Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

James Bond saarella retkellä vauvan ja taaperon kanssa


Alunperin ajattelin, että pysymme kaksi viikkoa hotellialueella. Liikkuminen Thaimaassa hiukan yli neljän kuukauden ikäisen vauvan ja kolmevuotiaan uhmaikäisen kanssa järjestetyillä retkillä ei ollut heti ekaksi toivelistalla. Mies kuitenkin halusi päästä muuallekin ja kyseltyämme whats upin kautta Aurinkomatkojen oppaalta sopiiko retki James Bond saarelle meidän retkiperheelle päätimme lähteä mukaan. Koko päivän retkellä oli viisi pysähdystä ja siirtymisiä minibussilla, bussilla sekä pitkähäntäveneellä ja tietysti jalkaisin. Kuulostaa äkkiseltään haastavalta mikäli vauva itkee ja taapero kiukuttelee all day long. Näin ei kuitenkaan onneksemme tapahtunut. Vauva on ollut tosi tyytyväinen siitä asti, kun aloitin maidottoman dietin.Retki sopi myös pienille lapsille kivasti.
Lähinnä mietin jos vaippaa pitää olla vaihtamassa usein tai aurinko paahtaa suoraan. Ei tarvinnut vaihtaa vaippa kuin kerran ja ilma oli pilvinen sekä vene katettu. Meidän Mio on käsittämätön reissumies. Hän ei inahtanut kuin yhden kerran retken loppuvaiheessa, kun aloimme riisua pelastusliiviä kesken unien saavuttuamme satamaan. Muuten hän oli nauravainen ja nautti erityisesti pitkähäntäveneen kyydistä. Ihana uhmaikäinen Miko ei kiukutellut kertaakaan koko retkellä. Todella omituista. Normaalisti kiukuttelua riittää ihan aamusta alkaen, kun herralla on aika kova tahto ja uhmaikä päällä. Retkellä ilmeisesti riitti uutta kiinnostavaa katsottavaa yllin kyllin. Sanoimme hänelle, että menemme Peter Panin Mikä-Mikä-Maahan, kun ei tuo Bondin James ole vielä tuttu. Etsimme sitten kapteeni Koukkua Bond saaren luolista.

Retki oli mielestämme edullinen 5200bht (noin 140€) kahdelta aikuiselta ja alle neljävuotiaat pääsivät ilmaiseksi. Ohjelma ja aikataulu oli tiivis. Ennen pääkohdetta piipahdimme kumipuuviljelmillä ja Apinatemppelillä. Kumipuuviljelmän voisi jättää väliin ja lisätä sen ajan Bond saarelle. Ainakin minä olisin halunnut olla Bond saarella pidempään. Nyt sen ehti kävellä rivakasti läpi ja ottaa pakolliset kuvat. Olisin mieluusti istunut vaikka ihan alas ja fiilistellyt vähän Bond maisemia kylmän juoman kera.

Kumipuuviljelmillä Miko pääsi testaamaan oikeita työvälineitä.

Apinatemppeli on luolan sisällä.

Makaava Buddha pistää vakavaksi.

Apinat kiipeilivät ylempänä taustalla.

Apinatemppeli oli lapsista jännä paikka.
Venematkat kestivät vähän yli puoli tuntia suuntaansa. Pelastusliivit saimme päälle, mutta ihan pienille ne ovat liian suuret. Meillä oli esikoisen uimaliivi vauvan päällä ja sekin oli tietysti vähän iso. James Bond saarella eli Ko Tapu saarella on kuvattu elokuvaa 007 ja Kultainen ase. James Bondina esiintyi Roger Moore ja pahiksena Scaramanga niminen hahmo. Erityisesti saarella tapahtuvista kohtauksista on jäänyt mieleen, kun Nick Nack niminen hahmo tulee kallion uumenista tarjotin kädessä Bondia vastaan, kun hän laskeutuu vesitasolla saarelle. James Bond -saaren kuvattuna tuntomerkkinä on sen edustalla rannalla oleva korkea kalliosaari, joka on yläosasta isompi kuin alaosasta ja näin antaa rannalle erikoisen ilmeen. On jännä ajatella, että tuolla saarella on oikeasti kuvattu Bondia vuonna 1974. Samoissa maisemissa Phang Ngan lahdella on kuvattu sittemmin uudempaakin Bond elokuvaa.

Pelastusliivit päälle ja menoksi.

James Bondin saari on aikamoinen turistirysä.

Olisin mielelläni viettänyt aikaa hieman pidempään saarella.

Pakolliset poseeraukset maamerkin edessä.

Matkamuistokojuja on ehkä hieman liikaa pikkuisella saarella.

James Bond elokuvassa tuon kivenjärkäleen päältä nousi joku antenni.

Mikä-mikä-maassa etsimässä Kapteeni Koukkua.

Pitkähäntäveneellä matka taittui kivasti retkellä.
James Bondin saarelta mentiin lounaalle meren päälle rakennettuun muslimikylään Panpheehen. Tarjolla oli buffamuotoinen lounas. Kiersimme kylää lounaan jälkeen ja täytyy kyllä ihmetellä, miten elämä sujuu noissa oloissa. Kylässä oleva Moskeija on ristiriidassa kylän sotkuisen ilmeen kanssa. Päiväkodissa ja koulussa oli hauska kurkkia esikoisen kanssa ovista sisään. Siellä oli ihan siistin oloista.

Panpheen satama.

Meren päälle rakennettu kylä on aika mielenkiintoinen viritys.

Meressä lilluvat muoviroskat pistivät silmään. Kuvassa paikallinen ravintola.

Koulun piha.

Päiväkodissa oli "nukkariaika".

Hökkelien taustalla nousi Moskeija.

Vastakohtien maailma, säihkettä ja lautahökkeleitä.
Paluumatkalla nautimme vielä toistamiseen Phang Ngan lahden ainutlaatuisista maisemista. Lapset viihtyivät veneessä mainiosti ja imetin kuopusta mennen tullen. Alueelle tehdään myös kanoottiretkiä ja sellainen olisi kiva kokea lasten hieman kasvaessa. Olemme olleet tällä samalla retkellä mieheni kanssa vuonna 2004 ja suht samat kuviot oli tälläkin reissulla. Mitäpä sitä toimivaa konseptia muutamaan turhaan.

Viilentävä tuulenvire venematkalla oli mukavaa.

Karstikivikalliot nousevat merestä upeissa maisemissa.

Kuopuksemme nautti tukka hulmuten venekyydistä.

Kanoottiretki Phan Ngan lahdella täytyy vielä joskus kokea.
Lopuksi kävimme cashewpähkinätehtaalla. Pidämme paljon pähkinöistä, joten mukaan tarttui kotiinviemisiäkin. Yhteenvetona voin todeta, että retki sujui paljon paremmin pienten lasten kanssa, kuin uskalsin toivoa. Pitäisi olla vaan rohkeampi. Syksyllä jäin vielä arpomaan uskallammeko lähteä Thaimaahan ylipäänsä vauvan kanssa. Matkanteko on ollut erityisen helppoa täysimetetyn vauvan kanssa, kun ruoka on ollut aina saatavilla. Kannustan kaikkia matkustamaan pientenkin kanssa, koska lapset saavat ainutlaatuisia kokemuksia ja eväitä elämään. Heille on varmasti erityisen tärkeää yhteinen aika vanhempien kanssa uusissa jännittävissä paikoissa.

Muut postaukset tältä Thaimaan reissulta teemoilla
Blogiringin joulukalenteri luukku 22 - Joulunodotusta Thaimaassa ja lahjavinkit eläinten hyväksi
DIY - Tie Dye t-paidan värjäämistä Thaimaassa ja muut leikkihommat hotellissa
Thaimaan rannat on siivottu ravintoloista - Mai Khao Beachin hintataso ja ruokatarjonta
Mai Khao Beachilla Phuketissa vauvan ja taaperon kanssa (tulossa)

Matkamessut 2016 lähestyy. Tempaudu ja osallistu ihanien matkojen arvontaan.

Toivottavasti sait ideoita tästä postauksesta. Sitten vaan matkaa varailemaan :)


3 kommenttia

  1. Teidän lapsista tulee jo pienenä maailmanmatkaajia ;)

    VastaaPoista
  2. Voi että, montakohan näitä retkiä olen vetänyt, tuli aika haikea olo. Muslimiraflan ruoka oli aina vaan yhtä hyvää, cashew-pähkinät tulivat jo korvista ulos. Bondin saari on kyllä ykkösturistirysä!

    VastaaPoista
  3. Voi että! Oispa kyllä ihana päästä taas tyttöjen kans matkalle. Käytiin eka reissu kesällä ku pienin oli 7kk.. kylläpä taas tekis mieli! Etenki Thaimaa on kutkuttanut pitkään, viimeksi olin 2008 kuukauden verran.

    VastaaPoista