Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

Thaimaan rannat on siivottu ravintoloista - Mai Khao Beachin ruokatarjonta ja hintataso


Paras Mussaman curry tofulla löytyi Mama ravintolasta.
Haluaisitko sinä iskeä varpaasi pehmeään hiekkaan, katsella auringon laskua ja nauttia herkullisista thaimaalaisista mauista kuuman kosteassa trooppisessa illassa? Niin minäkin. Phuketin saarella on kuitenkin päätetty, että se ei ole sopivaa. Ei ainakaan ihan rannassa. En usko, että se on ainakaan näiden paikallisten ravintoloitsijoiden tahto, jotka aiemmin saivat elantonsa pyörittämällä rannassa ravintolaa turistien iloksi. Jokainen voi omassa päässään miettiä mistä se johtuu, että meidät matkailijat yritetään saada pysymään hotelleissa. Ymmärrän yrittäjänä täysin, että toiminnan pitää olla kannattavaa. Mutta pienyrittäjänä kallistun miettimään miten nämä pienet paikalliset pärjäävät monikansallisia ketjuja vastaan. Me pyrimme matkallamme tukemaan paikallisia toimijoita.

Kun varasimme matkat Aurinkomatkoilta Holiday Inn Resort Phuket Mai Khao Beachiin kysyin puhelimitse alueen ravintolatarjontaa. Voisin vannoa, että minulle sanottiin ettei alueella ole muita ravintoloita. Puolihoitoa tarjottiin lisämaksusta (lounas tai illallinen), alle 18-vuotiaille puoleen hintaan. Kuitenkin ravintolan edessä lukee kids stay & eat free. Lounaan hinta olisi ollut 18€/pv/hlö ja illallinen 28€/pv/hlö. Buffee maksoi suoraan hotellista noin 900bht eli suunnilleen tuon 28€ ja lapset syövät ilmaiseksi. Tällaiselle maidottoman kasvisruoan syöjälle buffassa olisi ollut lähinnä riisiä ja hedelmiä. Kerran testasimme buffan ja ystävällinen henkilökunta kyllä teki minulle kasvissafkat ja sain ne puoleen hintaan, kun en juuri mitään voinut buffasta syödä. Ruoka ala carte listoilta oli sinänsä ihan hyvää thairuokaa tai pastoja. Hinnat olivat lähes Suomen hintatasoa ja 20 metriä hotellin ulkopuolella samat annokset sai yli puolet edullisemmin. Ei siis ihme, että hotellin kaksi ravintolaa olivat yleensä aika tyhjiä. Kahvikuppikin maksoi hotellissa yli 3€. Meillä meni kolmen ihmisen ruokiin juomineen yleensä 500-1000bht näissä paikallisten ravintoloissa. Söimme siis 14-28 eurolla per kerta lounaat ja illalliset. Kahden viikon matkalla ruokiin meni yhteensä noin 800 euroa. Thaimaa ei ole aina niin halpa, kuin kuvitellaan. Hotelli oli muuten kaikin puolin hyvä ja siitä kirjoitan oman postauksen.

Matkan varaustilanteessa pohdin pitäisikö se puolihoito nyt ottaa jos alueella ei kerta ole muita rafloja. Päädyin kuitenkin siihen, että parempi tilata listoilta ja eihän sitä tiedä onko joka päivä edes hotellilla. Onneksi päätin näin, koska oli iloinen yllätys, että paikallisia ravintoloita oli alle 200 metrin päässä seitsemän. Mikään näistä ei kuitenkaan ollut aivan rannalla, koska Thaimaa on "siistinyt" rannat ravintoloista ja aurinkotuoleista. Tässä kuitenkin kolme suositusta hotellin ulkopuolelta.

3. Ton Tan
Tämä suhteellisen suositun oloinen ravintola on parikymmentä metriä hotellilta oikealle rannan puolella. Täällä kävimme eniten vaikka nämä kaksi muuta suosituksissa olevaa pesee paikan viihtyisyydessä ja ruoan maussa. Sijainti oli niin helppo meidän retkiperheelle vaunuineen. Esikoinen söi yleensä "Fried Rice with chicken" annoksen ja se maksoi 80bht eli muutaman euron. Itse söin erilaisia vegeruokia riisillä. Viinilasillinen 16cl maksoi 120bht kun hotellissa se maksoi yli 300bht eli vajaa 9€. Paikassa oli wifi.

Ton Tan on aivan Holiday Inn Mai Khaon vieressä rannan puolella.

Vauva pötkötteli viltillä tyytyväisenä ravintolassa.

Poikamme suosikkiannos Ton Tanissa

Meri näkyi hiukan ravintolaan. Tämän auringonlaskun kävin ikuistamassa lähempänä rantaa.
2. Seaside Cottages & Restaurant
Mieheni löysi tämän paikan käveltyään hotellialueen ulkopuolella noin 200 metrin pähän. Kun lähtee oikealle Holiday Innin rannan puolelta ja kävelee Dvaree hotellin ohi löytää Seaside ravintolan ja erilaisia Bungaloweja. Tämä oli tosi kiva paikka ja löytyy Trip Advisorin suosituksista korkealta. Plussaa lasten leluista, esikoinen viihtyi mainiosti niiden parissa. Paikassa ei ole Wifiä, mikä oli ihan hyvä juttu. Esikoisen suosikkiannos oli rapukakut ja juuri puristettu omenamehu. Minun makuuni oli "Yellow curry with vegetables" ja Lime smoothie. Freesin ja tuoreen oloista ruokaa. Kävimme paikassa varmaan 7 kertaa ja ainoastaan kerran näimme siellä yhden toisen pariskunnan syömässä. Suretti ettei hotellin vieraat selvästikkään olleet löytäneet paikkaa. Jos budjettimatkailu kiinnostaa näytti edullisimpien bungalowien hinta olevan 500bht eli noin 14€/yö.

Trip Advisor on kätevä informaation lähde.

Iso plussa hiekkaleluista Seaside ravintolassa.

Tuorepuristetut mehut olivat hyviä.

Poitsu tykästyi rapukakkuihin.

Jos budjettimatkailu kiinnostaa saa tämän bungalovin vuokrattua 14€/yö hintaan.
1. Mama
En tajua miksi emme noteeranneet paikkaa aiemmin. Tämä on noin 100 metriä hotellin pöäovilta oikealle tien reunassa. Kävimme vikana päivänä kahdesti siellä. Paikka oli hauskasti sisustettu, lautaset kauniit ja ruoka. Ah, paras Mussaman curry vegenä ehdottomasti ja mitkä smoothiet! Olisipa ollut kiva testailla paikkaa useamminkin.

Pidin ravintolan ilmeestä.

Täysimetetyn vauvan kanssa kaukomatkailu oli oikein helppoa.

Passionhedelmä Smoothie oli taivaallista!

Testailimme herkullisia smoothieita eri makuisina.

Mama sijaitsi parin sadan metrin päässä hotellin pääovilta.
Mai Khao Beach on rauhallinen kohde ja sopii hyvin perheille. Kurkkaa lentoja Thaimaahan Momondo.fi (affiliate linkki).

Muut postaukset tältä Thaimaan reissulta teemoilla
Blogiringin joulukalenteri luukku 22 - Joulunodotusta Thaimaassa ja lahjavinkit eläinten hyväksi
DIY - Tie Dye t-paidan värjäämistä Thaimaassa ja muut leikkihommat hotellissa
James Bond saarella retkellä vauvan ja taaperon kanssa

3 kommenttia

 1. Itse olen pari kertaa Thaimaan Phuketissa reissannut ja viimeksi Katalla viime keväänä. Tuo on totta, että Thaimaan hintataso ei ole enää niin halpaa kuin kuvitellaan ja siksi yllätyimme ensimmäistä kertaa matkallamme, että hinnat saattoivat olla hyvinkin korkeita ja kokis tai lasi viiniä maksoi enemmän kuin itse ruoka-annos. Itse olemme pari kertaa valinneet hotelliin ruokapaketin Turkissa matkaillessa ja sehän on nakittanut meidät sitten aina syömään siinä hotellissa. Jos on pikkulapsia, niin se sopii, mutta isompien kanssa se alkaa kyllästyttää. Mieluiten menen syömään erilaisiin paikkoihin ja syön silloin mitä itse haluan, vaikka pitsaa tai pihviä. Buffat eivät ole meidän juttu, mutta toki monet niistä tykkää, juuri sen helppouden takia.
  Ihania nämä teidän matkan kuvat ja matka taisi olla todella onnistunut!

  VastaaPoista
 2. Noi smoothiet näyttää just siltä, että voisin niitä maistella

  VastaaPoista
 3. Kiitos hyvistä vinkeistä, jos tie vie tuonne Mai Khao beachille! Kamala ja Merlin beachillä on oltu aiemmin Phuketissa ja näistäkin löytyi hotellin ulkopuolisia kivoja ruokapaikkoja, joissa laadukas ruoka maksoi murto-osan hotellin annoksista!

  VastaaPoista