Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

Rakastuin Karibian risteilyihin


Haaveissani on aina ollut kokea joskus Karibian risteily. Vuosi sitten päätin, että lähden Mastermind Eventille Orlandoon, jossa kokoontuvat verkostomarkkinoinnin ammattilaiset ympäri maailman. Luonnollisesti koko perhe lähtisi mukaan. Kun pienten lasten kanssa lähdetään rapakon taakse kannattaa matkalla viipyä vähän pidempään ja kokea samalla mahdollisimman paljon. Päätimme yhdistää matkaan Karibian risteilyn Suomessa rakennetulla maailman suurimmalla risteilijällä Oasis Of The Seas-aluksella.

Pieni matkamies astumassa laivaan

Port Canaveral jää taaksemme

Hulppea miljöö

Mielikuva laivasta oli hulppea, mutta se ylitti odotukset moninkertaisesti. Olin aivan myyty jo ennen kuin laiva oli irronnut laiturista. Vaikka olen matkustanut paljon en ole kokenut vastaavaa. En oikein osaa edes eritellä miksi kokemus oli niin vaikuttava. Kaikki oli vain niin upeaa ja elämyksellistä. Katsoin kaikkea lasten silmin, koska lasten ehdoilla matkustamme. Kuvia otin reissulta yli 700, joten oli aika haastavaa karsia kuvia. Tässä muutamia kuvia, joilla pääsette katsastamaan laivaa ja tunnelmia.

Säästä jopa 78% hotellivarauksista - varaa omasi nyt trivagolta


Ystävälliset kanssamatkustajat

Suurin osa matkustajista oli amerikkalaisia. Kaikki olivat todella ystävällisiä ja huomaavaisia. Lapset saivat paljon huomiota, kaikki tervehtivät toisiaan, hissikäyttäytyminen oli esimerkillistä. Aina annettiin tilaa, eikä kukaan hermostunut, vaikka välillä oli ahdasta. Olihan laivalla lähes 6000 matkustajaa. Öykkäröintiä ei näkynyt. Tosin minä ja pojat oltiin yöpuulla joka ilta seitsemän ja kahdeksan välillä. Alkumatkasta heräsimme aikaerosta johtuen kahdelta yöllä ja seikkailimme laivan tyhjillä käytävillä. Herkuttelimme keskellä yötä ainoassa auki olevassa kahvilassa mansikoilla, juustokakulla ja suklaamuffinsseilla. Ikimuistoista touhua kerrassaan. Ravintoloissa pojat käyttäytyivät hyvin, mutta kovin pitkään ei jaksettu istuskella rauhassa.

Yön herkkuhetkiIllallisella

Vehreä Central Park

Laiva on vaikuttava ja kaunis joka puolelta. Erityisesti vaikutuksen teki laivan keskellä oleva Central Park. Ihana vihreä keidas, jossa asui oikeita pikkulintuja vapaana. Lämmin trooppinen ilma lehahti aina kasvoille, kun astuimme sinne. Hyttimme sijaitsi 8. Kannella juuri Central Parkin vieressä. Siellä oli Park Cafe, missä nautimme usein lounassalaatit.


Värikäs Boardwalk

Laivan perässä oleva Boardwalk ja Aqua Theater veivät satumaailmaan. Karusellissa käytiin joka päivä. Seikkailimme siellä myös keskellä yötä, kun lapset heräsivät Suomen aikataulujen mukaan ensimmäiset yöt. Yölläkin ulkona oli lempeän lämmin Karibian ilmasto ja oli ihana hengailla ulkotilassa laivalla keskellä yötäkin.
Ohjelmaa kaiken ikäisille

Leikkipaikka oli viihtyisä ja ohjattua ohjelmaa oli aamusta iltaan lapsille. Oli Frozen jääshowta, Cats musikaalia, Uimahyppyshowta, elävää musiikkia, stand uppia ja vaikka mitä. Kävin esikoisen kanssa katsomassa jääshown ja koko perhe Aqua Theaterin uimahyppyshown. Jos mukana olisi ollut isovanhemmat tai ystäväpariskunta olisi tietysti voinut käydä iltaisin vuorotellen myös seuraamassa muuta ohjelmaa toisten valvoessa lapsia.

Hiekkapiirros jääshowssa ja "me" niinkuin esikoinen sanoi

Leikkipaikassa käytiin joka päivä

Viihtyisä teatteri

Joka päivä jaettiin uusi ohjelmaesite hyttiin


Allas-alue kaikkien mieleen

Laivan kannella oleva värikäs allas-alue oli lasten ja aikuisten mieleen. Osa tiloista oli varattu pelkästään aikuisille. Kannella oli myös aktiviteetteja kuten minigolffia, surffausta ja seinäkiipeilyä.

Saaripäivät veivät uusiin maihin

Pysähdyimme Haitin Labadeessa, Jamaikan Fallmouthissa, Meksikon Costa Mayassa ja Cozumelissa. Suosikkimme oli ehdottomasti Haiti, jossa pysähdys oli Royal Caribbeanin yksityisellä rannalla. Sää ei suosinut ja vettä satoi kaatamalla. Hetkittäin sateli vähemmän. Sade ei kuitenkaan haitannut poikien rantaleikkejä. Ainoa haitta oli kamerakaluston suojaaminen kastumiselta. Jamaikalla kävimme vain kääntymässä satamassa aidatulla alueella. Siellä ei suositeltu itsenäisiä retkiä aidan ulkopuolelle ja lasten kanssa ei jaksettu lähteä opastetuille retkille. Costa Mayassa lähdimme kävelemään rannalle ja keskellä matkaa meidät noukki golf-autoon brasilialainen pariskunta. Onneksi, sillä matkaa olikin enemmän, kuin meille neuvottiin. Cozumelissa hyppäsimme taksiin ja menimme läheiseen rantakohteeseen, jossa oli kiva allas-alue lapsille. Isompien lasten kanssa kannattaa ehdottomasti tutustua paremmin saaripäivinä kohteisiin. Meille sopi tällainen pintaraapaisu tällä kertaa.

Haitissa

Jamaikalla
Meksikossa


Brasilialaiset tarjosivat kyydin rannalle

Cozumel


Costa Maya

Dreamworks hahmot

Laivalla pääsi tutustumaan Dreamworksin hahmoihin. Kävimme Shrek-aamiaisella, jossa hahmot tanssivat ja heidän kanssaan pääsi kuviin. Tämä jäi esikoisen mieleen erityisenä hetkenä. Viimeisenä iltana oli paraati, jossa esiintyi kaikki hahmot ja iso joukko henkilökuntaa.

Kirjoitin matkasta myös 12.1.2017 lanseerattuun Suomen suosituimpaan nimisivustoon ja lapsimediaan www.lapsennimi.com. Aloitin Lapsen Nimen päätoimittajana ja olen aivan innoissani tästä projektista. Karibian risteily lasten kanssa - Unelmaloma lapsille ja vanhemmille paljastaa myös kuinka paljon tämä risteily maksoi.

Kurkkaa myös Karibian risteilyllä pukeuduin SeppäläänPostaus sisältää Affiliate linkkejä.

Auringonlasku Karibialla

Karibianmeren tyrskyjä

1 kommentti

  1. Näyttää kyllä kivalta. ^_^ Jospa mekin ensi vuonna! Tai miksei jo syksyllä!

    VastaaPoista