Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

Miltä anemia tuntuu raskausviikolla 24?


Mamma joutuu pötköttelemään aika usein
Suurimmalla osalla odottajista hemoglobiini varmaankin laskee raskauden aikana. Itselläni se oli 117 raskausviikolla 10 ja 121 raskausviikolla 20. Olikin pienoinen yllätys neuvolassa tällä viikolla 24, että se oli nyt vain 100. Ekassa mittauksessa 98 ja terveydenhoitaja luuli ensin, että näyte oli riittämätön. Toinen näyte vahvisti arvon olevan sellainen, että minulla on anemia. Ihmettelinkin kun olo on ollut jokseenkin vedoton ja joskus pelkkä oleminenkin hengästyttää. Ajoittain myös huimaa. Ihmettelen miten jaksoin Pariisissa kävellä 14 km päivässä, koska arvo on ollut noin alhaalla. Pari tuttua sanoi, että olisivat itse vuodepotilaita tuolla arvolla. Joskus sitä on päiviä, että on niin sisukas ja painaa vaikka väkisin velvollisuudet läpi, vaikka on ihan poikki. Huomaan, että nyt on syytä antaa itselle lupa levätä. Toki se on haastavaa 3-vuotiaan vauhtiveikon kanssa. Onneksi on päiväkoti, mies ja äiti auttamassa. Edellisessä raskaudessa hemoglobiini ei koskaan laskenut noin alas ja olisikin mielenkiintoista tietää mitkä seikat vaikuttavat tähän eri raskauksissa. Lähtötilanne on ollut suht sama molemmissa raskauksissa. Minähän olen lakto-ovovegetaristi, joka syö silloin tällöin kalaa. Rautaa saa kuitenkin myös monista kasviksista.

Testaan parhaillaan vauva.fi neuvolachattia ja kysäisin aiheesta. Olen aika kova kaivamaan tietoa netistä sekä asiantuntija-artikkeleista, että keskustelupalstoilta. Näinollen minulle on hieman hankala antaa neuvoja tai ohjeita, joita en olisi jo kaivanut esiin. Palvelu on varmasti tarpeen monille, joiden omassa kunnassa on vaikea saada neuvolan väkeä kiinni tai niille, jotka eivät vietä aikaa sosiaalisessa mediassa kovin paljon kaivaen tietoa. Vastaukset luvataan 24h sisällä. Itse sain vastauksia noin 7 tunnissa. Osa testaajista on saanut muutamassa tunnissa. Mitään uutta vinkkiä koskien hemoglobiinia en saanut, koska olen perehtynyt asiaan melko perinpohjaisesti. Aloitin itse Obsidan 100mg lisäraudan tupla-annoksella ja lisään entisestään pinaatin ja c-vitamiinipitoisten ruokien käyttöä. Toivottavasti saan arvon nousemaan, koska ennen synnytystä olisi syytä saada anemia kuriin.

Minkälaisia kokemuksia ja olotiloja sinulla on ollut anemiasta ja onko jotain kikkakolmosia löytynyt olon kohentamiseen?

1 kommentti

  1. Itsellä on luontainen taipumus matalaan hemoglobiiniin, varsinkin raskausaikana. Nyt käytän sisäisesti käytettävää Aloe vera- juomaa ja foolihappotabletteja (+ monipuolinen ruoka). Noususuunnassa on koko ajan ollut, nyt rv 22+1 :)

    VastaaPoista