Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

Mitä maksoi päivä Pariisin Disneylandissa kolmelta?


Moni varmasti miettii etukäteen matkoja suunnitellesaan mitä mikäkin maksaa. Tässä yksi esimerkki kolmihenkisen perheen päivästä Pariisin Disneylandissä. Tähän ei ole laskettu muuta, kuin kulut itse Disneylandissa. Ostimme 5 päivän metrokortit, jotka maksoivat 61€/hlö. Matkoja ei ole mukana laskuissa.

Sisäänpääsyliput ovat melko tyyriitä. Onneksi alle 3-vuotias pääsee ilmaiseksi. Sen jälkeen lasten hinta on ovelta 65€. Aikuisten liput maksoivat ovelta 73€/hlö. Otimme sisäänpääsyn vain Disneylandiin, emme Walt Disney Studioille. Netistä saa näköjään etukäteen ostaessaan liput huomattavasti edullisemmin ja erilaisia tarjouspaketteja tarjotaan joidenkin hotellien toimesta. Kurkkaa pieni videokooste päivästämme tästä alta.Junamatka Pariisin keskustasta kestää reilu puoli tuntia. Laukkujen läpivalaisussa jonotusaika oli noin vartin ja lippuluukulla 10 minuuttia. Noin tunnissa selviää sisään teemapuistoon hotellilta. Laitteiden jonotusajat ovat oma lukunsa 30-50 minuuttia. Me emme käyneet kuin Small World ajelulla ja Liisa Ihmemaassa labyrintissa. Niihin pääsi viidessä minuutissa. Muuten aika kului ihmetellen puistoa ja sen eri teemoja, kolme kertaa haukkasimme jotain kuuden tunnin aikana.

Prinsessa Ruususen linna on puiston maamerkki.

Näimme kaksi paraatia, joissa hahmot esiintyivät. Matkamuistoputiikkeja on joka kulmassa, joten niissä kiertelimme etsimässä tuliaiset veljen lapsille. Meidän poika valitsi mukaansa Mikki Hiiren pehmolelun. Päivän kohokohta taisi olla Pluton tapaaminen. Se oli sattumaa ja hauska juttu siksi, että olimme kertoneet lähtevämme Pariisiin moikkaamaan Plutoa. Olimme kiertelemässä puistoa, kun näimme Pluton Frontierlandissa ja häntä sai kuvata. Pocahontas leikkipuistossa pääsi taaperot kiipeilemään ja liukumäkiin.

Paraateja oli useampi päivän aikana.
Päivän kohokohta oli Pluton haliminen.
Ihana Mikki Hiiri lähti mukaamme.
Ruoka on pääasiassa pikaruokaa sekä herkkuja. Yritimme valita mahdollisimman vähän epäterveelliset vaihtoehdot. Meillä ei syödä nakkeja ja hampurilaisia. Kannattaakin etukäteen tutustua tarjontaan, sillä ravintolat menevät teemoittain. Taaperon nälkään kannattaa siis varautua vähän etukäteen, niin ei tarvitse ekalle hodarikiskalle pysähtyä.

Onhan Dianeylandin miljöö ihana ja suloinen taikamaailma sekä ainutlaatuinen elämys kaiken ikäisille. Paraatit ovat kivoja ja niitä on melko usein päivän aikana.

Päivä Disneylandissa maksoi kolmelta
Liput 73€/hlö (alle 3v. Ilmaiseksi)
Bruchetta ja Pellegrino kivennäisvesi 9€
Kaakao, kahvi, omenapiiras 9,50€
Tomaattipasta, salaatti, omenapussi, kirsikkatomaattipussi, maito 16€
Kaksi kolmen pallon Ben & Jerry´s jäätelöannosta, yksi crepes 14€
Mikki Hiiri pehmolelu 30€
Star wars alus 23€
5kpl Prinsessahahmo pikkuhousuja 3-vuotiaalle 16€
Yhteensä 263,50€

Lue myös Pariisi taaperon kanssa - Sopiiko kaupunkiloma 3-vuotiaalle?

Matkamuistokaupoista ei ainakaan ole pulaa.

Rakennukset ovat hauskannäköisiä joka puolella puistoa.

Pocahontas leikkipuistossa pääsi temmeltämään.

Small World oli taaperon ja äidinkin mieleen. Rauhallinen venekyyti lipui läpi hienojen maisemien.

Paraatit olivat pienellekin kivaa katseltavaa.

6 kommenttia

 1. Apua, mä oon aina pikkutytöstä lähtien halunnu käydä tuolla. Ja ajattelin, että mennään yhdessä oman tytön kanssa, kun vähän kasvaa.

  Aivan mahatavaa, tosin olin aina jotenkin kuvitellut että siellä näyttää erilaisemmalta, kun noissa sun kuvissa!

  Tyyrisreissu! Mutta varmasti sen arvoinen! Kiva postaus!

  http://ourjourney-tanja.blogspot.fi/?m=0

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta. Aurinkoisella ilmalla kaikki näyttäisi toki kivemmalta :) Minkälainen kuva sulla oli paikasta aiemmin?

   Poista
 2. tää oli hyvä postaus! Kiitos tästä! Koska me ollaan haaveiltu samaisesta reissusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Meinattiin eka ottaa hotelli sieltä Disneylandin läheltä, mutta oli oikea ratkaisu olla Pariisin keskustassa. Siitä tulee oma postaus pian. Meillä oli ihan huippuhotelli hyvällä sijainnilla Notre Damessa.

   Poista
 3. Aivan ihania kuvia ja hyvää tekstiä! Täältä moikkailee 15-vuotias armoton Disneyn kasvattama lapsi/nuori, joka ei valitettavasti vielä koskaan ole käynyt Disneylandissa. :) Unelmalistaan tuolla vieraileminen kuuluu! Kiitos hyvistä vinkeistä ja siitä, että annoit vähän suuntaa siitä mitä tämä reissu oikeastaan maksaisi (siis ainakin tämä Disneyland päivä) ja muutenkin todella hyvälle mielelle tekevästä postauksesta. Näyttää siltä, että teillä oli hauskaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta! Ruoka oli Pariisissa tosi edullista. kolmen ruokalajin illallinen Notre Damen pikkurafloissa maksoi alkaen 10€. Lentoja saa aika edullisesti. Suurin kustannuserä on varmasti hotellit ainakin meillä, kun näin vanhempana sitä on tullut vähän nirsoksi missä yöpyy :)

   Poista