Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

Blogihaaste: Sinä loukkasit minua
Kun näin eräässä Facebookin bloggaajaryhmässä Tipulassa blogin haasteen herätellä anonyymeja negatiivisia kommentoijia miettimään toimintaansa netissä päätin tarttua mukaan etenkin nuorten takia. "Sinä loukkasit minua" blogihaaste on tärkeä. Nuoriin kohdistuva nettikommentointi eli kiusaaminen voi olla kohtalokasta ja vaikuttaa nuorten omakuvan kehittymiseen radikaalisti. Olen huomannut, että myös moni vanhempikin bloggaaja ottaa kovin raskaasti itseensä kohdistuvan arvostelun ja se on ymmärrettävää. Olemme erilaisia ihmisiä ja lähtökohtaisesti toivoisi jokaisen elävän elämäänsä positiivisen kautta. Se mihin keskityt vahvistuu on hyvä ohje. Jos joku keskittyy päivittäin netissä toisten haukkumiseen ei hänen oma elämänsä ole kovin onnellista. Negatiivinen kommentointi kertoo aina ensisijaisesti kirjoittajan omasta elämäntilanteesta ja tyytyväisyyden tasosta.

Omaan blogiini ei toistaiseksi ole tullut henkilökohtaisuuksiin meneviä kommentteja ja valvomalla kommentteja pidän blogin positiivisena ja rakentavaan keskusteluun kannustavana. Itseasiassa minulle on ihan sama jos joku ei pidä minusta persoonana tai ulkonäöstäni. Omaan sen verran hyvän itsetunnon, ettei moinen hetkauta. Olen tottunut siihen, että jaan mielipiteitä ja se onkin onnistuneen henkilöbrändäyksen elinehto. Siitä en sen sijaan pidä jos faktatietoja tai sanomisia vääristellään. En yleensä googlaile omaa nimeäni, enkä käy keskustelupalstoilla, joilla ruoditaan henkilöitä negatiiviseen sävyyn. Joskus eteen tulee kuitenkin kirjoituksia, kuten Korkki Kiinni tv-ohjelman yhteydessä. Tällöin kyllä reagoin asiaan, joko kommentoimalla omalla nimellä tai ilmoittamalla palstan ylläpitoon asiattomista kommenteista. Tein aiheesta myös oman blogipostauksen nimellä Positiivisuutta keskustelupalstojen surullisille tapauksille.

Jokaisen kommentoijan kannattaa miettiä kaksi kertaa ennenkuin kirjoittelee asioita faktatietona jostain persoonasta hänen nimellään. Usein saattaa täyttyä kunnianloukkauksen piirteet. Onneksi nettikirjoittelua seurataan myös poliisin toimesta ja kirjoittaja on useimmiten helppo selvittää. Näennäisesti anonyymi ei ole oikeasti anonyymi. On ymmärrettävää, että kaikki eivät pidä kaikista blogeista. Silloinhan kannattaa pysyä pois kyseisestä blogista, jotta omakin fiilis on parempi. Bloggaajille kirjoittaminen on rakas harrastus ja uskollisia lukijoita on jokaisella blogilla. Annetaan siis kaikkien elää omaa elämäänsä positiivisen kautta :)

Tipulan "Sinä loukkasit minua" kampanja ja blogihaaste

Arvosteletko kaupan kassajonossa muiden ruokaostoksia ja ulkonäköä? Kommentoitko leikkipuistossa vanhemmalle, miltä tämän lapsi näyttää? Kerrotko kanssaihmisille, kuinka rumia, ällöttäviä ja vastenmielisiä he ovat? Kehotatko ostarilla pyörivää nuorta tekemään itsemurhan?

""Kateelliset muuta keksi." väitätkö että joku olisi sinulle kateellinen? :D sinun elämässäsi ei ole mitään kadehdittavaa tai ihanteellista. Ruma, Läski, loismatonen joka kuluttaa yhteiskunnan rahoja."

”Mietin kuvia katsoessa, kuinka Eve on tosi pullukka. Olet kertonut syömis ongelmista hänen kanssaan. Ei hän kyllä näytä yhtään siltä ettei ruoka maistu. No, tietty jos annat makeita välipaloja asia saa toisen näkökannan. Silloinhan ruoka ei enää maistu ja lihominen on taattu. Eikö neuvolassa jo puututa asiaan? Ylipainoinen lapsi noin varhaan on kyllä lihava nuori/aikuinen.” (Kyseessä on normaalipainoinen vauva.)

”Usein sanotaan, että geenien sekoittaminen tuottaa terveitä jälkeläisiä. Aina se ei kuitenkaan näy sattuvan kohdalle." (Kirjoittajan lapsen vammaisuudesta.)

"V***u oot nolo tapa ittes"

Ilkeät kommentit loukkaavat myös netissä. Me toivomme asiallista kommentointia blogeihin.


Ilmoita blogisi mukaan kampanjaan sähköpostitse tipulassa@gmail.com 

osallistujat

A girl with too many pictures  -  Ai karkkii!  -  Aiatar  -  Aikuistumiskipuja  -  All hearts are wonderful  -  Am I Invited  -  Annun elämä uusiksi  -  Arkilove  -  By Tinja Katariina  -  Elämänilon alkulähteillä  -  Elämää pyörätuolista käsin  - Emilia Christine  -  Enni Heidi  -  Ennin kengissä  -  Essi Maaninka  -  Fifty Ways  -  Haaveilen kaikesta  -  Haaveita ja oikeeta elämää  -  Harmaa ja muut iloiset värit  -  HeioonJenna  -  Hulivilini  -  Ida Parviainen  -  Ihanan karmea  - Ikimuistoista  -  Inku-chan  -  Inspiration  -  Jemppuu  -  Jenni's Lullaby  - Kaaosta ja kukkamekkoja  -  Kadun aurinkoisella puolella  -  KIDULT  - Kitujainen.com  -  Kotiäidin elämää  -  Kouluta Ite Paremmin  -  Kun äiti kelaa  - Kuvastin  -  Käenpesä  -  Lady of The Mess  -  Leveämmin hymyilevä perhe  - Chasing Happiness  -  Life à la Annika  -  Life is an illusion  -  Lifestyle by Maiju Kristiina  -  Love yourself first  -  Loyal Companion  -  Maalia kohti  - Mammalaiffii  -  Mansikkatilan mailla  -  Marjukka Katariina  -  Meidän Pieni Ryyni  -  Mieleni on maalaus  -  Minäkö keski-ikäinen?  -  Moonika Kristiina  - Munakoisoni ja minä  -  My life, with love Alesya  -  Nani - Be yourself  - Napsahduksia  -  Natalia  -  Never Give Up  -  Nightwish Diamonds  -  Nuori ajattelija  -  On my way  -  Operaatio Äiti  -  Optimismia ja energiaa  -  Outi's life  -  paint my house BLACK  -  Paiqo  -  Perhosia masussa  -  Pieni Lintu  - Pikku Bambin Blogi  -  Pinkit korkokengät  -  Privaattikamaa  -  Rakkaudella Hannele  -  Reborn Beast  -  Rouva Y  -  Ruusumäki  -  Saijis  -  Smagatsoff  - Something different by Emilia  -  Spread your wings  -  Syvältä  -  Tassuttelijan päiväkirja  -  Teijan Kauneus Blogi  -  The Blind Leap  -  The Diary of Mariella Elisabeth  -  The World According to Jani  -  Thrill Me Tonight  -  Tipulassa  - Touch the sky  -  Tuulanneli  -  Unelmia jahdaten  -  Unelmiin tai sinne päin  - Vilhelmiina Lyydia  -  Waldgeistory  -  Weekend Chic  -  XL elämää  -  Zeninan  -  Äiti ja melukylän lapset  -  Äiti on vihannes  -  Äiti yrittää

1 kommentti

  1. Kiva, että lähdit mukaan kampanjaan! :)

    Nyt näitä kampanjapostauksia läpikäydessäni olen huomannut, että monet ovat mukana juurikin nuorten takia. Samoin minulle se oli yksi iso syy laittaessani kampanjaa liikkeelle. Uskon, että monet aikuiset, joilla on hyvä itsetunto ja -luottamus, pystyvät suhtautumaan useimpiin negatiivisiin kommentteihin sivuuttamalla ne ja antamatta niiden vaikuttaa suuresti. Sen sijaan olen usein pohtinut, kuinka nuoret käsittelevät saamiaan kommentteja. Ne voivat olla kuitenkin monta kertaa loukkaavampia kuin ne, joita aikuiset bloggaajat saavat.

    VastaaPoista