Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

36. Raskausviikko ja äitiysloma alkoi


Yritän vointini mukaan käydä myös ulkona.
Haltialan tilalla aurinkoisena päivänä.
Kirjoittelin raskausviikolla 29 kuulumisia Naistenklinikan päivystyskäynniltä, jolloin minulle annettiin kortisonipistokset vauvan keuhkoja kypsyttämään. Ennenaikaisen synnytyksen riskin takia olen ollut sairauslomalla pian kolme kuukautta ja nyt alkoi virallisesti äitiysloma. Olin muutaman päivän lepohoidossa Kätilöopistolla kesäkuun alussa ja olen jatkanut lepoa kotona melko kuuliaisesti. Onhan tämä jatkuva supistelu aika heviä fysiikalle ja olen aivan valmis synnyttämään. Pääsen hädintuskin ylös sängystä tai tuolilta ja olen tosi kömpelö. Keskivartalo on kipeä ja hermotkin ajoittain aika tiukalla.

Nyt aletaan olemaan hyvillä viikoilla ja vauva saa tulla puolestani vaikka heti. Tänään on 35+3 eli 36. Raskausviikko meneillään. Esikoinen syntyi 36+6 ja painoi 2500g. Kuopuksen painoarvio on nyt sitä luokkaa, eli hieman isompi tapaus on kyseessä. Toki siro edelleen. Itse painoin 2850g syntyessäni. Mies taas oli yli nelikiloinen jötkäle.

Lepohoidossa Kätilöopistolla piirtyi käyrälle supistuksia kolmen minuutin välein raskausviikolla 33.
Sain supistuksia estävän lääkityksen ja se rauhoitti tilannetta muutaman päivän.


Kaikenlaista ajatusta tässä on ehtinyt työstää, kun on odotettu alkaako synnytys. Olen lukenut kaiken netistä löytyvän infon ennenaikaiseen synnytykseen liittyen. Kesäkuun alussa ennenaikaista synnytystä seuraavan kahden viikon aikana ennustava testi oli positiivinen, mutta tässä sitä vielä ollaan yhdessä koossa. Vauva liikkuu tosi paljon ja liikkeet tuntuvat kovilta, usein ne jopa sattuvat. Sikäli hyvä, että hän liikkuu aktiivisesti, niin ei tarvitse olla huolissaan. Synnytystoivelistan tein vasta nyt. Mahdollisimman luomuna ja turhia ronkkimisia välttäen sekä ilokaasua imien olisi tarkoitus edetä. Tämä Bebesin lista on aika kätevä täyttää. Sairaalakassi on ollut pakattuna jo pidempään.

Moni joutuu lepohoitoon yllättäen ja hankinnat vauvalle voi olla tekemättä. Pötkötellessäni ehdin surffailla verkkokauppoja ja Sannas-verkkokauppa tarjoaa useita minun suosikkituotteita, kuten LifeFactorya ja Sophie The Giraffe kosmetiikkaa. Sophien vauvaöljy on ihan ehdoton hankinta ja sopii myös äidin ihon kosteutukseen. Sitä olenkin hieronut masuun raskauden aikana. Ilman LifeFactoryn pulloa olisin ollut tässä raskaudessa pulassa ja jos vauvalle tarvitsee tuttipullon, suosittelen ekologista ja kaunista vaihtoehtoa. Se toimii taaperolla nokkamukina myöhemmin. Turvallinen unipussi oli todella toimiva vauvalle peiton sijaan. Niitä löyty useita malleja kapalot otsikon alta. Outletin alta löytyi edullisesti Natursuttenin ekologisia tutteja. Nämä vinkkeinä myös vauvalahjoiksi.

Laadukkaita ja käytännöllisiä lastentarvikkeita monipuoliseen käyttöön: Sannas.fi

Tässä muutamat suositukset hankinnoiksi Sannas-verkkokaupasta.


Kylkiasento vasemmalla kyljellä on tullut tutuksi viimeisten kuukausien aikana.
Rakas poikani moikkaamassa minua Kättärillä.

Masuasukki puskee itseään erilaisiin asentoihin ja totta puhuen, osa niistä ei tunnu kovin mukavilta.

Ei kommentteja