Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

Metsäkylpyä lapsille ja sopivat asut metsään


Luin Talouselämästä jutun, että metsäkylvyn suosio kasvaa ja sitä verrattiin jooga-trendin läpilyöntiin 30 vuotta sitten. Mahtavaa, sillä metsään ja luontoon haluamme lastemme luovan vankan siteen. Uskon luonnon parantavaan voimaan moneltakin kantilta.

Jutussa kerrottiin, että Shirin-yoku on ”metsäkylpemistä”, jolla tarkoitetaan näkymien, tuoksujen, äänien ja luonnollisten puitteiden itseensä imemistä. Metsäkylvyt eroavat tavallisista vaelluksista, sillä metsäkylpyjen aikana on tarkoitus keskittyä luonnon terapeuttisiin vaikutuksiin.

Luontoyhteyden vaalimista

Itsekin olen löytänyt syvemmän luontoyhteyden aloitettuani henkilökohtaisen valmentajan kanssa työskentelyn. Mieheni voimapaikka Pyhätunturi on tullut lapsillemme läheiseksi syntymästään lähtien. Molempien ensimmäinen ruskaloma on tehty vain hiukan yli kuukausi syntymästä. Nämä kuvat ovat maagisen kauniilta Pyhätunturilta. Esikoinen on käynyt Pyhällä jo viisi kertaa ja puhuu siitä usein. Onneksi luontoa on ihan Helsingissäkin. Keskuspuisto on Helsingin keuhkot ja siellä lapset ulkoilevat viikottain. Nykyisin päiväkodeissa tunnutaan panostavan retkiin erityisen paljon.

Puiden halaaminen on lapsille luontevaa.

Luonnon parantava voima

Ekopsykologi Kirsi Salonen puhuu metsäkylvyistä Voi Hyvin sivustolla näin "Ympäristö vaikuttaa meihin koko ajan, vaikka usein emme sitä tiedosta. Se on kuin viitekehys, jossa leijumme kuin avaruudessa.

− Helposti ajatellaan, että vain ihmisten välinen vuorovaikutus on se terapeuttinen juttu, joka auttaa, parantaa ja hoitaa. Fyysinen ympäristö vaikuttaa meihin ihan yhtä paljon, Kirsi sanoo."

Oikeanlaiset varusteet ulkoiluun

Testasimme ruskalomalla Polarn O. Pyretin välikausiasuja. Ihanat värit tämän vuoden mallistossa. Turkoosi ja keltainen ovat lempivärejäni. Tämä keltainen haalari on loistava, koska sillä mennään sekä välilausi että talvi. Popin sanoin "tämä haalari soveltuu erinomaisesti valtavien vesilätäköiden valloittamiseen, eikä sitä tarvitse vaihtaa toppahaalariin, vaikka taivaalta sataisikin ensilumi. Irrotettavan fleecevuoren ansiosta haalaria voi siis käyttää melkein vuoden ympäri, ja siksi tämä tuote onkin asiakkaidemme ehdoton suosikki vuodesta toiseen."Esikoisen kuorihousut ja takki suojaavat hyvin vauhdikkaissa leikeissä. Hän on noin 110cm pitkä, mutta otin 116cm koon. Ne ovat vähän väljemmät, mutta menevät pidempään. Kuorihousuissa on 10 hyvää ominaisuutta joista itselleni tärkeää on vedenpitävyys ja polvivahvikkeeet.

Kuoritakkiin pystyy kiinnittämään windfleece takin mikä tekee siitä vieläkin monikäyttöisemmän. Tämä väriyhdistelmä on vaan niin ihana. Keltainen fleecevuorella varustettu raitapipo on pehmoinen päässä. Meillä on myös kauluri samasta materiaalista, joka on poitsusta tosi miellyttävä.

Jos Pyhätunturi kiinnostaa matkakohteena tässä muutamia postauksia:
Lomaosake Holiday Clubin Pyhä Holysuitesta on meidän
Hei me retkeillään Pyhätunturilla kunnon varusteilla
Mustikkamättäällä

Täältä löytyy kiinnostavaa tietoa lasten vaatteista

Välikausihaalari on tärkeä varuste ja tässä opas sen hankintaan

Taianomainen Pyhätunturi taustalla.
Tutustuimme suoalueeseen.
Pienet matkamiehet ottavat päivätorkut isin kantaessa heitä. 
Ruskaloma tutustuttaa lapset luontoon.

Ei kommentteja