Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

Mitä pienet edellä, sitä isot perässä - Tubecon


Äiti Yrittää, Peggyn Pieni Pinainen keittiö ja
Veera R. Tubeconissa vuonna 2015.
Olin juuri synnyttänyt muutamaa viikkoa aiemmin.
Vuonna 2014 Hartwall Areenalla tapahtui jotain ainutlaatuista. 5000 nuorta saapui tapaamaan Youtube-tähtiä ja siitä eteenpäin Tubecon-tapahtuma on paisunut massiiviseksi nuorten esiinmarssiksi. Edelläkävijäbrändit ovat ymmärtäneet, missä tavoittavat kohderyhmänsä. 12-20 vuotiaiden kohderyhmässä Youtube on ykkösmedia. Viimeisen vuoden aikana on myös aikuistubettajien määrä moninkertaistunut ja sisältöyhteistyökampanjoissa käytetään entistä enemmän myös videoita osana blogiyhteistyötä. Kun Blogirinki Media etsi joukoistaan tubettamisesta kiinnostuneita päätin pienen pohdinnan jälkeen hypätä aikuistubettajaksi. Pääsin mukaan United Screens yhteisöön. Sitä kautta on tullut muutamia kivoja kamppiksia. Pääasiassa olen tuottanut videomatskua matkoilta ja niistä jää kivat muistot myös lapsille. Aluksi editoin videoita koneella, mutta olen todennut iPhonen näppärimmäksi laitteeksi videoiden kuvaamiseen ja editointiin. Tulee heti kättelyssä otettua lyhyempiä ottoja ja editointi on nopeampaa. Nyt me aikuiset siis tullaan nuorten jalanjäljissä Youtube maailmaan.

Tänä vuonna Tubeconissa on otettu aikuiset mukaan suunnittelemaan sisältöä. Pinkit Korkokengät blogin Maiju ja Minäkö keski-ikäinen Tiia eli Tädit Tubettaa kanavan ihanat blondit ovat olleet puuhanaisina. Itsekin aion mennä pyörähtämään tapahtumassa. Maiju bloggasi Nyt tulee myös aikuiset - Tubecon 2016. Blogin kommentteihin voi ilmiantaa aikuistubettajia ja voit vinkata myös minun blogiin.


Mikä on Tubecon?

TUBECON 2016 on suurin koskaan Pohjoismaissa järjestetty YouTube-yhteisön livetapahtuma, jota on vaikea asettaa mihinkään tiettyyn muottiin. Se on konsertti, festarit, messut, torimiitit, kaikki yhtä aikaa ja yhden katon alla. Se on tubettajien puuhamaa, jonka ohjelmassa on mm. räjähtävä liveshow, meet&greettejä, eri genrejen paneeleita, kilpailuja, livepelaamista, hulluja haasteita sekä aikuisparkki, johon voi jättää aikuiset turvallisesti tapahtuman ajaksi. Tapahtuman virallinen hashtag on #TUBECON16.
Kuva: Maiju Kauppila

Tässä muutamia Aikuistubettajia

Ani Kellomäki
39 -vuotiaan freetoimittajan videopäiväkirja elämästä, ilmiöistä ja erilaisista sattumuksista.

Heli Järvenpää
Viestintäpäällikön vinkkejä viestintään ja markkinointiin sekä videoita sekalaisista kiinnostuksen kohteista.

Julius Jansson
Videoblogi siitä mitä mä näin.

Katri Manninen
Transformatiivinen valmentaja Katri Manninen jakaa ajatuksia onnellisuudesta, menestyksestä, rakkaudesta ja rakastamisesta, itsetunnosta, muutoksesta, perfektionismista ja muista inhimillisen

Pauliina Mäkelä
Pauliina tubettaa ja liveraportoi sosiaalisesta mediasta, mediakasvatuksesta, uusista ammateista sekä ajankohtaisista ilmiöistä.

Peggyn Pieni Punainen keittiö
Peggyn pieni punainen keittiö-ruokablogissa loihditaan helppoja kotoisia arkiruokia, brittiläisiä makuja sekä suunnitellaan jo seuraavia juhlia.

Tädit Tubettaa
Tädit tubettaa on kahden "aikuisen" bloggaavan naisen kanava. Meitä yhdistää positiivisuus ja elämänilo. Kiinnostuksen kohteet: kauneus, kauneudenhoito, muoti, oma tyyli, ruokavaliokin kiinnostaa.

Vapaaehtoishaaste
Aion ottaa selvää, voiko vapaaehtoistyötä tekemällä löytää uutta suuntaa opintoihin tai työnhakuun. Raportoin henkilökohtaisen tutkimusmatkani etenemistä tässä Vapaaehtoishaaste-videoblogissani.

Veera R.
Sisältö on kuningatar! Vinkkejä sosiaaliseen mediaan, bloggaamiseen ja sisältömarkkinointiin bloggaajille ja yrittäjille.

Äiti Yrittää
Äiti Yrittää blogi kertoo perhe-elämän ja yrittäjyyden yhteensovittamisesta, matkailusta, lasten tarvikkeista ja vaatteista, puutarhanhoidosta, ja sisustamisesta sekä kaikesta ihanasta mitä eteeni tupsahtaa.

Kuva: Maiju Kauppila. Aikuistubettajia suunnittelupalaverissa Tubeconin tuottaja Mikko Silvennoisen kanssa.

3 kommenttia

 1. Täällä ilmoittautuu myös yksi aikuinen tubettaja ☺ Tubeconissa nähdään. Kanavani on KatinAsiat

  VastaaPoista
 2. Ihan mahtavaa, että tämä aikuistubettaminen on saanut vähän ilmaa siipien alle. Olen myös itse tulossa Tubeconiin ja olisi kiva verkostoitua. Olen aikuistubettaja (ja yrittäjä), joten varmasti puheenaiheita riittää - varmasti jopa lyhyen videon verran. :D Tili löytyy nimellä Joonas Villanen (https://www.youtube.com/user/JoonasVillanen). Kerrohan jos kiinnostaa verkottua Tubeconissa.

  VastaaPoista
 3. Täällä ilmouttautuu kanssa yksi aikuistubettaja. Olen kahden lapsen äiti ja PT. Teen vlogia, haastatteluja, henkistä kasvua yritän tuoda esiin ja myös treenivideoita. Luonnollisuuteen ja aitouteen yritän pyrkiä. Tällä hetkellä painonpudotus operaatio menossa, jonka teen hieman eritavalla mihin ollaan nyky-yhteiskunnassa totuttu =)

  Kanavani nimi on
  Elina Sillanpää
  https://youtu.be/cW9VgU0XabI

  VastaaPoista