Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

Aiheuttaako toisen menestys kateutta vai inspiraatiota?


Art Jonak Zinzino Annual event 2016
Postasin Instagramiin pari päivää sitten kuvia, kun olimme testaamassa Teslaa mieheni kanssa. Sain yhden kommentin, joka sai minut kirjoittamaan tämän blogin. Keskustelu aiheesta alla kuvien muodossa. Rupesin pohtimaan miksi osa ihmisistä kadehtii ja kokee että kaikilla pitäisi olla yhtä huonosti asiat. Ainakaan menestystä ei saisi näyttää. Miksi taas osa ihmisistä inspiroituu ja päättää muuttaa omaa elämäänsä muiden esimerkin johdattelemana?

Kel onni on se onnen näyttäköön

Moni ihminen tekee omia johtopäätöksiä ilman oikeaa tietoa ihmisten taustasta. Monilla menestyjillä on takana kovat ajat. Itse en ole joutunut kamppailemaan ulosottojen ja talousvaikeuksien kanssa vaikka nuorena hetken työttömänä olinkin ja sossun luukullakin olen vieraillut. Olen kuitenkin rakentanut nykyisen elämän tilanteen täysin tyhjästä ahkeralla työnteolla ja yrittäjyydellä. Mielestäni olen pärjännyt oikein mainiosti ja tehnyt yrittäjänä yli 10 miljoonaa euroa liikevaihtoa. Tuosta summasta valtaosa on mennyt työllistämiseen, alihankkijoille ja verottajalle. Olen myös tukenut eläinsuojelua, luonnonsuojelua ja lastensuojelua taloudelliseti. Jotain on myös kertynyt itselle ja rohkeasti velkavivulla olemme lähteneet keräämään varallisuutta. Aika hyvin peuskoulu- ja ammattikoulupohjalla. Tiedän, että olen pystynyt esimerkilläni inspiroimaan monia ihmisiä tavoittelemaan menestystä. Onko tämä ollut helppoa? Ei todellakaan. Stressitaso on ollut ajoittain korkea. Onneksi olen löytänyt liiketoiminnan, joka on muuttanut elämämme ja minut ihmisenä. Ja sen voin luvata, että jatkossa tuen vähäosaisia entistä enemmän. Aion myös näyttää avoimesti miten minulla menee ja auttaa muita saavuttamaan saman.

Tämä kuva herätti negatiivisia tunteita Instassa
Taustalla ei ole merkitystä menestymisen kannalta

Jos ajatellaan, että menestyä voi vain syntymällä kultalusikka suussa tai ottamalla jäätäviä taloudellisia riskejä haluan jakaa muutaman tarinan. Suoramyyntiliiketoiminta, johon olen rakastunut viimeisen kahden vuoden aikana mahdollistaa riskittömän yrittäjyyden ja tien menestykseen jos on riittävä nälkä ja halu kehittyä ihmisenä. Tunnen useita, jotka 5 vuotta sitten olivat täysin rahattomia, ulosotot niskassaan, eikä heillä ollut rahaa kunnolla ruokaan. Nyt viiden vuoden jälkeen he elävät taloudellisessa vapaudessa auttaen muita pääsemään samaan. Asenne ratkaisee.

Eräs tuttava valitsi suoramyyntiuransa alussa, että osti ruokaan varaamillaan rahoilla henkilökohtaiseen kasvuun liittyvän kirjan. Hän teki tämän useampaan kertaan ja lopputulos on mykistävä. Negatiivisesta ihmisestä kasvoi lukemisen johdosta mahdollisuudet näkevä menestyjä.

Suoramyynti tarjoaa muitakin arvoja kuin rahaa

On normaalia, että kaikki eivät menesty taloudellisesti suoramyynnin parissa. Itseasiassa murto-osa nousee todelliseen vaurauteen. Näin on kaikessa työn teossa. Moni alkaa menestymään vasta, kun ymmärtää henkilökohtaisen kasvun merkityksen ja panostaa siihen. Osa lopettaa ennen kuin ehtii tämän oivaltaa. Osa jatkaa ja löytää menestyksen myöhemmin. Suoramyynnin parissa työskentelee poikkeuksellisen positiivisia ihmisiä. Useampi tiimiläinen, jotka eivät vielä ole tehneet isoa taloudellista tulosta kiittivät minua taannoin. He kertoivat oman elämänasenteen muuttuneen pelkästään olemalla mukana tässä porukassa. Tuo on asia, joka on mittaamattoman arvokas. Rahaakin tärkeämpi.

Lukemisen ihmeellinen voima

Sain viettää viikonlopun Zinzino Annual eventillä Globenilla usean tuhannen ihmisen kanssa, jotka jakavat saman ajatusmaailman. Näemme kaikessa ongelmien sijaan potentiaalin. Mieleeni jäi legendaarisen suoramyyntigurun Art Jonakin puhe, jossa hän kertoi ihmetelleensä suoramyyntiuransa alussa miksi toinen kaveri tienasi koko ajan enemmän, vaikka he tekivät kaiken samalla tavalla. Tämä toinen kaveri luki joka päivä ja Art ei. Kun hän aloitti lukemisen loppu on historiaa. Teetpä elämässäsi mitä tahansa. Kokeile lukea henkilökohtaiseen kasvuun liittyviä kirjoja päivittäin puolen vuoden ajan. Onko asenteesi muuttunut sen jälkeen? Uskallan väittää, että on. Se taas johtaa väistämättä siihen, että hyviä asioita alkaa tapahtumaan. Sisäinen tilasi vetää puoleensa asioita. Ovatko ne negatiivisia vai positiivisia. Sinä päätät.

2 kommenttia

  1. Oma menestys ja toisten auttaminen on se asia, joka tämän maan lamasta nostaa, ei kateus. Itse en ole koskaan ymmärtänyt kateutta, siitä tulee itselle paha mieli ja kun sen ilmaisee toiselle, paha mieli sen kun leviää. Ei mitään iloa kenellekään. Ei toisen menestystä tarv

    VastaaPoista
  2. En ole koskaan ymmärtänyt kateutta, siitä näyttää tulevan vain paha mieli. Itselläni on joskus mennyt hyvinkin huonosti, mutta en silloinkaan "ymmärtänyt" kadehtia parempiosaisia, koska ei se olisi auttanut yhtään. Omalla menestyksellä ja toisten auttamisella tämä nousee lamasta, eikä kadehtimalla muita!

    VastaaPoista