Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

Raskaampi raskaus - vaivoja pukkaa


Nyt seuraa pieni raskausvaivavalitus. Pääsin viikolle 26, kun tuli ekan kerran ihan kunnon raskausvaivavalivaliolo. Siis miten voi olla jatkuva kiristys ja särky? Missään ei ole oikein hyvä. Supistaa, kiristää, nivuset on tulessa, selkää särkee, hengästyttää. Onhan tämä eri asia, kuin esikoisen odotus. Olen kuitenkin jo 40 ja aktiivinen 3-vuotias pitää huolen, että turhia ei levätä. Vielä kolme kuukautta tätä ja todennäköisesti olo ei ainakaan helpotu. Tosin ennenaikaisen synnytyksen riskitekijöitä on useampi, joten eiköhän tässä voi odotella jo hieman aiemmin jotain tapahtuvaksi. Onneksi on iPad. Ilman sitä en saisi hetken rauhaa viikonloppuisin ja iltaisin. Sanokaa mitä sanotte, mutta iPad on arjen pelastus, enkä koe pätkääkään huonoa omaatuntoa pojan katsoessa lasten ohjelmia siitä. Kiitos Apple! Onneksi on myös päiväkoti, jossa ihana poikamme saa leikkiä kavereiden kanssa ja oppia uusia asioita. Päiväkodin tädit ovat kaikki superihania.

Kyllä tässä on viime päivinä ollut vitsit vähissä, kun 3-vuotias ampaisee juoksujalkaa karkuun vaikkapa pihalla, kun pitäisi lähteä. Tai eilen jahtasin toista koiraamme puoli tuntia siivousvälineiden kera, koska hän ei suostunut sateen takia lähtemään ulos. Kiroilin ja huusin sekä pyysin taaperoa auttamaan koiran metsästämisessä. Hyvää esimerkkiä.

Vauhdikas palomies pinkaisee pihalla karkuun. Menossa päiväkodin vappumarssille.

Selkäsäryn, supistusten ja anemian lisäksi minulla on löytynyt joku harvinainen verisuonimuutos nivusista. Se on vaivannut minua yli kuukauden. Kipeä turvonnut kohta nivusessa, joka terveyskeskuksen mielestä ei vaatinut lisäselvityksiä. Päätin mennä yksityiselle lääkärille ja radiologi kirjoittaa näin "Resitenssi, joka suurenee pystyasenossa reilun kahden cm:n läpimittaiseksi, koostuu verisuonistosta. Dopler-tekniikalla tulee esiin myös arteriavirtaukseen sopivaa käytää, joten av-malformaatiokin on mahdollinen." Minä Googlen megakäyttäjänä tietenkin googlettamaan ja voitteko kuvitella, että ei löydy mitään aiheeseen liittyvää, paitsi sama av-malformaatio termi aivoverenvuodon yhteydessä. Kukaan ei oikein osaa sanoa mitään ja sain lähetteen jatkotutkimuksiin.

Kyllä näköjään fysiikka alkaa tulemaan vastaan tämän ikäisellä raskaudessa. Se olisi sitten mahdollisimman paljon lepoa tiedossa. Kuulemma lepo ja minä yhtälönä kuulostaa mahdottomalta. No kyllä tässä on vaan pakko levätä, kun ei selkä kestä. Onneksi on mies ja äiti apuna. Maha on nyt viikolla 27 lähes yhtä iso, kuin esikoisen synnytyksessä. Masuasukki on tosi vilkas ja potkii kovasti. Olen tuntenut liikkeet jo viikolta 15, kuin esikoisen kanssa vasta joskus viikolla 21.

Mutta kaiken tämän raskausvaivakavalkaadin keskellä on hyviä juttuja yritysrintamalla. Tapahtumatoimistomme Eventgarden on myynyt neljässä kuukaudessa melkein koko vuoden myyntibudjetin verran, joten voin olla suht rauhallisin mielin ja keskittyä vauvan tuloon.

Tässä todistusaineistoa niille, joiden mielestä mun maha on pieni. Pieni se vasta olikin esikoisen synnytyksessä.
10 viikkoa eroa viikoissa, näyttääkö siltä? 

2 kommenttia

  1. Mä oksensin esikoisesta 36 viikkoa 5-15 kertaa päivässä ja kärsin 20 viikkoa supistuksista. No nyt toisesta mennään raskausviikolla 16, oon oksentanu kohta 8 viikkoa 3-10 kertaa päivässä ja mikä ihaninta - liitoskivut on alkanu jo näillä viikoilla, vaikka esikoisesta niitä ei ollu lainkaan. Allekirjoitan siis valivalin täysin, hullujen hommaa koko raskaus. :D

    VastaaPoista
  2. Toinen raskaus oli pahempi ja vaivat alkoi aikaisemmin. Tosin itsellä raskaudet eivät ihan vertailukelpoisia keskenään, sillä toisella kierroksella vauvoja oli kaksi yhden sijaan.

    VastaaPoista