Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

Synnytys mielessä ja TENS-laite valmiina


Tässä masu rv 23.
Raskausviikon 26 alussa on alkanut synnytyskertomukset taas kiinnostamaan. Odotan innolla synnytystä ja onkin oikeastaan vähän ihme, ettei se ole koskaan pelottanut. Olenhan mielestäni kipuherkkä ja esimerkiksi hampaan poisto oli ihan kamalaa. Huusin niin, että käytävät raikui toisin, kuin synnytyksessä. Ensimmäisestä synnytyksestä kerroinkin tässä postauksessa ja sen pohjalta toiveena on tällä kertaa lääkkeetön synnytys. Ilokaasua en laske lääkkeeksi :)

Apuna synnytyksessä haluan käyttää jumppapalloa, kauratyynyä, musiikkia, hypnosynnytysnauhoitetta, ilokaasua ja TENS-laitetta. Paristokäyttöinen TENS-laite (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation) lähettää selkään laitettavien elektrodilappujen kautta sähköimpulsseja synnyttäjään. Nämä impulssit vaikuttavat hermoihin, jotka ovat tekemisissä aivoihin vietävien kipuviestien kanssa estäen kipuviestien etenemisen. Impulssit auttavat myös lisäämään kehon omia kipua lievittäviä endorfiineja. Impulssit tuntuvat selässä pienenä kihelmöintinä. Impulssien voimakkuutta voit itse säädellä kiputuntemusten mukaan. Kokemus on osoittanut että TENS–laite on kaikkein tehokkain synnytyksen ensimmäisessä vaiheessa. Laitteen käyttö vähentää tutkitusti lääkkeiden käyttöä synnytyksessä ja mikä tärkeintä – käytöstä ei ole todettu aiheutuvan minkäänlaisia sivuvaikutuksia äidille tai vauvalle.

TENS-laitetta saa muuten vuokrata meidän kauttamme ja tähän saakka lähes kaikki vuokraajat ovat saaneet isosti apua TENSsistä. Lisätietoja Hippulan sivuilta. Voit pirauttaa numeroon 010 424 0600 tai laittaa meiliä hippula@hippulashop.fi.

Kaikki muut suunnittelemani kivunlievityskeinot löytyy siis omasta takaa paitsi ilokaasu. Toivon, että synnytys käynnistyisi viikkojen 37-38 välissä spontaanisti supistuksilla ja voisin olla aluksi kotona. Viimeksi piti mennä heti sairaalaan vesien tihkuttua ottamaan antibiottia ja synnytys jouduttiin käynnistämään. Olen ajatellut käydä vyöhyketerapiassa tai shiatsussa säännöllisesti, joten jospa niistä saisi heinäkuun alussa vähän potkua tositoimiin oikeita heijasteita stimuloimalla.

Tiedän kuitenkin, että synnytystä ei voi suunnitella tarkemmin. Tärkeintä on saada lapsi turvallisesti maailmaan keinolla millä hyvänsä. Maailmani ei siis romahda jos joudun turvautumaan lääkkeelliseen kivunlievitykseen. Sitä kyllä ihmettelen, että joku haluaa vapaaehtoisesti sektion. Se on viimeinen asia, johon toivon joutuvani synnyttäessä. Naisen keho on niin ihmeellinen, miten se pystyy selviytymään synnytyksestä. Minusta se oli huikea kokemus ja toivon voivani kokea sen uudelleen.

Tässä synnytyskokemukseni Luomusynnytys - ylepyden aihe vai silkkaa hulluutta?

Luomusynnytystarina Lapsennimi.com sivustolla on ihanaa luettavaa. Luomusynnytys - Tieni luonnolliseen synnytykseen kertoo vesisynnytyksestä.

Hypnosynnytys auttaa äitejä luonnolliseen synnytykseen. Hypnosynnytys - Onko se hippien hommaa vai järkeenkäypää valmistautumista vauvan synnytykseen?


1 kommentti

  1. Tsemppiä tulevaan koitokseen! :) Mä pidän kans itseäni kipuherkkänä ja sen verran nössönä, että kahdessa synnytyksessäni olen ottanut kaiken mahdollisen kivunlievityksen, mitä saa ja kertonut sen heti kätilöille. Sanoin, että laittakaa vaan jotain, jos en itse enää pysty itse tilanteessa pyytämään. Epiduraaleilla on menty molemmat. Musta ei vaan olisi synnyttämään ilman mitään, kun nykyään tietää, että kaikenlaista on saatavilla. :D

    VastaaPoista