Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

Lapset rakastavat risteilyjäOmasta lapsuudesta on jäänyt vahvasti mieleen Ruotsin risteilyt. Se tunne, kun astuu laivaan ja aamulla alkaa laivan radiosta soimaan Silja Linen tunnari. Ihanaa, että se sama tunnari on voimissaan edelleen 40 vuoden jälkeenkin. Koskahan se on lanseerattu? Nostalgista ja hienoa, että kaikkea ei tarvitse uudistaa.

Nyt oma lapseni sai kokea ensimmäistä kertaa Ruotsin risteilyn ja se selvästi jätti vahvan muistijäljen. Oman lapsen kautta kokee risteilyn jälleen samoin, kuin omassa lapsuudessa. Se on ihmeellisempää, kuin risteilyt aikuisten kesken. Lapsille risteily on elämys, matka johonkin uuteen ja jännittävään. Laivan käytävät ovat varmaan jokaiselle lapselle se hauska temmellyskenttä, joita juostaan edstakaisin. Ikkunoista on hauska katsella merelle ja leikkipaikka on melkein aina avoinna.Pääsimme nauttimaan risteilystä Silja Serenadella yhdessä veljeni perheen kanssa. Serkkujen kanssa oli kiva temmeltää ja poikamme sai myös uuden ystävän suloisesta Aada-tytöstä. Molemmilla oli aivan samanlaiset hiukset ja he löysivät heti yhteisen sävelen. Jännä miten noin pienetkin heti löytävät isosta joukosta ne oman henkiset kaverit. Illallisella he tuijottelivat toisiaan silmiin ja vilkuttelivat. Yhdessä lähdettiin leikkipaikalle ravintolasta. Miten suloista.

Serkukset katsomassa, kun laiva lähtee satamasta.

Kapteeni ohjaa alusta prinsessa-Aada kyydissä.


Leikkipaikka merirosvolaivoineen olikin poikamme ehdoton suosikkipaikka. Oikeastaan muuta ei olisi tarvittukkaan. Paloauto kruunasi kokonaisuuden ja sen hän etsi käsiinsä jokaisella visiitillä.

Merirosvolaiva jäi poikamme mieleen risteilyltä.
Leikkihuoneessa viihtyivät myös isommat lapset.

Liukumäki oli kovassa käytössä leikkihuoneessa.

Pallomeri on ikuinen suosikki.
Illallisbuffet oli positiivinen yllätys laajan valikoimansa ansiosta. Myös kasvisruokailija löysi paljon vaihtoehtoja. Softis-kone oli sekä lasten, että aikuisten mieleen. Aamiaisbuffeella jäimme kaipaamaan tuoreita hedelmiä ja laajempaa valikoimaa. Erikoisaamiainen olisi ollut meille varmaankin parempi vaihtoehto.

Kasvisruokailijoille oli monipuolisesti valikoimaa.

jälkkärit ovat tietenkin parasta ruokailussa.

Softis-koneella sai itse tehdä annoksensa.


Herkulliset jälkiruokavalikoimat.

Toisena iltana söimme illallisen Tavoláta ravintolassa ja lapsille tarjolla ollut buffee toimi hyvin nälkäisten pikkusuiden osalta, kun odotimme omia A la Carte annoksia. Miljööltään ravintola oli kyllä rauhallisempi, kuin buffee. Ehkäpä sopiva tapa on nauttia toisena iltana buffee ja toisena A la Carte ravintolan antimista. Niissä onkin valinnanvaraa ja pöytävaraus kannattaa tehdä risteilyvarauksen yhteydessä.

Lasten buffeessa oli monenlaista valikoimaa.

Illallisella.Yläkannella oleva allasosasto oli viihtyisä ja tilava. Uimassa poikamme kävi isin kanssa ja se oli superkivaa. Vesipetomme pomppi porealtaissa, joita oli useampi valoisassa tilassa. Harri-hylje, Muumit ja Pikku-Myy viihdyttivät pikkuväkeä säännöllisesti ja kävimme Muumi-Discossa vähän juoksentelemassa. Tanssiksi lapset tosin pistivät mielellään myös Promenade käytävällä.

Allasosasto oli meidän kaikkien mieleen.

Tädin kanssa Harri-Hyljettä moikkaamassa.

Serkkutyttö Muumin ja Pikku-Myyn kanssa.

Kävimme pikaisesti metrolla Tukholmassa, mutta oma vointini supistuksineen ei mahdollistanut kovin pitkää aikaa liikkeellä. Laivalla pystyi kyllä ottamaan iisisti ja istuskelemaan pääasiassa. Seuraavana päivänä supistukset kuitenkin yltyivät ja Naistenklinikan päivystyksessä todettiin kohdunkaulan lyhentyneen 2 cm ja sain vauvan keuhkoja kypsyttävää kortisonia. Nyt tilannetta seurataan ja joudun olemaan pääosin levossa. Risteily tehtiin siis viimeisellä mahdollisella hetkellä ja nyt on syytä pysyä lähellä sairaalaa.

Metrolla Tukholmaan.

Kantorepussa on hyvä taaperonkin matkustaa.

Kun on liikenteessä toisen lapsiperheen kanssa pystyy kivasti vaihtelemaan vahtivuoroja leikkipaikassa. Miesväki pääsikin katsomaan Suomen pelejä Jääkiekon MM-kisoista, kun äidit menivät lasten kanssa nukkumaan. Eniten aikaa tuli vietettyä leikkipaikassa ja onneksi siellä toimi Wifi-yhteys ja pääsi somettamaan :) Hyvät jalkineet ovat muuten elinehto laivalla. Meillä oli kaikilla Paezin superhyvät tossut.

Paez tossut ovat mukavat jalassa ja erilaisia kuoseja on paljon.

Leikkihuoneessa voi katsoa myös piirrettyjä.

Kaiken kaikkiaan risteily oli onnistunut ja lasten ilo oli parasta. Tästä tulee meille varmasti säännöllinen tapa. Pakkohan se on päästä moikkaamaan "Hajji-hyyjettä".

Osan kuvista otti kälyni Henna Siponen, Tilanne Designista

Laivan ihmeisiin tutustumassa.


Iloinen ristelijä ja Polarn O. Pyretin turkoosi asukokonaisuus.


Mammaa supistaa. Tämä Nanson tunika on aivan ihana odotusasu.

3 kommenttia

  1. Reissunne kuulostaa ihanalta - risteily on kyllä toimiva konsepti pienten kanssa =) Toivottavasti voit hyvin ja vauva päättää pysyä kyydissä vielä tovin!

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa kivalle! Meidänkin lapset tykkäisivät varmasti, täytyykin tehdä kesällä laivareissu :)

    VastaaPoista
  3. Kanadan tuliaisetkin oli nähtävästi mukana reissussa..Mukavaa kun löytyy hyvä porukka lähteä yhdessä reissuun.

    VastaaPoista