Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

MIB - Mothers In Business verkoston vieraana - minun uratarina


Minut kutsuttiin Mothers In Business verkostoon eli MIBiin puhumaan verkostoitumisen merkityksestä ja miten olen yhdistänyt perhe-elämän yrittämiseen. Menimme vauvan kanssa Ruoholahteen tänään aamulla tapaamaan äitejä, joille myös ura on tärkeä. Koin oloni oikein kotoisaksi. Aika monissa mammaryhmissä suuri osa on kokonaan kotiäitinä ja meillä ei ole kovin paljon yhteistä. Siinä ei ole suinkaan mitään pahaa, vaan jokainen saa olla juuri sellainen äiti, kuin haluaa. Koska itse olen tällainen jokapaikan höylä on mukava tavata samanhenkisiä äitejä. Mothers In Business verkoston tapaamisessa oli suurin osa isojen yritysten palveluksessa, muutama yrittäjä oli myös mukana ja muutama, jotka harkitsevat yrittäjyyttä. Verkoston yhteinen nimittäjä on korkeakoulutus, joten siinä mielessä en kuulunut joukkoon. Minähän en ole käynyt edes lukiota :)Kerroin omaa elämäntarinaani työura näkökulmalla ja miten asiat ovat johtaneet toiseen. Ensimmäisen palkkani olen tienannut 7-vuotiaana lapsimallin hommissa. Opin rahan arvon jo pienenä ja maksoin oman Rhodoksen matkani 9-vuotiaana kuvauspalkkioilla. Vanhempani ovat nähneet 90-luvun laman ja äitikin teki parhaimmillaan kolmea työtä ja isä ajoi pitkää päivää taksina. Se ei näkynyt kuitenkaan meidän arjessa ja lamankin aikana vanhemmat olivat mukana harrastuksissa ja mahdollistivat meille ne. "Ahkeruus on ilomme" oli suosikkikirjani lapsena ja tämä slogan pätee edelleen. Yläasteen jälkeen menin Mäkkäriin töihin ja tanssin Step upin kanssa mm. ruotsin laivoilla. Halusin 19-vuotiaana opiskella ammatin ja näin Hesarissa Käpylän Ammattioppilaitoksen mainoksen, että tammikuussa olisi paikkoja Painonpinnanvalmistajan tutkintoon. Kävin koulun suurella motivaatiolla erittäin menestyksekkäästi. Tein iltavuoroa multiprintissä klo 16-20 koulun ohella. Minulla oli vakituinen työpaikka taittajana Editassa jo ennen, kuin koulu loppui. Etenin nopeasti Ad-assistentista graafiseksi suunnittelijaksi. Muut graafikot olivat Taideteollisen korkeakoulun käyneitä. Koska tein samoja hommia vaadin saada palkankorotuksen ja graafisen suunnittelijan tittelin. Vuoden ajan osoitin kykyni ja sain haluamani. Tämä osoittaa, että muutenkin voi edetä, kuin pitkän opiskelu-uran avulla.

Perustin vuonna 2000 Espoo Bluesille show- ja pr-ryhmän ja minut kutsuttiin samoihin aikoihin Focus Business Communications mainostoimistoon Tuotanto-Ad:ksi. Kuvittelin tekeväni sitä työtä koko elämän. Vuonna 2003 yhteistyö loppui Bluesin kanssa, mutta ammattitanssijoista koostuva ryhmämme oli kysytty ja perustin sivutoimisesti toiminimen pyörittämään toimintaa. Olin heti työnantajayrittäjä. Otin virkavapaata mainostoimistosta ja vanha työnantajani Edita suostui, että teen osittain etänä heille hommia ja sain testata riskittömästi yrittäjyyttä. Kesällä 2004 totesin, että puhelin soi siihen malliin, että irtisanon itseni ja heittäydyn kokonaan yrittäjäksi. Loppuvuodesta yhtiöitimme firman ja BSG Marketing Oy syntyi. Liikevaihto nousikin 100 000 eurosta heti 450 000 euroon, joten päätös kannatti. Ensimmäiset yrityskaupat teimme vuonna 2006, kun ostimme Eventgarden tapahtumatoimiston. Parhaimmillaan liikevahto on ollut vuonna 2011 1,7 miljoonaa euroa. Samana vuonna rakennutimme omakotitalon ja tulin raskaaksi. Äitiys yhdistettynä taantumaan näkyy tottakai yrityksen liikevaihdossa ja tuloksessa. Onneksi takana oli monta tuloksekasta vuotta. Jätimme suurimman osan voitoista yritykseen ja niiden avulla on selvitty myös muutamista tappiollisista vuosista. Tase on siis kunnossa.

Luottamustehtäviä on näihin vuosiin mahtunut lukematon määrä. Osa näkyy Linked Inissä. Vaikuttamisen halu yrittäjyyden edellytyksiin on ollut aina kova. Olen ollut perustajajäsen mm. Helsingin nuorten yrittäjien verkosto Hynyssä, LIB - Ladies In Business verkostossa ja Sponsorointi & Tapahtumamarkkinointi ry:ssä. Kunnallispolitiikassa olen ollut vuodesta 2008 ja aion asettua ehdolle myös seuraavissa vaaleissa. Olen ollut Isolta Oy:n hallituksessa vuodesta 2007 ja monissa yrityksissä neuvonantajan roolissa. Toimin LähiTapiola Pääkaupunkiseudun alueyhtiön hallintoneuvoston varapuheenjohtajana. Markkinointiviestinnän Toimistojen liitto MTL:n hallituspaikasta luovun viiden vuoden pestin jälkeen vuoden lopussa. Olen ollut bloggaajana kauppalehden Viivan alla blogissa ja nyt Suomen Yrittäjien bloggaajana. Lapset saatuani olen tullut tiukemmaksi sen suhteen mihin lähden mukaan. Pyyntöjä tulee jatkuvasti, koska olen aktiivinen toimija. Pitää kuitenkin miettiä mistä saa myös rahaa, koska ilmaisia luottamustehtäviä saisi tehdä aamusta iltaan ja se on taloudellisesti mahdotonta.

Esikoisen saatuamme perustimme Kipasu sisustussuunnittelu ja remonttipalvelut yrityksen. Kävin sisutussuunnittelukurssin ja kotimme oli Suomen kauneimmat kodit ohjelman finaalissa vuonna 2013. Tällä hetkellä ohjaan suunnitteluprojektit kälylleni ja mies vastaa remonttipuolesta. Äitiyshuuruissa perustin Hippula lasten kirppiksen, jota pyöritimme vuoden. Se oli liian kallis harrastus ja nyt omistamassamme liiketilassa toimii Käpylän Majakka sushiravintola. Hippulasta olen kirjoitellut blogiinkin, joten se löytyy avainsanalla Hippula täältä. Hippula toimii edelleen TENS-vuokraamona ja Facebookissa jakelen lapsiperheitä kiinnostavaa tietoa.

Saatuamme lapset olen todennut, että haluan viettää enemmän aikaa perheen kanssa, mutta tulot eivät saa laskea. Päinvastoin ne saisivat nousta. Tapahtumatoimisto Eventgarden pyörii tottakai normaalisti ja ihana henkilökuntamme vastaa tuotannoista. Äitini toimii hallintopäällikkönä ja minä seuraan päivittäin taustalla toki toimintaa ja loppukädessä kannan vastuun. En kuitenkaan itse nykyisessä elämäntilanteessa voi olla asiakastyössä ja iltapainotteisissa tapahtumissa kiinni. Vuosi sitten minulle avautui upea tilaisuus lähteä sivutoimisesti tekemään liiketoimintaa suoramyynnin parissa Zinzinon Balance-terveystuotteiden parissa, jotka ovat tuoneet minulle ja perheelleni hyvinvointia tulojen lisäksi. Kirsi Kautiainen bloggasi tuotteestamme vierasblogin. Vuosi liiketoiminnan aloittamisen jälkeen minulla on yli 100 jälleenmyyjää tiimissäni Yhdysvaltoja myöten. Mikä parasta saan tehdä tätä työtä vauva kainalossa rakkaiden ystävien kanssa. Juuri puhuimme tiimini kanssa, että jos emme tekisi tätä liiketoimintaa yhdessä näkisimme toisiamme muutaman kerran vuodessa. Nyt olemme tekemisissä viikottain ja matkustamme yhdessä kansallisissa ja kansainvälisissä koulutuksissa. Olen niin kiitollinen tästä kaikesta ja elämästä ylipäätään.

Äidit kysyivät mikä on positiivisuuteni salaisuus. Vastasin, että ihmiset ympärilläni oman hyvinvoinnin lisäksi. Hakeudu positiivisten ihmisten joukkoon, jotka haluavat auttaa toisiaan. Anna aikaa itsellesi ja ole kiitollinen elämän pienistä asioista <3


Ei kommentteja