Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

Arjen elämistä Cannesissa


Kun ajelimme autolla pitkin A8 moottoritietä kohti Cannes Grand Parcia mieheni tokaisi hymyssä suin "me eletään täällä ihan samanlaista arkea, kuin Suomessa. Ei tämä tunnu lomalta". Se on tavallaan totta, mutta ei kuitenkaan. Kun täällä omistaa asunnon on siinä aina kaikenlaista käytännön hommaa. Sähköisessä aurinkosuojassa oli moottori hajonnut ja se piti korjauttaa. Internet ei toimi ja nyt suuntaamme boksin kanssa Orangeen. Kylpyhuoneen altaan viemäri ei vetänyt kunnolla ja mies puhdisti sen. Autotalli pitäisi siivota ja kaikenlaista muuta säätöä ja rahan menoa. Toisaalta onhan tämä aivan eri ympäristö, kuin Suomessa.Kävelyllä La Croisetella.

Töiden hoitamista meilitse.

Täällä on vehreää ympäri vuoden ja aurinkokin paistelee useammin. Ei tuo välimerikään hassummalta näytä. Halvemmalla pääsisi jos täällä kävisi vain lomailemassa vuokratussa villassa, mutta on tässä omistamisessakin oma viehätyksensä. Se myös velvoittaa käymään täällä hoitamassa asioita. Yksi asia miten arki täällä poikkeaa täysin Suomen arjesta löytyy kyllä. Se on aika perheen kanssa. Suomessa arkena ollaan töissä ja esikoinen on tarhassa. Täällä olemme koko perhe yhdessä 24/7 ja se on arvokasta. Luin erään artikkelin, jossa kerrottiin useiden suomalaislasten olevan tarhassa ympäri vuoden ja vanhemmat lomailee keskenään. Aivan järkyttävää mielestäni. Meillä esikoinen on pois tarhasta arvioni mukaan 4kk vuodessa ja tarhapäivät ovat maksimissaan 7h. Haluan viettää aikaa perheen kanssa siten, että voin myös tehdä töitä mistä tahansa. Suoramyyntibisnes todellakin mahdollistaa sen. Voin alkaa rakentaa tiimiä halutessani vaikka Ranskaan. Nyt tiimiä on jo kuudessa eri maassa.

Karusellissa hulluttelemassa.

Asunnon omistaminen Ranskassa on toki myös sijoitus. Täällä saa periä verottomasti kiinteistöomaisuutta 100 000 € edestä eli ajattelemme asiaa myös lastemme näkökulmasta. Kyllähän nykyinen kaksio on aika pieni meille jos ajatellaan pidempää oleskelua. Toisaalta emme ole ehtineet olla täällä koskaan kovin pitkiä aikoja. Joka kerta löydämme itsemme katselemasta Villoja ja haaveilemasta sellaisen omistamisesta. Tällä kertaa oikein toivoin, että sitä fiilistä ei tulisi mutta ei sitä näköjään voi vastustaa. En todellakaan osaa sanoa tuleeko se toteutumaan koskaan. Jos tulee Vencen alue on sijainniltaan ja tunnelmaltaan ihanteellinen. Mougins on myös aika ihana. Tällä reissulla ulkoiltiin ja puistoiltiin joka päivä, kuten kuvista näkyy. Naapurit järjestivät asuntoalueellamme munajahdin pääsiäisen kunniaksi ja kutsuivat esikoisen mukaan. Se taisi olla mieleenpainuvin juttu koko matkalla. Tältä reissulta on myös postaus Rivieran reissulook.

Olen aiemmin kirjoittanut aiheesta Kun kodin Ranskasta ostimme

Munajahdissa naapureiden kanssa.


Imetyshetki La Croisettella.
Yksi Cannesin kauneimmista rakennuksista on Carlton hotelli.


Pikkuveli ei vielä päässyt mukaan karuselliin.


Leikkipuistot olivat pakollinen kohde joka päivä.

Tämä leikkipuisto löytyy La Croisetten toisesta päästä.
Cannes Grand Parcissa ulkoilemassa, taustalla on kotitalomme.

Ei kommentteja