Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

Pariisi taaperon kanssa - sopiiko kaupunkiloma 3-vuotiaalle?


Lähdimme kolmen yön kaupunkilomalle Pariisiin pian kolmevuotiaan poikamme kanssa maaliskuun lopussa. Tein matkatavaroista videoblogin ennen matkaa. Vetolaukun lisäksi mukaan tuli rinkka, reppu, käsilaukku, hoitolaukku, reppu leluille ja rattaat. Liikuimme junalla, metrolla ja jalkaisin. Kävelykilometrejä kertyi yli 30 eli kaupunkiloma on hyvää hyötyliikuntaa. Pariisin metro ei ole kovin kätevä rattaille. Jouduimme kantamaan matkatavaroita ja rattaita kera lapsen portaita pitkin, sillä hissejä oli todella vähän. Hiukan otti mahan päälle näin 23-viikolla. Myös osa metroporteista oli sellaisia, että jouduimme nostamaan tavarat yli, koska leveämpiä portteja ei ollut tai niitä ei avattu meille. Tämä oli melkein ainoa negatiivinen asia koko reissullaPalvelu oli pääsääntöisesti ystävällistä ja johtui selvästi meidän iloisen kikkarapään mukanaolosta. Hotellimme oli nappivalinta. Holiday Inn Notre Dame oli tosi siisti ja tyylikäs, sijainti superhyvä aivan Seinen vieressä. Kattoterassin näkymät olivat huikeat yli Pariisin. Blogin lopussa on kuvia kattoterassilta. Lentoasemalta pääsi yhdellä metrolla hotellin viereen. Notre Dame St. Michelin alue Seinen vieressä oli idyllinen ja täynnä pikkukujia, ravintoloita ja putiikkeja. Maksoimme to-su majoituksesta aamiaisineen Booking.comin kautta 590€ + city tax 15€ perittiin paikapäällä.

Holiday Inn Notre Dame sijaitsi tässä rakennuksessa, aivan Seinen vieressä.

Hotelliaamiaisella parasta oli pannukakku.
Pojan matkavaatteina oli Polarn O. Pyretin vaatteita, kuten tämä ihana paita.

Holiday Inn Notre Damen aulabaari.

Äiti ja poika onnellisina matkalla.
Huone oli tosi kiva ja mahduimme hyvin nukkumaan perhepedissä.
Ohjelmaan kuului päivä Disneylandissa ja kävelyä Seinen rantaa pitkin. Tuossa Disnelyand postauksessa kerron kokemuksista ja paljon maksoi päivä siellä. Nähtävyyksistä bongasimme Notre Damen, Louvren ja Eiffel-tornin ulkopuolelta. Lisäksi kävimme Montparnassen alueen Gallerie Laffayettessa ostoksilla.

Taidetta Seinen varrelta.


Raskaana viikolla 23, anemia koputteli tietämättä ovella, mutta kävelin jopa 14 kilometriä päivässä.

Hetken oli sininen taivaskin ja aurinko pilkahti. Seinen vierellä oli kiva kävellä perheen kanssa.
Pakollinen turistikuva Louvren edessä.
Meidän rakkauden lukko sillan vieressä, joka on täynnä rakkauden lukkoja.
Notre Dame on tosi kiva kaupunginosa, suosittelen!
Notre Dame teki vaikutuksen poikaankin, sillä hän muistaa kuvista tämän paikan oikein hyvin.
Shoppailimme maltillisesti, mutta hotellin vieressä oleva Tcha Tcha hippiputiikki sai mieheni mukaan silmäni kiilumaan ja myyjäkin huomasi sen. Ostinkin viidet värikkäät hippihousut, joista yhdet äidilleni tuliaiseksi alle 10 minuutissa. Jos miesväki ei olisi odotellut oven suussa olisin varmasti alkanut sovittelemaan kauppaa läpi. Nyt tein valinnat ilman sovituksia.

Ihana hippikauppa Tcha Tcha Notre Damessa.
Ruoka oli ravintoloissa yllättävän halpaa. Monissa paikoissa 3-ruokalajin illallinen oli alkaen 10€. Ei toki mitään gourmeeta, mutta hyvin pärjäsi. Paras ruokakokemus oli Krishna Bhavan kasvisravintola, josta sai intialaista ja nepalilaista ruokaa. Menu maksoi 14,50€. Katukeittiöistä ja kojuista sai melkein mitä vaan ja esimerkiksi Pizza oli todella hyvää.

Ruoan hintataso yllätti positiivisesti.
Pikkumiehen Dublolegot ovat mukana joka paikassa. Tässä niitä on aseteltu ravintolan kaiteelle.


Tähän Le Grenier de Notre Dame kasvisravintolaan olisimme menneet, jos se olisi ollut auki.
Taaperon kanssa ei voi odotella jos nälkä iskee.

Paras ruokakokemus oli tämä Krishna Bhavan.
Herkullinen mansikkatorttu ja Dublo-poliisi, joka on matkustanut kanssamme vaikka mihin.
Kahvilan hinnastoa aivan Notre Damen metroaseman vieressä.
Sää oli epävakaista nyt maaliskuun lopussa. Tulo ja lähtöpäivänä satoi, onneksi pari päivää saatiin kulkea kuivin jaloin. Reissu oli kaikenkaikkiaan tosi kiva ja taaperon kanssa kaikki meni ihanasti. Selvää matkamiesainesta :) Pariisista on puhuttu kotona moneen kertaan ja matkakuvia poika haluaa katsoa usein. Kaupunkiloma sopii siis näkemykseni mukaan oikein hyvin myös pienille lapsille.

Tämä maisema oli kyllä todella vaikuttava livenä.

Satumainen maisema Pariisin yli Holiday Inn Notre Damen kattoterassilta.

Tällä kattoterassilla olisi kiva nauttia lasi samppanjaa kesällä.

Metroilla suhattiin edestakaisin ja se tuotti välillä haasteita rattaiden kanssa. Tässä oli hyvät reitit.

9 kommenttia

 1. Näyttää ihanalta. Mä kyllä joskus vielä käyn Pariisissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me haluttiin antaa Pariisille toinen mahdollisuus, kun kerran käytiin vain päivän verran välilaskulla siellä ja jäi vähän huono käsitys. Taisi olla silloin oma väsymystila ja asenneongelma :)

   Poista
 2. Pariisissa emme ole vielä perheenä käyneet, minä olen siellä käynyt kyllä, mutta siitäkin on aikaa vuosia. Me olemme käyneet lasten kanssa vain ja ainoastaan kaupunkilomilla eikä olla missään vaiheessa ajateltu että kaupunkilomat eivät sopisi lapsille. Tulevana kesänä menemme Berliiniin. Ja sinne Pariisiin ehkä parin vuoden päästä, kunhan esikoisen ranskan opinnot ovat edenneet vähän pidemmälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset saavat varmasti paljon irti myös kaupunkilomista. Pelkästään jo metromatka vieraassa maassa on elämys heille :)

   Poista
 3. Pariisi on ihana ja oli mukava lukea aiheesta lapsiperheen näkökulmasta. Itse, kun kaupungissa kävin oli vanhin juuri masussa. Itseäni yllätti eniten silloin se, että ei ne pariisilaiset nyt niin tympeitä olleet. Etenkin, kun en puhu sanaakaan ranskaa. Ehdottomasti olisi kiva päästä käymään lastenkin kanssa ja Disneyland tietysti kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä olisi varmasti kivoin ajankohta kelien osalta. Maaliskuun loppu oli aika epävakaista. Meinasimme ensin majoittua Disneylandin lähelle, mutta onneksi valitsimme hotellin keskustasta. Junalla pääsee niin helposti Disneylandiin ja keskustassa asuessaan pääsee nauttimaan kaupungista.

   Poista
 4. Minä kävin Pariisissa nyt viikonloppuna ensi kertaa ilman lapsia, siskojen kanssa. Ollaan sekä kaupunki- että rantalomailtu muksujen kanssa aina. En osaisi sanoa kumpi ompi parempi. Reissaaminen on niin ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumpikin on parempi :) Matkailu avartaa ja lapsen ilo uusista asioista on ihan mahtavaa.

   Poista
  2. Mikä tahansa paikka käy lasten kanssa matkaamiseen, kunhan vanhemmilla on oikea asenne ja hommaan on varauduttu oikein.

   Terveisiä vuoden maailmanympärimatkalta 4-vuotiaan kanssa. 😊

   Poista