Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

Julki-imettäjä ja taaperoimettäjä lapseni vuoksi - Imettäjä blogihaaste!


Imetys - Kolmen kauppa Facebook-ryhmä on herättänyt keskustelua asiasta, joka on itseasiassa maailman luonnollisin asia. Miksi se sitten herättää niin kovasti mielipiteitä ja jotkut kehtaavat verrata sitä jopa ulostamiseen tai seksiin! Haloo. Täytyy olla päässä vikaa, jos tuollaisia mielleyhtymiä tulee. Ilta-Sanomat uutisoi näyttävästi aiheesta ja päätin kantaa korteni kekoon aiheesta.

Minä imetin esikoistamme vuoden ja kahdeksan kuukauden ikäiseksi. Olisin voinut jatkaakin, mutta vieroitus meni oikeastaan itsestään ikään kuin molempien yhteisellä päätöksellä. En olisi etukäteen voinut kuvitella miten tärkeää ja ihanaa imettäminen itseasiassa on. Lapsen turvallisuudentunne ja onnellisuus päästessä äidin rinnalle sulattaa sydämen. Edelleenkin "titti" on tärkeä turvallisuutta tuova asia pian 3-vuotiaalle pojalle.

Ennen synnytystä ilmoitin neuvolassa, että tavoite on osittaisimettäminen, enkä ottanut siitä stressiä. Olen itse lapsettomana joskus syyllistynyt kannustamaan äitejä vieroittamaan lapsensa rinnalta puolen vuoden iässä, jotta lapsi ei olisi niin kiinni äidissään. Enää en sellaista tekisi, koska nyt tiedän mitä se tarkoittaa. Tosin suurin osa äideistä haluaa lopettaa imetyksen lapsen ollessa alle puolivuotias ja se heille suotakoon. Imetysmyönteisyyden lisääntyessä moni saattaisi muuttaa mieltään. Kansainvälisesti imetystä suositellaan 2-vuoden ikään, mutta Suomessa vuoden ikään. Poikamme syntyi ennenaikaisena ja häntä piti ruokkia alusta asti 3 tunnin välein. Hän sai pullosta maitoa syntymästään lähtien. Imetin kuitenkin samalla ja kolmen viikon iässä se alkoi sujua hyvin. Jossain vaiheessa poika itse päätti siirtyä täysimetykseen ja tissistä tuli hänelle tärkeä asia. Minäkin innostuin imetyksestä, koska lapsi nautti siitä niin paljon.

Olen aina imettänyt lapsentahtisesti riippumatta siitä missä olemme olleet. Olen imettänyt julkisissa liikennevälineissä ja ehkä eksoottisin paikka oli kunnallisvaalien alla Sanomatalon suorassa tv-lähetyksessä eturivissä. Pääministeri Katainen vieläpä puhui minulle samalla ennen lähetyksen alkua. Väitän, että kukaan ei huomannut imetystäni, koska sen pystyy tekemään huomiota herättämättä. Mielestäni on paljon inhottavampaa huudattaa nälkäistä lasta, kuin ruokkia hänet tarvittaessa. Nykypäivänä on sitä paitsi niin hyviä imetysvaatteita, että tissejä ei tarvitse esitellä koko kansalle. Tämä mahdollistaa vähän ujoimmillekin imettäjille lapsentahtisen imetyksen paikasta riippumatta.

Toivon, että tulevan vauvan kanssa onnistuu heti täysimetys ja aion ruokkia hänet missä vaan, koska vaan.

IMETTÄJÄ BLOGIHAASTE
Haastan muut imettäjä-bloggarit normalisoimaan imetystä ja kertomaan kuvien kera omista imetyskokemuksista. Linkkaathan blogisi kommenttikenttään ja linkataan ristiin saman teeman blogeja oman postauksen sisään. Ihania imetyshetkiä kaikille :)

KESÄN KUUMIN BLOGI KILPAILU
Tänään on muuten alkanut Blogirinki Median kesän kuumin blogi äänestys. Mikäs sen sopivampi aihe kisan lanseeraukseen oman blogini osalta kuin tissijutut. Joten käythän antamassa äänesi Äiti Yrittää blogille! Voit voittaa Arabian kattauksen.


9 kommenttia

 1. Hieno aihe ottaa esille. Taaperoimetys on vieläkin aika monelle arka aihe. Mun imetystaival jatkuu ja poika kohta vuotta. En suunnittelut jatkavani yli kaksivuotiaaksi mutta toisin kävi ja hyvä niin =D

  Kirjoitin postauksen imetyksestä Heidin innoittama. Muutama postaus aiheen tiimoilta on tullutkin jo kirjoitettua.
  http://www.naiseudenvoima.com/elina-naiseuden-voima/imetystaipaleen-jatkuminen

  VastaaPoista
 2. http://www.lily.fi/blogit/mama-mammutti/kylla-mina-imetan

  Haaste vastaanotettu!

  VastaaPoista
 3. http://ihmetellen-kummaa.blogspot.fi/2015/05/imetyskertomus.html

  VastaaPoista
 4. http://helyes.blogspot.fi/2015/05/imetysasiaa.html

  Haaste otettu vastaan :)

  VastaaPoista
 5. En laittanut tähän viimeisimpään kirjoitukseen kuvia, kirjoitin tämän jo ennenkuin näin tämän haasteen :) Imetyskuvaa on kyllä aikaisemmin ollut blogissani :)

  http://kalliorinne.blogspot.fi/2015/04/olen-vahemmistoa-taaperoimettaja.html

  VastaaPoista
 6. http://rouvaselamaa.blogspot.fi/2015/05/blogihaaste-nro-2-bloggaaja-imettajana.html

  Rouvakin otti haasteen vastaan :)

  VastaaPoista
 7. http://annijaamuah.blogspot.fi/2015/05/rinnalla.html

  Osallistuin haasteeseen, vaikka blogini käsitteleekin pääasiassa jotain ihan muuta kuin lapsia ja perhe-elämää. Aihe on tärkeä! :-)

  VastaaPoista
 8. Mutta kuinka kävi imetyksen?

  Olen itse ujo julki-imettäjä. Tahdon kuitenkin rohkaistua ja siksipä (muun imetyslöpinän mukana) osallistuin haasteeseen, kiitos! :)

  VastaaPoista
 9. http://susebo.blogspot.fi/2015/06/laktivismia-tartun-haasteeseen.html

  Heräsin tähän haasteeseen hiukan myöhään, kun huomasin sen vasta luettuani Maarian Hulivilini-blogia. Halusin silti ehdottomasti osallistua. Kiitos haasteesta :)

  VastaaPoista