Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

Huippunaiset nostavat muita - #nostanainenpäivässä blogihaaste


Maaretta olet inspiroiva <3
Olen onnekas, koska olen saanut elämässäni tutustua satoihin huippunaisiin. Naisiin, jotka menestyvät ja toimivat esikuvina sekä nostavat muita naisia esiin. Yksi näistä huippunaisista on Maaretta Tukiainen. Vau mikä karisma ja ammattitaito tehdä todella monia asioita. Alunperin tutustuin Maarettaan hänen toimiessa Sub-kanavan johtajana. Perustimme vuonna 2009 Elina Koivumäen ja Maija Ilmoniemen kanssa LIB - Ladies In Business verkoston ja Maaretta kuuluu luonnollisesti Libiin. Maaretta on julkaissut useamman kirjan, toimii muutosvalmentajana ja on myös tv-juontaja 8 myyttiä työstä asiaohjelmassa.

Huippunaiset kirja tuo esiin keski-ikäisten naisten potentiaalin
Nyt Maaretta on kirjoittanut yhdessä Jaana Villasen kanssa kirjan Huippunaiset. Kirja tarkastelee kysymystä naisjohtajuuden näkökulmasta ja kokoaa yhteen tekijät, jotka menestyneitten naisten urakehityksestä löytyvät. Kirjaan on haastateltu laaja joukko suomalaisen yhteiskunnan menestyneimpiä naisia ja muutama kiintiömies. Omasta tuttavapiiristäni mukana on Anne Lahnajärvi, Heli koivuniemi, Minna Parikka sekä Laura Schwartz, johon minulla on ollut ilo tutustua viime vuonna. Hänestä olenkin kirjoittanut aiemmin oman postauksen otsikolla "kun tuntematon ihminen saa olosi tuntumaan hyvältä - Ihmeellinen Laura Schwartz"

LIB - Ladies In Business verkoston naisia

Vasemmalta Heli Koivuniemi, Anne Lahnajärvi ja Ann Wahlroos-Jaakkola

"Menestys on sitä, että saa aikaan itseään suuremman vaikutuksen"

Laura Schwartz
Kansainvälinen puhuja ja kirjailija, Valkoisen talon tapahtumajohtaja presidentti Clintonin kaudella

Anne Lahnajärvi on tehnyt uransa median parissa ja toimii Sanomalehti Uusimaan päätoimittajana. Nousujohteisen uransa salaisuudeksi Anne sanoo "Ajattelen kaiken yhteisön kautta. Menestys syntyy siitä, että kaikki mukana olevat menestyvät"

Eventon päätoimittaja Heli Koivuniemi kommentoi kirjassa johtajuutta seuraavasti "Johtajan on työssä onnistuakseen oltava riittävän epäitsekäs. Tärkeintä on tiimin luottamuksen synnyttäminen. Siihen tarvitaan empatiaa ja kykyä kuunnella. Kuunteleva johtaja osaa olla aidosti läsnä"

Naiset johtajina

Kaikki lähtee lapsuuden kodista
Erityisesti kirjasta mieleen jää seuraava kohta. Lapsuudenkodin tasa-arvo ja taloudellisen riippumattomuuden ihanne. Haastatelluilla naisilla korostuu kotoa saadun henkisen pääoman merkitys. Suurimmalla osalla äiti oli ollut ansiotyössä tarjoten tyttärilleen esimerkin siitä, että naisen paikka ei ole vain kotona vaan yhtälailla työelämässä kuin miehenkin. Isältä saatu henkinen tuki tuli myös esiin. Onkin siis ihana todeta, että olen saanut kasvaa juurikin tällaisessa perheessä. Valintojani ei ole koskaan kyseenalaistettu, vaan olen saanut molempien vanhempieni täyden tuen valinnoissani.

Kiitos Maaretta inspiraatiosta <3

Nosta nainen päivässä - kampanja
• Tavoite on haastaa kaikki yhdessä jakamaan parhaat käytänteet naisten urien tukemiseen
• Osallistua voi jakamalla ideat somessa tunnisteella #nostanainenpäivässä
• Nostamme käytänteitä esiin myös Huippunaiset. Menestystarinoita -Facebookissa
• Yleinen aihetunniste, jota voi käyttää on #huippunaiset

Haastan mukaan seuraavat blogit:
Minäkö Keski-ikäinen
Pinkit Korkokengät
Rouva Sana
Veera R.
Uraäidin ruuhkavuodet
Sekuntielämää
Vastaisku ankeudelle

Itse osallistun haasteeseen mentoroimalla naisia yrittäjyyden polulla ja auttamalla muita verkostoitumisessa.

Huippua päivää niin naisillekin kuin miehillekin ja tätä kirjaa voi ostaa www.kauppakamarikauppa.fi

Kirjailijat ja kirjan naisia

Huippuohjeita Huippunaisille

6 kommenttia

 1. Kirja kuulostaa NIIN hyvältä. Meidän naisten pitääkin yrittää kannustaa toinen toisiamme. Siinä on menestyksemme salaisuus. Tutustun haasteeseen, kun ehdin ;) Kiitos haasteesta ihanuus.

  VastaaPoista
 2. Lämmin kiitos haasteesta Heidi: tärkeitä asioita tärkeän asian puolesta. Rouva Sana ottaa nöyrin mielin, mutta vilpittömästi innostuneena haasteen vastaan <3. Kiitos!

  VastaaPoista
 3. Kiitos haasteesta Heidi, olet muuten upea näissä kuvissasi, oikein hehkut! :) Yksi tärkemmistä asioista toisten nostamisessa on kehuminen, kirjoitinkin siitä reilu pari vuotta sitten Mamaonbis-blogiini "Kehu yrittäjä päivässä". Kehuminen on todella helppoa, täysin ilmaista, ja se nostaa itsetuntoa välittömästi. Tässä vielä lisää aiheesta http://mamaonbis.fi/kehu-yrittaja-paivassa/

  VastaaPoista
 4. Kiitos haasteesta Heidi!
  Ehdottomasti olen samaa mieltä, että tukea kannattaa kaikkia ja jos omalla osaamisella pystyy auttamaan jotakuta, niin anti palaa!
  Maaretan olen tavannut muutaman kerran ja hän on kyllä aikaansaava nainen, ihailen suuresti.
  Iloista viikonloppua :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos Heidi #nostanainenpäivässä-haasteesta. Haaste on otettu vastaan ja se on "realisoitunut" starttina blogin puolella tänään: http://www.rouvasana.fi/2016/04/nostanainenpaivassa.html

  Aurinkoista kevättä!

  VastaaPoista
 6. Moikka ja kiitos vielä haasteesta! Nyt minäkin sain vastattua haasteeseen: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/uraaidin_ruuhkavuodet/paivakodin_tati_ja_opettaja_kiitos_kuuluu_sinulle

  VastaaPoista