Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

Raakakeksit mintulla


Haluan jakaa teille muutamia reseptejä Meidän perheen parhaaksi kirjasta. Kaikki ohjeet ovat mm. maidottomia ja gluteenittomia. Kirja on syntynyt yhteistyönä ystäväni Piia Heinosen ja Tuulia Järvisen toimesta. Kaunis ja ihana kirja sekä loistava lahjaidea myös.


Nykypäivänä lasten allergiat, refluksi, koliikki ja selittämättömät vatsavaivat ovat lisääntyneet. Itsekin olin puoli vuotta maidottomalla imetysdietillä, kun kuukauden ikäinen täysimetetty vauva sai selvästi iho- ja suolisto-oireita minun käyttäessäni maitotuotteita. Me saimme onneksi nopeasti avun oman imetysdietin kautta. Tutustuin tällöin paremmin maidottomiin ruokiin ja se suuntaus on jäänyt käyttöön, vaikka nykyisin joskus käytänkin maitotuotteita. Meidän perheen parhaaksi kirja tarjoaa laajan kirjon terveellisiä reseptejä, joita kannustan kokeilemaan vaikka perheessänne ei kärsittäisikään allergioista tai vatsavaivoista.

Tässä herkullinen raakakeksi ohje, lapset tykkäsivät myös paljon näistä. Helppo ja nopea tehdä. Kiva ohje vaikkapa lasten synttäreille.


Raakakeksit mintulla

Noin 15 kpl
3 rkl sokeritonta kaupan pähkinävoita
11/2 dl paloiteltuja kuivattuja taateleita
3 rkl seesaminsiemeniä
1/2 dl tattarihiutaleita
1/2 dl kookoshiutaleita
1/4 tl piparminttu-uutetta
ripaus suolaa

Laita kaikki ainekset blenderiin. Anna pyöriä, kunnes taikina alkaa muodostua. Blenderin tehokkuudesta riippuen saatat joutua hieman kaapimaan taikinaa reunoilta takaisin keskelle valmistuksen aikana. kun taikina on valmista, tee kekseistä haluamasi mallisia ja pyörittele ne vielä seesaminsiemenissä.

Meidän perheen parhaaksi facebook ryhmä
Ei kommentteja