Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

Puistoruokailu ja asialliset aurinkolasit


Coolina puistossa Kietla aurinkolaseissa
Vietimme tänään kesäpäivää jälleen leikkipuistossa. Ilman äitini apua en pystyisi nyt niihin lähtemään. Itse lähinnä istuin penkillä, kun mumi juoksi poitsun kanssa. Tänään on ollut jotenkin outo olo ja mietin josko nyt pian tulisi jo lähtö synnyttämään. Oloja tässä on tosin ollut jo aika pitkään. Päätimme mennä Intianpuistoon Käpylään testaamaan puistoruokailua. Mikä mahtava konsepti se onkaan Helsingin kaupungilta. Lapsia oli varmaan yli sata, ehkä jopa 200. Oli vauvaa, taaperoa ja kouluikäisiä. Isommat lapset olivat tulleet syömään ilman vanhempiaan.

Puistoruokailu on ainutlaatuinen palvelu ja se on aloitettu jo vuonna 1942 keskellä sotaa. 1990-luvulla se oli myös hetken aikaa maksullista, mutta sai voimakasta vastustusta osakseen. Muistan itse omasta lapsuudestani olleeni kerran puistossa Ruskeasuon suunnalla syömässä ja tarjolla oli sienikeittoa. Jotenkin se on jäänyt mieleen ja oli kiva viedä oma lapsi kokemaan myös puistoruokailu. Suuri osa lapsista tuntui juttujen perusteella käyvän syömässä säännöllisesti. Kuten olen aiemmin kertonut, en ole kovin innokas leikkipuistossa istuskelija, mutta eiköhän mekin käydä useampaan otteeseen jatkossa samalla leikkimässä ja ruokailemassa. Puistoissa on myös ohjattua toimintaa, mikä on minusta tosi kiva juttu varsinkin niille lapsille, joiden vanhemmat ovat töissä. Yhden aterian hinta on kaupungille euron. Mukaan pitää ottaa oma lautanen, lusikka ja vesipullo. Huomenna on tarjolla risottoa, tänään oli kasviskeittoa.

Intianpuisto on kaunis ja vehreä alue. Poikamme viihtyi siellä oikein hyvin ja ilma sattui olemaan tosi lämmin. Lasten kanssa täytyy varautua sään vaihteluihin oikeilla varusteilla. Lähtiessämme näytti pilviseltä ja sateiselta. Yhtäkkiä aurinko helotti siniseltä taivaalta. Onneksi mukana oli aurinkorasva ja aurinkolasit. Nämä Kietlan aurinkolasit ovat tosi kätevät ja kivan näköiset. Niitä löytyy Mamidea -verkkokaupasta neljää eri kokoa ja 10 eri väriä. Ne on valmistettu täysin kierrätettävistä materiaaleista ja kestävät taaperon kovempaakin menoa. Aurinkolaseihin totuttelu kannattaa aloittaa jo ihan pienestä, sillä taaperoa voi olla haastava saada käyttämään laseja.

Lisätietoa Helsingin kaupungin leikkipuistoista


Täältä löytyy kiinnostavia Lastentarvikkeita

Intianpuistossa on monenlaista tekemistä autoista, kiipeilytelineisiin ja vedessä lotraamiseen.

Intianpuisto on kyllä ihana vehreä keidas.

Oma lautanen mukaan.

Ennen ruoan jakoa ruokapiirissä oli yhteinen lauluhetki. 
Mumin kanssa ruokajonossa.

Puistossa voi ruokailla pöytien ääressä tai viltillä piknik tyylisesti. Kivoja viheralueita on paljon.

Kasviskeitto oli maistuvaa. Juomapullona oli tietysti vakiovarusteemme LifeFactory pillipullo.

Pikkuherraa oli haastava saada keskittymään syömiseen, kun puistossa oli niin kiva temmeltää.

Ei kommentteja