1. Lähdin tekemään liiketoimintaa pitkälti siksi, että saisin hieman lisäansioita vähät ymmärtämättä siitä, mitä tämä ala todellisuudessa minulle tulisi antamaan. Suoramyynnin kautta olen päässyt tutustumaan jo menestyneisiin ja muutenkin pitkänlinjan yrittäjiin, sekä olen päässyt oppimaan niin yrittäjyydestä yleisesti, kuin suoramyynnistäkin heidän kantapäidensä kautta, tämän uskon leikanneen rajusti oman menestykseni kehityskaarta nopeammaksi ja helpommaksi.
2. Uskon itse, että yrittäjyydessä tärkeimpänä pelinappulana on yrittäjä itse ja hänen henkinen pääomansa ja kehityksensä, suoramyynti on tarjonnut minulle loistavan koulutusjärjestelmän ja tutustuttanut minut oikeanlaiseen kirjallisuuteen pitäen silmällä haluani menestyä yrittäjänä. Pidän myös suoramyyntialan tarjoamasta mahdollisuudesta aloittaa yrittäjänä ilman rahallisia riskejä, en nimittäin usko, että olisin uskaltanut lähteä yrittäjäksi, mikäli olisi täytynyt investoida isoja rahasummia etukäteen.
3. Olen myös päässyt matkustamaan enemmän kuin ennen, palattuani Miamista marraskuussa, laskin kyseisen reissun olleen 17 ulkomaanmatka viimeisen puolentoista vuoden aikana. Toki vähempikin reissaaminen varmasti monelle riittäisi ja onneksi se onkin vapaaehtoista mutta oma intohimoni on nähdä maailmaa niin pian ja niin paljon kuin ikinä mahdollista!

Elämä on 10% asioita, joita meille tapahtuu ja 90%, miten reagoimme niihin, joten tartutaan kaikki mahdollisuuksiin, kun niitä elämä eteemme tuo ja mennään yhdessä huipulle!

Zinzino huijaus

Heidi Palm 52, kouluttaja ja ravintovalmentaja

Toiminut suoramyyntialalla 1,4 vuotta
1. Suoramyynti liiketoimintana on antanut minulle mahdollisuuden oppia, kehittyä ja kasvaa ihmisenä enemmän kuin mikään muu työ. Arkipäivää ovat unelmoiminen ja määrätietoinen työskentely niitä kohti.
2. Matkalla olen tutustunut ihaniin positiivisiin ihmisiin ympäri maailman ja luonut ihania uusia ystävyyssuhteita.
3. Tiedän myös, että ala tekee tilaa rakkaustarinoille sekä opettaa meitä hyväksymään itsemme, erilaisuutemme.

Henri Rantanen, suoramyynnin ammattilainen

Toiminut suoramyyntialalla 14 vuotta
1. Aloitin suoramyynti alalla vuonna 2003 ja tämä ala on muuttanut koko elämäni. Alan kautta löysin henkilökohtaisen kasvun. En edes ollut tätä ennen kuullut että on olemassa asia kuin henkilökohtainen kasvu. Tämä kirjallisuus ja opiskelu vuosien saatossa muutti kaiken, tärkeimpänä olen oppinut tuntemaan itseni, miksi tunnen mitä tunnen ja miten voin niihin tunteisiin vaikuttamaan. Olen oppinut tuntemaan myös ihmismieltä, mitkä pelot pitelevät meitä paikallaan, miksi ihmiset käyttäytyvät niinkuin käyttäytyvät.
2. Kommunikaatio taidot, ihmissuhdetaidot, johtaminen, esiintyminen ja julkinen puhuminen jne.
3. Ala on mahdollistanut minulle myös taloudellisen riippumattomuuden. Olen ikuisesti kiitollinen siitä mitä suoramyyntiala on minulle mahdollistanut. Helppoa se ei ole ollut, mutta todellakin sen arvoista.

Petri Kiuru 50, sarjayrittäjä ja businessenkeli

Toiminut suoramyyntialalla vuoden
1. Upeita ystäviä
2. Omaehtoisen opiskelun ilon
3. Hienon opin auttamisen kulttuurista

Manu Rekola, 38 vuotta, yrittäjä

Toiminut suoramyyntialalla 14 vuotta
1. Elämän muuttavan yrittäjäkoulutuksen
2. Aikaa perheelle ja harrastuksiin
3. Mahdollisuuden auttaa muita

Pentti Toikka 63, myyntipäällikkö

Toiminut suoramyyntialalla 10 vuotta
1. Uskon että jatkossa yhä useammalla samankaltaisia ajatuksia. Työeläkeote on varmasti suurimmalle osalle tuttu paperi. Niin minullekin, lomakkeen lopussa olevaa summaa katsellessa tuli mieleen kaksi vaihtoehtoa: joko laskea elintasoa eläkkeelle päästyä tai sitten rakentaa jotain eläkkeen päälle. No useimmat eläkeläiset ovat yhä terveempiä ja silloin monelle tulee sitä kaivattua lisäaikaa, mutta ei olekaan rahaa matkustaa, harrastaa yms. Minua tuo elintason lasku ei todellakaan kiinnostanut, vaan Zinzinon tarjoama vaihtoehto lähes ainoa vaihtoehto.
2. Saa valita milloin tekee, missä tekee ja kenen kanssa.
3. Vapaa-aikaa jää aivan riittävästi ja tulot mahdollistavat myös harrastukset, lisäksi yhtiön tuotteet mahdollistavat entistä terveemmän elämän.

Jari Torvinen 45, Vanginvartija

Toiminut suoramyyntialalla 2004-2006 sekä 2014 aloitin Zinzinon
1. Suoramyynnin ansiosta mahdollisuus nousta palkkatasolle mihin vaatisi normaalisti pitkät opinnot. Ja opiskelemaan lähtö ei enää näillä vuosilla kiinnosta.
2. Suoramyynnin asenne ja positiivisuus on kannustavaa koko elämän alueella.
3. Mahdollisuus tavata uusia ihmisiä ja ennen kaikkea auttaa ystäviä menestymään.

Johanna väänänen 39, liikunnan ohjaaja

Toiminut suoramyyntialalla 8 kuukautta
1. Terveyttä ja hyvinvointia
2. Extra tuloja
3. Tapaamisia ihanien ihmisten kanssa

Olli Mustonen 40, Key Account Director

Toiminut suoramyyntialalla vuoden
1. Kasvu
2. Tulevaisuus
3. Merkitys

Markku Räty 55, lehtori

Toiminut suoramyyntialalla 4,5 vuotta
1. Suoramyynti on antanut minulle, 55 vuoden iästä huolimatta, mahdollisuuden tehdä jotain uutta ja inspiroivaa yrittäjyyden alaa. Normi työelämässä tällä iällä olet jo auttamattomasti Out of the game
2. Koulutusjärjestelmän kautta olen oppinut unelmoimaan, tekemään niistä suunnitelmia ja myös toteuttanut monia unelmia, jotka eivät olisi olleet mahdollisia toteuttaa nykyisen työni puitteissa.
3. Olen tehnyt yhdessä vaimoni kanssa 4,5 vuodessa kansainvälisen, erittäin kannattavan liiketoiminnan, jonka kasvuennusteet ovat erinomaisen hyvät. 

Miikka Peuravirta 33, yrittäjä

Toiminut suoramyyntialalla 7 vuotta
Ekat hetket kun provisioilla ei vielä pystynyt kokonaan elämään niin sivutoimisesti 5-15h/vko.
1. Saanut paljon uusia kontakteja, ystäviä joilla samanlainen positiivinen hyvä elämän asenne.
2. Kun tiimi on kasvanut isoksi ja asiakkaita paljon on mahdollistanut myös taloudellisen vapauden eli tienannut rahaa silloinkin kun ei ole itse tehnyt töitä.
3. Henkilökohtainen kasvu mitä en ole nähnyt missään koulussa tai muissa opetusohjelmissa. Suoramyynti pitää sisällään niin henkilökohtaista valmennusta ja mentorointia kuin viikottain-kuukausittain tapahtuvia koulutuksia ja hyviä suosituksia myös päivittäiseen itsenäiseen opiskeluun.

Taruanne Lindevall 27, ekonomi, nuorisopoliitikko

Toiminut suoramyyntialalla 8 vuotta
1. Suoramyynti ja erityisesti Zinzino-liiketoiminta on tarjonnut niin yrittäjyyttä kuin henkistä kasvua vahvistavaa koulutusta.
2. Suuren määrän uusia ystäviä sekä kontakteja joiden avulla olemme päässeet laajentamaan myös ydin liiketoimintaamme hyvinvointialalla.
3. Taloudellista turvaa ja luottamusta tulevaisuuteen myös niinä aikoina kun maailman talous ei ole vahvimmillaan. Haastavina aikoina on äärimmäisen tärkeää olla olemassa myös passiivisia tuloja.

Outi Pettersson, 48, monialayrittäjä (suoramarkkinointi, media-ala, metsäala, erilaiset projektit) ent. Nokia DI

Toiminut suoramyyntialalla muutaman vuoden
1. Koulutuksen avulla (tapahtumat, kirjallisuus, äänitteet) olen saanut henkisen kasvun kautta itsevarmuutta ja rohkeutta lähteä yrittäjäksi
2. Upeita positiivisia ystäviä, jotka kannustavat, luottavat ja rohkaisevat toisiaan
3. Uskalluksen unelmoida ja mahdollisuuden lähteä tekemään unelmistani totta Suoramyynnin ansiosta eteeni on tupsahdellut sellaisia projekteja, joita ei iki päivänä entiselle minälleni olisi tullut vastaan. En olisi myöskään uskaltanut niitä itselleni napata ja kasvattaa kokemuspankkiani.

Victor Vicke Carlsson, vartija/järjestyksenvalvoja

Toiminut suoramyyntialalla 2,5 vuotta
1. Ala on antanut minulle niin paljon, oppinut sen että mitä ikinä teet niin asenne ratkaisee melkein kaiken.
2. Ja 10% mitä tapahtuu 90% miten reagoit.
3. Tavoitteiden asetaminen, ja uskaltaa tehdä työtä unelmien eteen

Ilona Kauppinen, 42 fysioterapeutti, Pilates-ohjaajaa ja tanssinopettaja

Toiminut suoramyyntialalla vuoden
1. Verkostomarkkinointi on tuonut mun elämään parhaimmillaan turvallisuuden tunteen (!) joka on tuonut lisää rohkeutta toteuttaa itselle tärkeitä asioita,
2. Uskoa itseen ja itsensä johtamista (oikeasti)
3. Sekä laajentanut näkemystä siitä miten moniulotteisesti ihmisiä voi auttaa sekä tehdä businesta, kun tulee itselle uudelle kasvunalueelle.

Elina Lappalainen, 29, verkkokauppayrittäjä Momel.fi, kolmen lapsen äiti, tilasto/kauppatieteen yo, bloggaaja, poliitikko

Toiminut suoramyyntialalla 1,4 vuotta
1. Suoramyynti on opettanut ja haastanut minut ainakin ajattelemaan liiketoimintaa sekä työtä ja työnkuvaa uudelleen. Olen joutunut kääntämään oman asenteeni suoramyyntiä kohtaan ylösalaisin ja oppinut näkemään sen mahdollisuutena sekä ennen kaikkea reiluna liiketoimintana. Zinzinosta kuulin ekan kerran puolitoistavuotta sitten. Asenteeni oli todella kriittinen (onko Zinzino huijaus -tyylisesti). Ensin kiinnostuin reilun kaupan kahveista ja biohajoavista kahvipodeista. Öljyjen sekä liiketoiminnan osalta pidin koko alaa sekä tuotteita huijauksena ja suhtauduin pitkään hyvin skeptisesti.
2. Vaikka olen lukenut omega-3 terveyshyödyistä, en ole koskaan aiemmin pystynyt niitä syömään niiden maun ja oman oksennusrefleksini vuoksi. Zinzinon kalaoliiviöjy oli kumminkin aivan toisenlainen ja aloin käyttämään sitä itse ja antamaan myös lapsille. Samalla aloin käydä Zinzinon järjestämissä myyntikoulutuksissa sekä lukea kirjoja itsensä kehittämisestä.
3. Kulunut vuosi on ollut paljon terveempi ja olen lukenut niin terveydestä, kuin kasvusta ja kehityksestä paljon lisää ja koulutukset ovat olleet aivan loistavia ja inspiroivia. Ne ovat antaneet lisää ideoita sekä uskoa myös oman yritykseni kehittämiseen ja niihin liittyviin haaveisiin. Tavoitteet ovat kasvaneet enkä koe olevani yksinyrittäjä, vaan minulla on puolisoni kanssa myös suoramyyntitiimin kautta yrittäjäverkosto tukena.

Liisa Pietarinen 55, Hyvinvointialan yrittäjä

Toiminut suoramyyntialalla vuoden
1. Uusia uskomattoman ihania ihmissuhteita.
2. Mahdollisuuden oppia, ennen kaikkea itsestään
3. Ymmärryksen siitä, että ilman tavoitteita ja unelmia ihminen nyhrää paikallaan.

Hanna Hankaniemi, 33, farmaseutti

Toiminut suoramyyntialalla 4 vuotta
Olen tehnyt suoramyyntiä nyt hieman yli neljä vuotta, josta kolme ja puoli vuotta täysin sivutoimisesti. En olisi uskonut miten paljon olen tästä uudesta alasta itselleni saanut!
1. Tärkeimpinä nousevat esiin kuitenkin turvan tunne, koska mikään ei ole nykymaailmassa varmaa.
2. Henkinen kasvu, jonka avulla jaksaa paremmin
3. Positiivisuus ja auttamisen kulttuuri, koska liian moni joutuu pärjäämään ja yrittämään elämässä eteenpäin yksin. Ala on siis vienyt sydämeni täysin.

Olli Salminen 37, suoramyynnin ammattilainen

Toiminut suoramyyntialalla 14,5 vuotta
1. Koko aikuisikäni olen elättänyt itseni suoramyynnillä enkä ole koskaan ollut palkkatöissä kesätöitä lukuunottamatta.
2. Itselleni ala on antanut elämäntyylin.
3. Meidän perheessä valvotaan myöhään ja nukutaan pitkään.

Suvi Jurvelius 31, aikaisemmalta ammatilta sisustusalan yrittäjä

Toiminut suoramyyntialalla 3 vuotta
1. Ala on antanut minulle aivan valtavasti! Tarjoan ihmisille niin lisätuloja, vapautta, aikaa kuin parempaa terveyttä. Työni koostuu ihmisten auttamisesta ja myyntiorganisaationi kasvattamisesta. Toimin myös koulutustehtävissä ja puhun julkisesti isoille massoille erilaisissa edustustilaisuuksissa ja tapahtumissa.
2. Liikevaihtomme perustuu asiakashankintaan ja tyytyväiseen asiakassuhteeseen. Asiakaspysyvyys vielä vuodenkin jälkeen on firmassamme 70-80%. Palkkani koostuu ns. työstä riippumattomasta, passiivisesta tulosta, eli tein sitten uutta asiakashankintaa tai en niin en koskaan aloita kuukautta alusta. Asiakkaat tilaavat tuotteensa nousin sängystä tai en ja se antaa minulle nykyään niin aikaa kuin varaa toteuttaa omia haaveita. Jotta tähän pisteeseen on päästy, olen auttanut lukuisia asiakkaita voimaan paremmin ja saamaan tästä uusille ihmisille kokopäiväisen ammatin/sivutulolähteen oman työnsä ohella. Jos siispä vähäkään kiinnostaa kuulla lisää ja tuntuu siltä että etsit jotain niin tämä voisi olla yksi vaihtoehto.
3. Halutessaan työhön kuuluu myös ulkomaan matkailua, sillä markkinat ovat auki 33 eri maassa. Toimimme jakelukanavana aivan loistaville testipohjaisille lisäravinteille ja hyvinvointi & kauneustuotteille. Tuotteet, firma, johto ja koko konsepti on oltava kunnossa jotta kaikki toimii. Olen kohta 3 vuotta tehnyt tätä päätoimisena ja rakastan duuniani! Voin lämpimästi suositella jokaiselle kaikkia meidän tuotteita ja osalle myös edustajaksi lähtemistä.

Itse saamme valita kenen kanssa töitä teemme, koska teemme ja missä teemme. Tämä antaa täyden vapauden yrittäjyyteen ja meillä on aivan mahtava koulutussysteemi. Täysin riskitön tapa lähteä yrittäjäksi ja kokeilla omia siipiään. Ihan huikeiden henkilöiden kanssa saadaan työskennellä. Työkavereina ammattiurheilijoita, valmentajia, ravintoterapeutteja, julkisuuden henkilöitä, poliitikkoja, poliiseja, kiinteistövälittäjiä, sairaanhoitajia, parturikampaajia ja löytyypä tiimistäni myös yksi varatuomari. Jokainen ammattiala varmasti edustettuna. Ympärillä tosi hyvä porukka, eikä kukaan jää yksin.


Zinzino huijausHeli Paakki, suoramyyjä

Suoramyyntiä vuodesta 2010 asti, Oriflame 2010-2015 ja Zinzinon aloitin 4/2016
1. Suoramyynti on antanut mulle paljon uusia ystäviä, omaa aikaa, onnistumisia, henkistä kasvua, rohkeutta olla oma itse, iloa, mukavuusalueen ulkopuolelle menoa ja sitä kautta kasvua, uskoa tulevaan, nauttimaan tästä hetkestä ja olemaan onnellinen.
2. Aikaa perheen ja rakkaiden ihmisten kanssa, kiireettömiä aamuja, mahdollisuus olla kotona lähettämässä/viemässä/hakemaan poikia kouluun ja harrastuksiin.
3. Ystävistä on tullut asiakkaita ja asiakkaista ystäviä.

Minna Reijonen 42, Ryhmäliikunta -sekä yksilöohjaaja

Toiminut suoramyyntialalla 1,5 vuotta
1. Uusia ystäviä,
2. Ihanaa positiivista energiaa
3. Pientä lisätuloa.

Kati Stenman 41, Diplomi-insinööri, taustalla pitkä ura verkkoliiketoiminnassa tuotekehityksen esimiehenä ja toiminnan kehitystehtävissä, nykyään luomukauppa-auto yrittäjä

Vuoden tehnyt suoramyyntiä osa-aikaisesti luomukauppiasuran ohella
1. Positiivisten ihmisten kautta inspiraatiota, energiaa ja virtaa kaikkeen suoramyynnin ulkopuoliseenkin tekemiseen ja elämään ylipäätään
2. Jo lyhyessä ajassa hyvän plan B:n yrittäjän toimeentulon turvaksi - josta on itseasiassa kovaa vauhtia tulossa se plan A: Suunnitelma, jolla voin toteuttaa kansainvälisen liiketoiminnan, saada passiivista tuloa ja toimia taas tiiminvetotehtävissä, kannustavana, inspiroivana liiderinä ilman ikäviä suuriin organisaatiohin liittyviä esimiesvastuita.
3. Valtavasti uutta tietoa terveyteen ja hyvinvointiin liittyen, joka vain ruokkii lisää omaa kiinnostusta asiaa kohtaan.

Robert Jansson 42, suoramyyjä

Toiminut suoramyyntialalla 10 vuotta
1. Ystäviä
2. Henkilökohtaista kasvua
3. Rahaa

Sauli Koskinen 27, työnjohtaja kiinteisöalalla, sivutoiminen yrittäjä

Toiminut suoramyyntialalla 3 vuotta
1. Suoramyynti antaa mahdollisuuden kokeilla yksityisyrittäjyyttä sivutoimisesti.
2. Suoramyynti on ala missä pääsee kehittämään esiintymistaitoja, ihmissuhdetaitoja ja ihmisten johtamista.
3. Alan etu toimia sivutoimisesti ja mahdollisuus rakentaa merkittävää sivutuloa normaalin työn rinnalle.

Heli Nyman 36, Aikaisempi ammatti: Psykiatrinen sairaanhoitaja. Nykyinen ammatti: yrittäjä & Zinzinon itsenäinen edustaja

Toiminut suoramyyntialalla 7,5 vuotta
1. Suoramyyntialan avulla olen löytänyt kokonaisvaltaisemman balanssin elämääni. Erityisesti arvostan mahdollisuutta valita itse työaikani & ympäristön.
2. Positiivinen tiimityö antaa minulle paljon.
3. Johtava ajatukseni elämästä on se, että tehtävämme maailmassa on pyrkiä kehittymään henkisesti ja auttaa toinen toisiamme kehittymään ja oivaltamaan uusia asioita. Tähän suoramyynti tarjoaa loistavat puitteet laadukkaan koulutustarjonnan kautta.

Risto Yli-Pelkonen 67, suoramyyjä

Toiminut suoramyyntialalla 61 vuotta
Aloitus tuli siitä, kun vuoden vanhempi veljeni sai ekaluokalla koulusta pieniä rinta-joulumerkkejä "minulle" myytäväksi. Siinä ensimmäisen päiväni sato 100 markkaa puhtaana käteen. Autokauden alettua, ensin kaverien kuljettamina sittemmin kanta kasvoi yli 100 auton verkostoksi josta yhteiskunnan suosituksilla sitten päädyin Amerikkaan. Omaa businesta 25 vuotta ja sitten esiteltiin Zinzino, olin myyty.
1. Suoramyynti on antanut minulle elämän ja varsin monivaiheisen sellaisen. Kuten Veikko Lavi sanoi, "Päivääkään en antaisi pois".

Tiia Lujanen-Tuomi 40, hammashoitaja

Toiminut suoramyyntialalla 1 vuotta
1. Vaikka positiivinen olen aina ollut luonteeltani niin olen saanut vielä positiivisemman ja iloisemman elämäntavan sekä osaan jakaa sitä nyt myös muille.
2. Olen saanut suoramyynnin mukana myös todella paljon uusia, ihania ystäviä, jotka taasen on minulle kuin toinen ihana, välittävä perhe.
3. Lisäksi on ollut aivan mahtavaa saada olla terveempi sekä seurata vierestä myös läheisten ja ystävien ja muidenkin asiakkaiden tilannetta. Se tunne kun olet antanut jotain hyvää, kuten terveyttä, toiselle ihmiselle ja saat siitä palautetta suoraan sydämmestä.

Salla Vainiola 33, kotiäiti

Toiminut suoramyyntialalla puoli vuotta
Olen ollut puoli vuotta partnerina ja kolmen lapsen äiti ja yhden miehen vaimo. Nuorin lapsi on iältään 5kk vanha, ja Zinzinon koulutukset ja esittelyt antavat sopivasti omaa aikaa, kun mies hoitaa lapsia kerran viikossa muutaman tunnin ajan.
1. Samalla saan tilaisuuden tuulettaa päätä arkitouhuista
2. Uudistaa sekä ylläpitää sosiaalista elämää.
3. Koulutuksien anti on myös vahvasti henkisen kasvun ja ihmisenä kehittymisen puolella. Toiveena on, että tulevaisuudessa Zinzinon liiketoiminta antaa vapautta ajan ja rahan muodossa, sekä tilaisuuksia auttaa ihmisiä.

Zinzino huijaus


Tässä vielä minun omat vastaukseni:

Heidi Ekholm-Talas 42, sarjayrittäjä ja kunnallispoliitikko

Toiminut suoramyyntialalla 2v 4kk
1. Tulovirran, joka ei ole kiinni omasta työajasta
2. Henkilökohtaisen kasvun polun ja inspiroivia ihmisiä ympärille
3. Stressittömämmän elämän ja terveyttä

Rakastan tätä toimialaa ja näitä ihmisiä, joiden kanssa saan tehdä tätä upeaa työtä. Onko Zinzino huijaus? Ei ole. Piste.

Lue tarinaani miksi Tapahtumamarkkinointi vaihtui verkostomarkkinointiin

Kirjoitin 17.2.2016 vähän yli vuoden liiketoimintakokemusten jälkeen otsikolla Verkostomarkkinoinnin kuningattaret ja Zinzinon liiketoiminta

Lue Zinzino Balance Oil kokemuksia


Zinzino huijaus

4 kommenttia

 1. Entäs se kuluttajan, tuotteen ostajan puoli kolikosta? Tuskin tätä kommenttia julkaiset, mutta olisi kiva kuulla. Itseä ainakin mietityttää, että jos ostaisin monesti suhteellisen hintavia (monen) verkostomarkkinointiyrityksen tuotteita, niin mihin se raha oikein menee? Siihen itse tuotteeseen vai myyjäorganisaation jäsenten luksuselämään ja -matkoihin? Näitä kuvia verkostomarkkinoijista luksuslaukut olkapäällä matkailemassa ympäri maailmaa näkee nykyään paljon. Se tekee minulle ainakin vähintäänkin kyseenalaisen olon, sillä kuluttajaltahan/ostajalta se raha tulee? (puhun siis muistakin yrityksistä kuin Zinzinosta)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti, joka itseänikin mietitytti ennen kuin todella perehdyin suoramyyntialaan.

   Muutama seikka, jotka itse ymmärsin kun aloin perehtyä asioihin syvällisemmin.

   Ensinnäkin, suoramyyntyritys ei eroa "perinteisestä" yrityksestä juuri muuten kuin markkinointitavallaan. Esim. perus nettikauppa markkinoi yleensä julkisia kanavia pitkin, suoramyyntiyhtiö toimii muuten täysin samoin, mutta markkinointi tapahtuu itsenäisten edustajien toimesta. Tämä perusnettikauppa budjetoi tietyn osan liikevaihdostaan markkinointiin ja myyntiin ja samoin tekee suoramyyntiyhtiö. Monet suoramyyntiyhtiöt maksavat liikevaihdostaan 30-50% itsenäisille edustajille palkkioina eli tämä on markkinointiin ja myyntiin budjetoitu osuus. Samoin tekee tämä perusnettikauppa, mutta se sijoittaa markkinointibudjetin eri kanaviin. Suoramyyntiyhtiö maksaa palkkiot toki myös jatkotilauksista, mutta vastineeksi edustajat ylläpitävät asiakassuhteita. Tavoite on siis, että kaikki voittavat tässä yhtälössä. On toki totta, että toteutus ontuu joillakin suoramyyntiyhtiöillä, mutta sama on tilanne minkä tahansa toimialan yhtiöillä.
   Perusyrityksellä voitto jakautuu pienen piirin käsiin. Suoramyyntiyhtiöllä omistajien lisäksi itsenäiset edustajat hyötyvät, mikä on luonnollisesti hyvä asia. Hehän itse tärkeimmän työn, eli myyntityön tekevät. On jokaisen oma asia, miten voittonsa käyttää. Perusnettikaupan omistaja saattaa myös matkustella ympäri maailmaa luksuslaukku olkapäällään. Suoramyyntiyhtiöiden edustajien toiminta ehkä pistää silmään vahvemmin, mikäli heitä lähipiirissä on. En ota kantaa siihen, miten kukakin itsensä ja toimialansa brändää, mutta olen samaa mieltä, että joidenkin kannattaisi tarkastella, minkälaisen kuvan ulos antaa.

   Toinen juttu, liittyen tuotteen hintaan oli itselleni vielä tärkeämpi ymmärtää. Markkinat päättävät aina, onko tuote oikein hinnoiteltu vai ei. Mitä tahansa voi myydä kalliillakin hinnalla, mutta mikäli tuotteen antama hyöty ja arvo ei vastaa siitä maksettavaan hintaan, asiakas ei ainakaan osta uudelleen tai jatka tilaustaan. Sen sijaan hän saattaa jopa kritisoida tuotetta tai yhtiötä julkisesti, mikä vie koko toimintaa taaksepäin. Eli ennen kuin kritisoi hintaa kylmiltään, pitäisi olla käytössä hieman dataa siitä, miten markkinat suhtautuvat tuotteeseen. En voi ottaa kantaa kaikkien suoramyyntiyhtiöiden hinta-laatusuhteisiin, mutta niiden viiden-kuuden yhtiön, joiden tuotteita itse käytän, voin todeta, että laatu ja hinta ainakin minun kohdallani kohtaavat erinomaisesti. Ja olen myös kokeillut monia muitakin tuotteita, joiden tilaamisen olen päättänyt lopettaa koska hinta-laatu-suhde ei miellyttänyt laisinkaan.

   Eli: mikäli asiakaspoistuma on korkea, tuotteen hinta-laatu-suhde on heikko. Tuote on siis "kallis". Mikäli asiakaslojaalius on korkea, hinta-laatu-suhde on hyvä.

   Se yhtiö, joka osaa rakentaa tämän yhtälön hyvin, kasvattaa tyytyväisten asiakkaiden määrää vuodesta toiseen, pystyy samalla maksamaan edustajilleen palkkioita, jotka motivoivat ja pitävän toiminnan käynnissä, mutta pystyy samalla tuottamaan itselleen voittoa, mikä on luonnollisesti minkä tahansa liiketoiminnan yksi päätarkoituksista. Ja tämän yhtälön hiominen ei saa minkään yhtiön kohdalla loppua koskaan eikä mikään yhtiö ole sitä myöskään täydelliseksi saanut luotua.

   Poista
  2. Kirsi erittäin hyvä näkökulma, johon Manu vastasikin hyvin. Jos ajatellaan ainoastaan meidän edustamia tuotteita ne ovat hinnaltaan kohtuullisia. Juuri vertailin apteekissa huomattavasti laimeampaa kalaöljytuotetta ja hinta oli korkeampi, kuin meidän. Tärkeää on, että osataan verrata sisällöt kun verrataan hintoja. Asiakaspysyvyys loppupeleissä kertoo onko hinta kohdallaan. Luksuslaukkuihin ja matkoihin haluan kommentoida, että omat merkkilaukkuni olen hankkinut aikaa ennen verkostomarkkinointia ja matkailuakin olemme harrastaneet paljon aiemminkin 😊

   Poista