Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

Lapsuusmuistot talteen ja 70-luvun vaippatestiä


Oi ihana lapsuus! Olen aina tykännyt selailla muistoja lapsuudesta ja oma äitini täytti ahkerasti vauvakirjaa. Siihen on kiva palata aina uudestaan. Tällä hetkellä täytän molemmille pojilleni kahta vauvakirjaa, joista toisessa tulee olemaan muistoja itseasiassa 18 vuoteen saakka. Ystäväni kertoi taannoin, että hänen teini-ikäinen poikansa haluaa usein lukea omasta kirjastaan muistoja lapsuudesta. Ne rakentavat minäkuvaa. Kannustankin kaikkia vanhempia kirjaamaan muistoja ylös, koska ne ovat arvokkaita läpi elämän. Mikäs sen hauskempaa, kuin näyttää myöhemmin omille lapsille omia lapsuusmuistoja. Nykypäivänä videot ovat myös oiva tapa tallettaa muistoja elävästi. Olen usein harmitellut, että meidän lapsuudessa ei ollut videokameroita. Antti-ukki oli kuvannut 70-luvun lopussa kaitafilmille sukujuhlista pätkää, jossa veljeni on taapero ja minä vajaat viisi. VHS-kaseteilta löytyy joitain tv-mainoksia ja tanssipätkiä Aira Samulinin tanssikoulusta. Pitäisikin siirtää ne talteen muotoon, jota voi katsoa myöhemminkin.

Vauvakirjan muistoja ja paksut harsovaipat sekä kylpypyyhe.
Poika samoissa tunnelmissa alapuolella, mutta nykypäivän vaipassa.
Poika on selvästi äitiään isompi 3kk iässä. Äidinmaito on selvästi ravitsevaa :)

Libero haastoi Blogiringin bloggaajia muistelemaan omaa lapsuuttaan. Kysyin äidiltäni vaippamuistoja lapsuudestani. Hän kertoi käyttäneensä minulla Lenina vaippaliinaa, joka maksoi noin 5 markkaa paketti. Ihan vastasyntyneenä käytettiin harsoja ja muovisuojia. Harsot aina keitettiin, eli aikamoista pyykkirumbaa. Ekana päivänä kotiuduttuamme synnytyssairaalasta kaikki minulle hankitut pienet vaatteet olivat pyykissä, koska vaipat falskasivat. Olin kuulemma jättisuurissa vaatteissa alle kolmekiloisena. Kyllähän tuota pyykkirumbaa nykypäivänäkin saa harrastaa, mutta varmasti hieman helpommissa olosuhteissa, kuin 40 vuotta sitten. Testasimme 70-luvun paksua vaippasidettä ja muovisuojia. Huh huh, kyllä on meillä helppoa, kun on tällaiset ohuet ja tehokkaat vaipat nykyisin.

Vähän naurattaa, että meinaako äiti tuollaisen siteen minulle laittaa... Tämä muisto täytyy laittaa tuohon Minun kirjaan.

Isoveli tuli katsomaan meidän vaippatouhuja. Tämä Libero Touch on pehmeä ja hyvä vaippa.

Söpö, mutta epäkäytännöllinen 70-luvun vaippa.
No eihän tää pysy edes paikoillaan...

Pikku-Heidi diggailee musaa, vaikka jalat ei edes vielä kanna.

x
x

Libero on avannut sivuston, jossa voit verrata vaikkapa omaa lapsuuttasi ja oman lapsesi lapsuutta. Käy kurkkaamassa, mitkä vaunut ovat olleet muodissa tai mikä on ollut suosittu lelu silloin ja nyt klikkaamalla TÄSTÄ!

Osallistu muisteluun kanssamme. Jaathan oman throwback muistosi esimerkiksi Instagramissa tai tämän postauksen kommenteissa. Liitä mukaan #liberothrowback ja käy katsomassa muidenkin throwback fiiliksiä!

Ikäero tasan 40 vuotta :)
Liberolta on tullut uusi vaippalanseeraus ja olin todella yllättynyt, että ennestään hyvät vaipat on pystytty uudistamaan vieläkin paremmiksi. Pehmeys on viety uudelle tasolle ja täytyy sanoa, että en kyllä halua enää muita vaippoja käyttää vauvalle.

Uusi suosikkivaippa

Yhteistyössä Blogirinki ja Libero

2 kommenttia

  1. Musta on ihan samanlainen kuva iskän korvakuulokkeet päässä kuuntelemassa vinyyliä :D Eli samat metkut, vaikka olen syntynyt yhdeksän vuotta myöhemmin! :)

    VastaaPoista
  2. Nykyään vauvakirjaa voi täyttää modernisti sähköisesti vaikka puhelinsovelluksella ja tilata kirjan painettuna kun se on valmis! Tosi kätevää! Katso www.kidmemo.fi!

    VastaaPoista