Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

Ilmalämpöpumpun asennus mökille


Ilmalämpöpumppu, eikö kuulostakin epäesteettiseltä sisustusratkaisulta? Pumppu sanana antaa kuvan jostain möhkäleestä, joka pumppaa lämpöä taloon. No todellisuudessa näkyvä osa on valkoinen laatikko katon rajassa, johon ei oikeastaan edes kiinnitä huomiota. Laitteen asennus on nopeaa ja hinnat kohtuullisia.


Pääsimme mukaan Lämpöykkösen, Blogirinki Median ja United Screensin kampanjaan ja asennutimme mökille ilmalämpöpumpun. Ilmälämpöpumpusta oli sinällään jo kokemusta. Cannesin loma-asunnossamme on ilmalämpöpumppu, kuten myös mökillä. Mökillä laite tosin lämmitti vain osaa yli 100 neliöisestä talosta. Meidän päätyyn asti lämpö ei riittänyt. Siksi olikin mahtavaa, kun pääsimme mukaan tähän kampanjaan. Aiemmin meidän päädyn lämmitys oli vanhojen irtopatterien varassa. Ne olivat epäkäytännölliset ja veivät turhaan lattiatilaa. Kävelemään opetteleva taapero oli koko ajan räpläämässä niitä.


Ilmalämpöpumput säästävät energiaa

Suuri syy monille ilmalämpöpumpun hankkimiseen lienee energian säästö. Meille asennettu malli on Toshiba Arctic 25. Laitteella on markkinoiden paras hyötysuhde lämmitettäessä ja jäähdytettäessä. Myös kompressorin eri pyörimisnopeuksilla. Toshiba Arctic on erittäin tehokas ilmalämpöpumppu laajemmalla tehoalueella ja suuremmalla lämmitysteholla.Energiatehokkuus kasvaa, kun laitteen virrankulutus säädetään 75 tai 50:een prosenttiin. Sekä ulko- että sisäyksikkö ovat markkinoiden hiljaisimpia. Ilmansuodatusmekanismi raikastaa ilman ja tekee huoneilmasta terveellisempää. Plasma ionisuodattimen negatiivisesti varautuneet ionit tuhoavat savun, pölyn ja hiukkaset. Kondenssivesi poistaa nekin epäpuhtaudet kennosta, joita suodattimet eivät pysty suodattamaan. Kennostossa on vettä hylkivä pinnoite.

Laitteen avulla on enemmän mahdollisuuksia ennakoida viikon kelejä. Toshiba Arcticissa on viikkoajastin, jossa on neljä erilaista asetusta päivää kohden sekä seitsemän asetusta viikon jaksolle. Käyttämällä lämpöpumppua talviaikana ylläpitolämmityksellä sisälämpötila voidaan pitää 5-13 asteessa. 

Pientä pintaremonttia samalla

Työlistalla on ollut seinien maalaus mökin päädystä jo parin vuoden ajan. Olimme saaneet maalatuksi vain makuutilan puolen ja nyt ilmalämpöpumpun asennus sai vauhtia remonttiin. Ikkunat mökkiin vaihdettiin tänä vuonna kattoremontin lisäksi. Mökki on kolmisenkymmentä vuotta vanha ja vanhempieni rakentama. Meidän pääty on sisustettu retrohenkeen ja lempivärini turkoosi näkyy Jaffa-verhoissa. Pöytä on aitoa 50-lukua. Värikkäät räsymatot tuovat hauskaa ilmettä tilaan. Paikka on minulle rakas ja on ihana viettää aikaa siellä nyt myös omien lasten kanssa.

Kurkkaa muita kampanjapostauksia täältä


1 kommentti

  1. Meillä on mökillä ilmalämpöpumppu ja on se on kyllä ihan huippu juttu :) Hassua, että helteellä siellä on paljon siedettävämpi säätila kuin kotona ;) Ja hei, noi Jaffa-tekstiilit on niin ihanat ♥

    VastaaPoista