Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

Yrittäjäriski, osingot, Suomen vahvin yritys ja yrittäjien ahneus


Yrityksen riskiluokitus on ollut minulle aina kunnia-asia
Yrittäjyys ei koskaan ole helppoa. On lähes varma, että eteen tulee ylä- ja alamäkiä. Yrittäjä saa harvemmin tunnustusta. Minulla on tosin ollut ilo tulla valituksi Helsingin nuoreksi yrittäjäksi vuonna 2007. Siitä olen äärimmäisen kiitollinen. On kuitenkin yksi asia, joka kertoo oikeasti menestyksestä nimittäin luvut. Luvut eivät valehtele. Olemme pyörittäneet yritystämme osakeyhtiömutoisena vuodesta 2005. Olemme tehneet liikevaihtoa näinä 11 vuotena 9.152 567 €. Kun muut yritykset ja alkuvuosien toiminimen laskee mukaan on tullut tuotettua taloudellista aktiivisuutta Suomeen yli 10 miljoonaa euroa. Tulosta on tullut tehtyä ennen veroja yli 500 000 €. Onko tämä raha tullut yrittäjien taskuun? Ei ole. Siksi vasemmiston ja AY-liikkeen ulostulot yrittäjien ahneudesta kertovat ymmärtämättömyydestä pienyrittäjän toimintaa kohtaan. Olemme mieheni kanssa saaneet nostaa osittain yhteenkertaan verotettuja osinkoja näiden 11 vuoden aikana 148.353 €. eli keskimäärin 13.500 € vuodessa yhteensä. Osinkoverotus muuttui jokin aika sitten ja yhteen kertaan verotettuja osinkoja ei enää ole mahdollista nostaa. Tämä on siis korvaus yrittäjäriskistä meidän osalta. Aika maltillista sanoisin. Suurin osa yrittäjistä pystyy nostamaan joitain tuhansia euroja osinkoja yrityksestään vuositasolla.

Olemme jättäneet pääosan tuloksesta yritykseen, jolloin ollaan selvitty heikompien vuosien yli ja edellisten vuosien tuloksella on katettu yrityksen kiinteitä kuluja eli pääasiassa henkilöstön palkkakuluja. Kahtena vuotena olemme käyneet pakkasella, mutta tulokselliset vuodet ovat kantaneet heikompien vuosien läpi. Jos täällä olisi Viron mallin mukainen verotus eli jos ei nosta voittoa ei maksa yhteisöveroa olisi ollut aika paljon helpompi selvitä heikommista vuosista. Tällöin olisi voinut nostaa itsellekin kohtuullista palkkaa.

Yrityksemme riskiluokitus on ollut aina huippuluokkaa, josta olen erityisen ylpeä. Olen pyöräyttänyt kaksi lasta viimeisen neljän vuoden aikana ja se on toki näkynyt yrityksen luvuissa, jos myynnistä vastannut henkilö on äitiyslomalla. Henkisesti en ole tosin millään lomalla ollut koskaan. Yrittäjä on aina vastuussa yrityksestään olipa tilanne mikä tahansa.

Viime vuonna syntyi toinen poikamme ja takana oli kulukuuri yritykselle ja yrittäjille. Ei kuitenkaan henkilöstölle. Yrityksemme alla pyörii useampi eri liiketoiminta omilla kustannuspaikoillaan ja se tuo turvaa tulevaisuuden osalta. Olen erityisen ylpeä viime vuodesta, jolloin liikevaihto kääntyi taas nousuun ja teimme voitollisen tuloksen. Olen myös erityisen onnellinen, että olen löytänyt suoramyynnistä liiketoiminnan jonka avulla näkee pidemmälle taloudellisesti. Kasvatan kansainvälistä suoramyyntiorganisaatiota ja minulla on huipputiimi täynnä pitkän linjan yrittäjiä ja johtamisen ammattilaisia. Suoramyynti toimialana kasvaa taantumassakin ja luo mahdollisuuden viettää enemmän vapaa-aikaa ilman, että tulot laskevat.

Palkintomatkalla Göteborgissa Zinzinon pääkonttorilla tammikuussa 2016.


Suomen Vahvimmat –sertifikaatti on näkyvä todiste yrityksen luottokelpoisuudesta, luotettavuudesta ja erinomaisesta maksukyvystä. Sertifikaatti kertoo asiakkaille, yhteistyökumppaneille, luotottajille ja muille sidosryhmille, että yhteistyö sertifioidun yrityksen kanssa on kestävällä pohjalla.

Suomen Vahvimmat –sertifikaattiin oikeutettuja ovat Asiakastiedon 7-portaisen Rating Alfan kahteen ylimpään luottoluokkaan kuuluvat yritykset, joita on noin 12 % suomalaisyrityksistä. Vaatimukset näihin luokkiin pääsemiselle ovat yrityksen erinomaiset taloudelliset tunnusluvut, yrityksen positiiviset taustatiedot ja maksukäyttäytyminen.

Ei kommentteja