Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

Positiivinen ajattelu parantaa terveyttä ja poistaa stressiä


Vietin heinäkuussa viikonlopun Norjassa Zinzino Oslo Leader Schoolissa. Voitteko kuvitella miltä tuntuu viettää aikaa kahden tuhannen positiivisen, toisia kannustavan ja henkilökohtaisesta kasvusta kiinnostuneen ihmisen kanssa? 

Sitä on vaikea pukea sanoiksi, koska se on niin paljon enemmän, kuin tuhat ylistävää sanaa. Mieli on täynnä kiitollisuutta. Paikalla oli omasta tiimistäni kolmisenkymmentä ihmistä. Koulutusviikonlopun jälkeen porukka pursuaa positiivista energiaa ja asennetta.

Tänään päätin siivota Facebookista kontakteja, jotka levittävät ympärilleen negatiivisuutta. Suosittelen muillekin, tekee hyvää. Erilaiset mielipiteet ovat arvokkaita ja rakentava keskustelu on aina hedelmällistä. Joidenkin ihmisten kanssa sellaista on vain mahdotonta toteuttaa. Joidenkin ihmisten omat uskomusjärjestelmät ovat niin vahvasti rakennettu, ettei niitä horjuta edes totuus, jota tarjoillaan nenän edessä. Pelkästään se ei ole syy sulkea ihmisiä vaikutuspiiristään. Sen sijaan jos nämä samat ihmiset yrittävät tarkoituksella haitata rehellisten yrittäjien elinkeinon harjoittamista mustamaalaamalla heitä nimillä anonyymeillä keskustelupalstoilla, perustamalla feikkiprofiileja somekanaviin ja kutsumalla huijareiksi on syytä toimia. Kukaan ei tarvitse tällaisia ihmisiä lähelleen edes somessa. Näillä ihmisillä on paha olla ja he fokusoituvat elämässä päivittäin negatiivisiin asioihin. Se on raskasta heille itselleen, vaikka he kuvittelevat toimivansa oikein. Keskittymällä positiivisiin ihmisiin ja asioihin voimme paremmin.

Team Zinzino Finland täytti koko lavan Oslossa :)

Miten stressi vaikuttaa terveyteen

Meitä koulutti Oslossa mm. Brian Mayne Goal mapping systeemin kehittäjä. Hän kertoi negatiivisten ajatusten vaikutuksesta terveyteemme. Moni varmaan ajattelee ajatusten olevan ajatuksia. Mutta niillä on suurempi voima, kuin moni ymmärtää. Negatiiviset ajatukset nostavat kortisolitasoja eli lisäävät stressihormoonin määrää kehossamme. Stressi taas aiheuttaa monia vakaviakin asioita. Stressi pistää ruuansulatuselimistön koville. Mitä kauemmin stressi jatkuu ja vatsa voi huonosti, sitä suurempi riski on sairastua vatsahaavaan tai ärtyneen suolen oireyhtymään. Stressin myötä koko ruuansulatuselimistö voi oireilla – stressaantunut voi kärsiä huonosta ruoansulatuksesta, refluksitaudista, ummetuksesta, pahoinvoinnista tai ripulista. Suolisto on toiset aivomme. Ja mieliala taas vaikuttaa koko kehon hyvinvointiin.

Brian Mayne kouluttaa Oslossa Zinzinon partnereita.


Miten stressi vaikutti minuun aiemmin?

Pari vuotta sitten olin stressaantunut yrittäjä, jonka mieliala ei ollut tasainen. Taantuma ja syklinen liiketoiminta stressasi. Olin kaksivuotiaan lapsen äiti, enkä halunnut ja pystynyt enää painamaan töitä entiseen tahtiin. PMS oireet olivat aika voimakkaat ja hermot napsahti nopeasti. No mikä onkaan tilanne tänään tasan kaksi vuotta hetkestä, jolloin sain omituisen allergisen reaktion antibiotista? Olin saanut jälleen kerran antibiotin keuhkoputkentulehdukseen. Niitä sairastin useita vuodessa poskiontelontulehduksen lisäksi. Naamani turposi ja koko keho oli täynnä nokkosihottumaa. Uskon stressillä olleen suuri vaikutus reaktioon. Tajusin, että minun on tehtävä itselleni jotain.

Rakkaita ystäviä, joiden kanssa saan tehdä upeaa liiketoimintaa ja viettää aikaa.

Zinzino muutti elämän suunnan ja poisti stressin

Tuon kesän jälkeen elämääni tuli lokakuussa 2014 Zinzino, BalanceOil ja Xtender vitamiini. Voi tätä kiitollisuuden määrää. Yritän tiivistää kolme tärkeintä pointtia mitä Zinzino on tuonut elämääni.

1. Elinkeino
Liiketoiminta kasvaa vauhdilla ja voin tehdä tätä työtä mistä tahansa ja koska tahansa. Tyytyväiset asiakkaat takaavat passiivisen tulon, joka mahdollistaa unelmien toteuttamisen. Tiimiäni on nyt 9:ssä maassa.

2. Terveys
Olen sairastanut kehkoputkentulehduksen viimeksi joulukuussa 2014 ja ottanut nolla antibiottikuuria kohta kahteen vuoteen. Mieliala on tasainen. Olen täynnä energiaa ja kehoni voi hyvin.

3. Positiiviset ihmiset
Meidän Zinzino-tiimi on briljantti. Seura tekee kaltaisekseen ja siksi kannattaa hakeutua positiivisten ihmisten seuraan. Kaikki toimivat itsenäisinä yrittäjinä, mutta teemme tiivistä tiimityötä. Tässä ei menesty ellei tiimiläiset menesty. Auttamisen kulttuuri on vahvaa. Itsensä kehittäminen on elinehto. Ellet halua kehittyä ihmisenä, et tule tekemään merkittävää liiketoimintaa suoramyyntialalla.

Omaa tiimiäni, upeita ja sydämellisiä ihmisiä.

Ei kommentteja