Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

Kun rosvot Taiga Colorsiin murtautuivat tulivat ystävät ja Canary-etävalvontalaite apuun


Varkaiden jälkiä (Kuva: Jutta Kuure)
Eräänä aamuna selailin somea normaaliin tapaan ja vastaan tuli yrittäjäkollega Jutan kuvapäivitys Facebookissa. Kuvassa oli Taiga Colors myymälän tavarat hujanhajan ja lukematta kuvatekstiäkin arvasi tapahtuneen. Liikkeeseen oli murtauduttu. Sydäntä kouraisi Jutan puolesta. Lukematon määrä vihaisia kommentteja Jutan tuttavilta puki sanoiksi inhottavan tilanteen. Tärkeät työkalut kamerakalusto ja kassa olivat lähteneet pitkäkyntisten matkaan sekä liikettä oli sotkettu.

Kuukautta myöhemmin sain kutsun Antti Talasterän perustamaan salaiseen ryhmään. Siinä lähdettiin keräämään kolehtia, jotta Jutalle saataisiin yllärinä valvontakamera. Kuin tilauksesta viestintätoimisto Netprofile lähestyi minua sisältömarkkinointikampanjan osalta tarjoten testaukseen Canary-etävalvontalaitetta. Sovimme yhteistyöstä ja yhtäkkiä tajusin, että tässähän olisi loistava tilaisuus tukea pienyrittäjyyttä.Nyt design liikkeen omistaja Jutta Kuure saa design-valvontakameran. Vaikka nämä eivät tuo menetettyjä tavaroita takaisin on tästä varmasti apua tulevaan. Olen varma, että tämä 40 ihmisen tuen osoitus merkitsee Jutalle todella paljon. Jutta on pidetty persoona ja hänen perustamansa liike upeaa Suomi designia. Hänen suunnittelemat tuotteet ovat vientituotteita ja liike sijaitsee turistivirtojen luona Espan kupeessa. Bloggasin aiemmin Jutan liikkeestä. Menkää ihmeessä tutustumaan tähän upeaan yritykseen.

Taiga Colors liike löytyy Unioninkatu 28 osoitteesta.

Antti Talasterä luovuttaa Jutalle Canary-etävalvontalaitteiston.

"Murtovarkaus loukkaa yksityisyyttä. Kun muutenkin on liian paljon tekemistä, eikä ylimääräistä rahaa, niin tuollainen yksityisyrittäjään kohdistuva teko tuntuu täysin kohtuuttomalta. Tämän päivän tunnelmista parhaiten kertovat kyyneleet. Aika liikuttavaa, kun ystävät välittävät ja haluavat auttaa näin paljon." liikuttunut Jutta Kuure totesi

Yrittäjä Jutta Kuure oli silmin nähden onnellinen tästä yllätyksestä.

Valvontakameralaitteisto ei varmasti ole monenkaan aloittavan yrittäjän mielessä ensimmäisenä. Se kuulostaa kalliilta ja monimutkaiselta. Siksi tämä Canaryn tarjoama ratkaisu sopii pienyrittäjälle täydellisesti. Laite asetetaan kotiin tai liikkeeseen ja sen HD-videota voi katsella älypuhelimelta livenä ja tallenteena. Nauhoitus menee automaattisesti pois päältä, kun joku on paikalla, mutta poissa ollessa se monitoroi tapahtumia ja hälyttää, jos epätavallista liikettä havaitaan. Lisäksi se tarkkailee tilan lämpötilaa, kosteustasapainoa ja ilmanlaatua.

Canaryn tärkeimpiä ominaisuuksia ovat:

- HD-laatuinen kuva ja pimeässä erinomainen night vision -toiminto (Canaryn tarkan kuvan avulla on tunnistettu ja napattu useita murtovarkaita maailmalla).
- Ei kuukausimaksuja, eli laitteen hintaan sisältyy livevideo sekä 12 tunnin pilvitallennus.
- Sisustusystävällinen design (päinvastoin kuin useimmilla valvontakameroilla).
- Tilan kosteustasapainon, ilmanlaadun ja lämpötilan mittaus (jos kotona on ilmastointi, tätä dataa voi käyttää sen optimointiin).
- Erittäin kova hälytinääni, jonka voi käynnistää etänä.
- Automaattinen päälle- ja poiskytkentä, eli laitteeseen voi liittää oman ja perheenjäsentensä puhelimet, jolloin kuvaaminen lakkaa automaattisesti asukkaiden tullessa kotiin.
- Laite on älykäs ja oppii esimerkiksi tunnistamaan lemmikin liikkeet pikkuhiljaa, eikä täten lähetä turhia ilmoituksia puhelimeesi koiran riehuessa.

Odotamme Juttaa hänen liikkeen ulkopuolella. 
Jutan suunnittelemista tuotteista löytyy tuttuja maisemia mm. Helsingistä.


Ei kommentteja