Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

Vinkit lentokoneeseen lasten kanssaOlemme juuri kotiutuneet kolmen viikon reissulta Floridasta ja Karibialta. Oli aivan huikean ihana reissu ja matkakuvia on yli 1000 läpikäytävänä. Ennen matkaa tuli toivepostaus miten lennot sujuu lasten kanssa ja tässäpä tulee meidän kokemuksia.

Kuopus täyttää tänään vuoden ja neljä kuukautta. Hän on käynyt 10:ssa maassa, joten kokemusta lennoista on aika paljon. Tämä ikä on ehkä haastavin ikä lentomatkailua ajatellen. Vähän arvelutti etukäteen mitenköhän tämä tulee menemään. Alle 1-vuotias ei vielä juurikaan liiku ja yli kaksi vuotias saattaa viihtyä lastenohjelmien parissa sekä ymmärtää jo asioita paremmin. Puolitoistavuotias haluaa vipeltää ja touhuta  eikä vielä ymmärrä asioita kovin hyvin. Molemmat pojat ovat todella vilkkaita ja kovaäänisiä. En tiedä mistä johtuu, mutta matkoilla he käyttäytyvät aina tosi reippaasti. Nämäkin lennot välilaskulla ja 24 h matkaa tehden suuntaansa menivät todella hyvin. Jonotustakin oli monessa kohdassa ja Usassa maahantulosysteemit saattavat viedä aikaa. Olen äimänkäkenä poikien ja meidän hermoista. Listaan tähän muutamia asioita, jotka mielestäni tekevät matkan teosta mukavaa.

Miamin kentällä menossa portille

1. Vanhempien asenne ja mielentila 

Tämä on ehkä tärkein asia. Vaikka mitä tapahtuisi vanhempien kannattaa olla rauhallisia. Luin jostain lentoemännän vinkit ja hän korosti, että ne vanhemmat, jotka itse häsäävät ja hermoilevat saavat samaa käytöstä lapsiltaan. Lapset peilaavat vanhempiensa energioita. Kannattaa siis olla relalla fiiliksellä liikenteessä.

2. Naposteltavaa 

Järkevä juttu on varata lapsille naposteltavaa. Omenan ja porkkanan paloja, kuivattuja hedelmiä ja marjoja, smoothieta ja leipää. Mieluiten tietysti terveellistä karkkien ja sipsien sijaan.

3. Leluja ja kirjoja 

Omat pikkulaukut lasten leluille, jotta voivat näprätä niitä.

4. IPad 

Ihan ehdoton väline vähän isommille. Viihdetarjonta lapsille omalta ruudulta on loistavaa useissa lentokoneissa jos padia ei ole. Ainakin pitkillä lennoilla on omat ruudut ja aika kuluu hyvin. Ipad on kätevä jonottaessa ja odottaessa kentällä lennon lisäksi.

5. Varaa aikaa kaikkeen 

Mene ajoissa kentälle, lähde portille ajoissa. Varaudu jonottamaan monessa kohtaa. Kun ei ole kiire ei hermokaan pala niin helposti. Ota matka kokemuksena, joka opettaa myös lapsia kärsivälliseksi.

6. Lentoaikataulut

Yölento on pitkillä matkoilla hyvä, koska lapset todennäköisesti nukkuvat valtaosan. Meillä menolento oli päivällä, mutta kuopus nukkui sen melkein kokonaan. Varmasti pari päivää aiemmin sairastettu vauvarokko oli verottanut voimia. Jos pystyt vaikuttamaan aikatauluihin suosittelen yölentoa pitkille matkoille. Toki päivälentokin voi sujua oikein hyvin, kuten meillä.

6. Vaipat ja kosteuspyyhkeet 

Kannattaa pitää lähettyvillä vaipat ja kosteuspyyhkeet etenkin pitkillä lennoilla. On helpompaa, ettei niitä tarvitse kaivaa hyllyiltä kassin pohjalta. Jos lapsi opettelee kuivaksi kannattaa varuilta laittaa vaippa pitkille lennoille. Unissa voi tulla vahinko ja märkä penkki on ikävä juttu. Koettu on.

Rohkeasti matkaan vaan lasten kanssa ja Happy landings 😊

Voita Liberon vaippoja

Muistuttelen tässä yhteydessä Liberon postauksesta ja mahdollisuudesta voittaa vaippoja. Voit myös osallistua vaippatestiin.


1 kommentti

  1. Vaikka oma ainokaiseni on jo päälle parikymppinen, en unohda koskaan niitä ensimmäisiä ulkomaan reissujamme. Vauhtia ja vaarallisiakin tilanteita on mahtunut matkan varrelle, mutta yksi asia nousee aina mieleen: tuo oma asenne reissatessa lapsen kanssa.
    Viimeiksi se oli sitten se tytär joka rauhoitteli isää vuosi sitten Pariisissa pommi-iskujen aikaan. Kiitos hyvästä kirjoituksesta!

    VastaaPoista