Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

Mikä ihmeen lapsivuodeaika?


Imetyshommia ravintola Alppitorissa.
Raskaus ja synnytys on naisen keholle ja usein myös mielelle iso mullistus. Varsinkin ensikertalaiselle kaikki on uutta. Turhaan ei puhuta lapsivuodeajasta, jonka katsotaan kestävän 6-12 viikkoa. Siinä ajassa raskauden ja synnytyksen aiheuttavien muutosten pitäisi palautua ennalleen. Muistan esikoisen synnyttyä olleeni tosi väsynyt ja yöheräilyihin tottumiseen meni aikaa. Hän syntyi ennenaikaisesti ja oli osittaisimetyksellä. Mies hoiti osan yösyötöistä. Nyt kuopuksen kohdalla on alusta asti ollut helppoa herätä ruokkimaan lapsonen. Hän on täysimetyksellä ja kaikki on jotenkin tuttua, helpompaa. Hän syntyi perjantaina alkuillasta ja olimme jo maanantaina kaupungilla lounaalla koko perhe ja vaunulenkillä leikkipuistossa. Olin raskauden neljä viimeistä kuukautta aika heikossa kunnossa jatkuvan supistelun takia, joten tuntui mahtavalta olla taas jalkeilla ja painava maha oli pois tieltä. Neljään kuukauteen ei voimia riittänyt miettiä juurikaan firmojen asioita. Kun vauva oli maailmassa onnellisesti ja arki alkoi heti rullata, niin kummasti sitä alkoi miettimään työjuttujakin. Vauva nukkuu aluksi paljon, joten haluan hyödyntää sen ajan ja yrittäjänä sitä on vähän pakkokin olla kartalla yritysten asioista. Mitä te muut yleensä teette silloin, kun vastasyntynyt vauva nukkuu? Tietysti silloin kannattaisi itsekin levätä, mutta en ole kokenut tarvitsevani toistaiseksi lepoa.

Hiukan yli kaksi vuorokautta synnytyksestä ja oli ihana päästä lounaalle kaupungille perheen kanssa.

Esikoisella oli viikon mittainen jalkapallokoulu elokuun alussa. Alunperin oli tarkoitus, että mies on pojan kanssa siellä, jotta saan levätä vauvan kanssa. Olin kuitenkin vauvan kanssa mukana kentän laidalla neljänä aamuna. Ilmat olivat loistavat ja oli ihana nähdä esikoisen touhut siellä. Hänelle oli myös tärkeää, että äiti ja pikkuveli olivat mukana. Ensimmäisten kahden viikon aikana vauvan syntymästä olemme käyneet jalkapallokoulun lisäksi Skidit Festareilla, viettäneet esikoisen synttäreitä useampana päivänä, lounastelleet ravintoloissa, tavanneet ystäviä, mökkeilleet ja leikkipuistoilleet melkein päivittäin. Tämä on ollut minulle sopivaa lapsivuodeaikaa. Tokihan keho tarvitsee aikaa palautumiseen, mutta mieli on ollut harvinaisen tasainen. Päällimmäinen tunne on onni ja kiitollisuus tästä perheestä ja yhteisestä ajasta.

Esikoisen jalkapalokoulu alkoi hiukan yli viikko synnytyksen jälkeen. Ilmat olivat ihanat!

Ystäväni Varpu tuli Suomeen ja kävimme Stockmannilla moikkaamassa häntä.

Kun esikoinen menee pariksi viikoksi päiväkotiin tulee varmaan levättyä enemmän, mutta aion auttaa tiimiläisiä suoramyynnin parissa myös. Sitten onkin taas luvassa reissuja perheen kesken, kun mies pitää kesälomaa ja isyyslomaa. Tuntuu, että tällä hetkellä todella elän hetkessä. Osaan nauttia ja rekisteröidä pienetkin yksityiskohdat lasten kanssa. Ajatus on kirkas ja tärkeintä on lasten onnellisuus.

Kahvila Siilissä herkuttelemassa.

Perhekuvauksessa vauva on vähän yli kaksiviikkoinen.


Omaa arkea synnytyksen jälkeen on helpottanut hyvät hygieniatuotteet itselle ja vauvalle. Big Small Companyn edustaman Organyc tuotesarjan luomupuuvillasta valmistetut liivisuojat ja terveyssiteet sekä wipesit ovat olleet päivittäisessä käytössä. Organyc on italialainen tuotemerkki, joka valmistaa maailman parhaat 100% sertifioidusta luomupuuvillaista valmistetut terveyssiteet, pikkuhousunsuojat sekä tamponit. Siteen sekä pinta- että imukerros valmistetaan 100% sertifioidusta luomupuuvillasta. Eristävä kalvo siteen pohjassa ei ole tavanomaiseen tapaan muovia, vaan maissia. Ilma kiertää, ja sen tuntee. Kannattaa tutustua näihin tuotteisiin.

2 kommenttia

  1. Ihanaa, nauti, jos/kun jaksat ja olet terveenä. Kuopuksen syntymän jälkeen maitotulva ja useat rintatulehdukset tekivät kovin kurjaksi kulkemiset ja olemisen. Julkisilla paikoilla kulkeminen ja imetys onnistui vasta n.viiden viikon jälkeen. Eka kuukausi vaati todellista lapsivuodeaikaa ja kymmeniä harsopyykkejä. Juhlaa oli, kun sain paidan päälle ja sängyn pedattua.

    VastaaPoista
  2. Empäs oo kuullutkaan nuista organyc-tuotteista, täytyis testata :)

    VastaaPoista