Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

Nettikeskustelija rikotko Suomen lakia?


Olen ihmetellyt pitkään ihmisten käyttäytymistä netissä. Jopa ihan fiksun oloiset ihmiset saattavat toimia idioottimaisesti netin keskustelupalstoilla. Pinkit Korkokengät Maiju kirjoittikin hyvin aiheesta, että anonyymi ei ole anonyymi. Sinut voidaan tarvittaessa jäljittää jos juttusi menevät liian pitkälle. Ja tiedätkö mitä asia on työn alla jo monien osalta. Poliisi saattaa olla ovesi takana pian. Kannattaa siis miettiä kaksi kertaa mitä "anonyyminä" huutelee.

Intouduin kirjoittamaan aiheesta, koska törmäsin eilen erään ystäväni osalta valheellisiin herjaaviin kommentteihin netissä. Nostan tähän nyt muutamia sääntöjä eräältä keskustelupalstalta, jossa toistuvasti herjataan ihmisiä nimillä ja leimataan huijareiksi yrittäjinä. Tajuatteko, että ensinnäkin te rikotte lakia ja toiseksi te suuntaatte energiaanne negatiiviseen. Ihmiset, jotka keskittyvät negatiivisiin asioihin ovat yleensä itsekin negatiivisia ja onnettomia. Negatiivisuus vaikuttaa onnellisuuteen ja miksi kukaan haluaa velloa huonoissa fiiliksissä päivästä toiseen? Terkkuja vaan sinne palstalle ja paljon rakkautta. Totuus riittää kaikessa.

Tässäpä muistinvirkistykseksi kaikille muutama kohta nettikäyttäytymisestä.

Erään M:llä alkavan keskustelupalstan sääntöjä

1. Noudatamme Suomen lakia, ja lainvastaiset viestit poistetaan. Ylläpito luovuttaa oikeuden päätöksellä viranomaisille kirjoittajan yksilöintiin tarvittavat tunnistetiedot.

2. Kaikki Suomen laissa rangaistavaksi määrätty on kiellettyä myös M:ssä

3. Älä julkaise mitään sellaista tietoa, joka voidaan yhdistää muihin käyttäjiin. Tällä tarkoitetaan muun muassa käyttäjien nimien, osoitteiden, työpaikkojen, paikkakuntien tai muuta yksityisluontoisia tietojen julkaisemista (ks. henkilötietolaki)

4. Asiaton käytös on kiellettyä. Asiattomana käytöksenä voidaan pitää esimerkiksi toisten nimittelyä, provosoimista tai voimakasta provosoitumista (ts. trollaamista ja trollin ruokkimista).

5. Vakavasti otettaviin henkilökohtaisiin hyökkäyksiin ja loukkauksiin puututaan ankaralla kädellä.

Tämä seuraava kohta lähinnä huvittaa, kun itse moderaattorit saattavat olla pahimmasta päästä palstalla trollaamassa: Moderaattorit valvovat keskustelufoorumin päivittäistä toimintaa. Moderaattoreiden tarkoitus on avustaa käyttäjiä ja ylläpitää keskustelufoorumin viihtyvyyttä. Heidän tehtäviinsä kuuluu myös valvoa, että foorumin sääntöjä noudatetaan.

Olisikohan kaikkien keskustelupalstojen omistajien eli pääasiassa isojen mediatalojen johtajien otettava lusikka kauniiseen käteen ja lunastettava nämä lupaukset säännöistä? 

Ei kommentteja