Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

Hampaita hampaita harjaan näin - Philips hammasharjan arvonta


"Hampaita hampaita harjaan näin, harja on suussani poikkipäin" ja mitä kaikkea sitä onkaan keksinyt saadakseen taaperon innostumaan hampaiden harjauksesta. Olisi pitänyt alkaa totuttelu jo ihan vauvana. Tuo rallatus on Youtubesta löytämäni Loiskis ja Eija Ahvon rallatus, jossa kanit harjaavat hampaita. Se tehosi jossain vaiheessa.

Sitten bongasin Facesta videopätkän koirasta, jonka hampaita harjattiin päiväkotilasten edessä sähköhammasharjalla. Tarroja on myös käytetty palkitsemisena harjauksesta. Välillä harjaus on sujunut helpommin ja välillä vaikeamman kautta. Välillä on hampaat jätetty harjaamatta, kun ei vaan jaksa taistella. Homma sujuu kyllä huomattavasti helpommin, kunnon välineillä. Sen olemme todenneet nyt.Hankimme ensin tavallisia harjoja, jotka oli äkkiä pureskeltu huonoon kuntoon. Testasimme myös jonkun halpissähköhammasharjan, joka oli aika heikko. Kun saimme testattavaksi Philipsin Sonicare for Kids hammasharjan, johan alkoi sujua. Itseasiassa olemme sen jälkeen saaneet hampaat harjattua lähes aamuin illoin suht suosiolla. Poika on aina innoissaan, jos saa postia ja hyvät fiilikset alkoivat jo postipaketin avaamisesta. Sisältä löytyi äidin lempiväriä oleva turkoosi harja, johon sai valita itse tarran kuvitukseksi. Mikä parhainta harjaus sujuu tällä harjalla miellyttävästi ja harja ilmoittaa, jos painaa liian kovaa. Se päästelee muutenkin hauskoja lasta viihdyttäviä ääniä. Toki herra hätäinen sanoo aika nopeasti "Vaamis", mutta alakerta, yläkerta ja irvistys pitää saada hoidettua.ARVONTA
Mites teillä sujuu hampaiden harjaus? Kerro kikkakolmoset blogin kommenteissa ja osallistut tämän näppärän Philipsin lasten hammasharjan arvontaan. Kilpailuaikaa on 31.7.2015 saakka (kuopuksen laskettu aika muuten) Laita mukaan toimiva sähköpostiosoite ja ilmoitan voittajalle elokuun alussa.

15 kommenttia

 1. Kikkakolmoset tulevat tässä. Totuta lapsi hampaiden harjoukseen jo ennen kuin hampaat edes puhkeavat. Tee hampaiden harjauksesta kiva jokapäiväinen rutiini aamuin illoin. Ja sitten faktat. Varaudu siihen, ettei homma suju kuin elokuvissa :D Jossain vaiheessa toimi se, että hyvin sujuneesta hampaiden harjaiuksesta sai tarran kalenteriin. Toisinaan on toiminut hammaspeikolla pelottelu. Nykyään 8-vuotiaan kanssa sujuu jo ihan kohtalaisesti, vaikka laiskahan tuo on harjailemaan kuin mikäkin. Sähköhammasharjan kuvioihin tuleminen on kyllä helpottanut ja tehostanut pesemistä huomattavasti. Enää en pois vaihtaisi, uusi kyllä useamman vuoden käytössä olleen tilalle ei olisi pahitteeksi ;)
  ei.ihan.viela@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli mieleen yksi keino innostaa hampaiden pesuun. Hui Kauhistus kirjassa on hammassärystä kärsivä Dracula, joka ei ole pessyt hampaita keksien syönnin jälkeen. Kirjassa hän menee sitten hammaslääkärille ja lähtee sieltä hammasharja mukanaan. Tämä toimi tosin vain hetkellisesti :)

   Poista
 2. Hammaspesut kuuluvat päivärutiineihin, niistä ei rutista ;) Meillä on hammaslaulu ollut käytössä, laulelin sitä ja harjasin samalla.

  VastaaPoista
 3. Meillä vaikuttaa hammastahna tosi paljon siihen, mitä mieltä taapero on hampaidenharjauksesta.. Muumitahnaa sen olla pitää, muut ei kelpaa :D
  ameliarose211@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Vauva alkoi harjailla hampaita jo ennen niiden puhkeamista: Pieneen käteen sopiva vauvahammasharja oli mahtava rapsutin kutiaviin ikeniin! Kun hampaat tulivat esiin, otettiin niiden pesu iltarutiineihin: Vauva ja isi katselevat yhdessä peilistä, kun ensin vauva harjaa itse hampaita (lue: imeskelee vauvahammasharjaa) ja sen jälkeen isi harjaa ne pitkävartisella harjalla. Toimii, kun harjaukseksesta on tehty alusta saakka mukava, turvallinen hetki. :)

  leevilotta(at)luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnetar suosi sinua, joten laitan meiliä tulemaan :) Mukavia harjaushetkiä!

   Poista
 5. Meillä hammaspesut ovat olleet aina yhtä taistelua, johon tarvittiin kaksi aikuista. Viimein keksimme, että hammastenpesuun täytyy liittää tiettyjä toistuvia asioita: mm. sama ajankohta, tietty hammaspesulaulu (aa-ram-sam-saa) ja tietty paikka. Nykyisin hammaspesu sujuu vähän paremmin, eikä paikalla ole niin suurta merkitystä.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 6. Lasten hammastahnoissakin on eroja eli mitä miedompi, sitä parempi. Ja hammasharja pitää olla pinkki =). Mukaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Meillä kikkakolmonen on hammaspeikon metsästys. :) Ensin metsästetään hammaspeikkoa toiselta puolelta suuta ylä- ja alahampaista kaikilta pinnoilta ja sitten toiselta. Lopuksi pestään vielä kieli ja sitten saa sylkeä - oikein luvan kanssa! ( meillä uhmaillaan sylkemisen merkeissä, ei kiva!)

  kunaitikelaa@outlook.com

  VastaaPoista
 8. Täälläkin meidän 2 v neiti pisti ennen hanttiin jatkuvasti ( huonoina päivinä edelleen :D). Itse kyllä halusi "harjata", mutta äiti tai isi ei saanut lopuksi harjata kunnolla. Hampaiden harjaamisesta tuli sen jälkeen ok kivaa, kun näki Titi nallesta laulun, jossa lauletaan hammaspeikoista. Myös hammaspeikko vilahtaa kuvassa. Nykyään kun laulan tuota laulua niin johan halutaan että hampaat pestään! :P

  VastaaPoista
 9. ^^ niin ja mukana arvonnassa! :) crista.rasanen@pirkkalalainen.com on sähköposti :)

  VastaaPoista
 10. Hieno arvonta, ollaankin 3-vuotiaalle mietitty sähköhammasharjaa. Meillä pesut on aina sujuneet ihan mukavasti, yleensä harjataan Ryhmä Haun jäseniä pois suusta tai laulellaan jotain aiheeseen liittyvää. Harvoin mitään suurempaa vääntöä on ollut. Kohta vuodn täyttävä juniori on sen sijaan hyvinkin innostunut harjoista, vaikkei hänellä vielä olekaan puhjennut .
  Eli mukana ollaan arvonnassa.

  VastaaPoista
 11. meillä lauletaan samalla..... ja keksitään kaikkia eri juttuja, mitä harjataan hampaista pois... esim. karvoja, pölyjä, hiekkaa jne jne. :D

  elina_jokitalo(at)luukku.com

  VastaaPoista
 12. Kikkakolmosia ei ole käytetty, meillä on alusta asti homma vaan toiminut :) Mies antaa alkuun lapsen (2 v.) itse harjailla, mutta enemmän se taitaa olla harjan pureskelua, kuin harjausta.

  ansamaria33(a)gmail.com

  VastaaPoista
 13. Onnetar suosi H nimimerkkiä, Philips sähköhammasharja toimitetaan sinulle lähiaikoina.

  VastaaPoista