Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

Työväenopiston johtokunnan puheenjohtajaksi ja ajatuksia luottamustehtävistä


Kaupungintalon valtuustosalissa
2012 moikkaamassa äitiä
Olen ollut Helsingin kunnallispolitiikassa mukana nyt vuodesta 2008. Olen toista kautta varavaltuutettu ja edellisellä kaudella ollessani 4. varavaltuutettu istuinkin usein kokouksissa. Sain esikoisen vaalien kynnyksellä 2012 ja vaalityö jäi aika vähäiseksi. Sain kuitenkin yli 500 ääntä ja varavaltuutetun paikan. Olen ollut liikuntalautakunnan jäsen tämän kauden ajan, mutta nyt siirryn uuteen tehtävään. Minusta tulee Helsingin työväenopiston johtokunnan puheenjohtaja. Kun paikkaa tarjottiin minulle mietin yhden illan otanko paikan vastaan. Päätin tarttua tähän kiinnostavaan tilaisuuteen vaikka saankin toisen lapsen kesällä. Politiikassa näkee paljonkin pieniä lapsia äitiensä mukana piipahtamassa maitobaarilla. Tässä pestissä on kokouksia keskimäärin kerran kuukaudessa eli harvakseltaan. Jotkut äidit käyvät jumpassa, minä harrastan yhteiskunnallista vaikuttamista.

Helsingin  työväenopisto on jo sata vuotta tarjonnut aikuisille yleissivistävää koulutusta ja harrastusmahdollisuuksia. Opistossa voivat opiskella kaikki yli 16-vuotiaat asuinpaikastaan riippumatta. Vuosittain noin 70 000-75 000 kurssilaista osallistuu opetukseen. Lukukausittain ohjelmassa on noin 2 500 erilaista kurssia.

Edellisellä vaalikaudella olin Kulttuuri- ja kirjastolautakunnan jäsen ja loppukauden kiinteistölautakunnan varapuheenjohtaja. Lisäksi toimin HSY:n hallituksen jäsenenä. Jokaisesta tehtävästä oppii ja verkostot kasvavat. Mitä paremman vaalituloksen saa, sitä paremman luottamustehtävän myös saa. Mieluiten haluaisin vaikuttaa perheiden hyvinvointiin ja yrittäjyyden edellytyksiin. Mikäli lähden ehdolle seuraavissa kunnallisvaaleissa vuonna 2016 on tähtäin tulla valtuutetuksi. Kolmas kerta toden sanoo tai sitten minua ei tarvita politiikassa :)

Vaalihulinoissa parikuukautisen vauvan kanssa vuonna 2012.

Luottamustehtävät vievät aika paljon aikaa ja olen vuosien varrella käyttänyt satoja työtunteja niihin myös ilman korvausta. Nyt olen päättänyt karsia luottamustehtäviä, joista ei saa edes kuluja katettua. On vain pakko priorisoida, sillä jos tekee tuntikaupalla luottamustehtäviä on se pois omasta liiketoiminnasta ja perheen elannosta. Näinä aikoina on taloudellisesti paljon tiukempaa, kuin vaikkapa 4 vuotta sitten. Jokaisen kaupan eteen joutuu tekemään nelinkertaisen työn. Luottamustehtävät, joista ei saa edes kulukorvauksia on järjestöissä ja vaikka onkin ollut mukava vaikuttaa markkinointiviestinnän ja yrittäjyyden edellytyksiin näkyy tämä vaikuttamistyö suoraan omassa kukkarossa. Siksi mietin jatkossa erittäin tarkasti mihin luottamustehtäviin tartun. Niitä tuppaa tulemaan eteen aika usein, koska aktiivisia ihmisiä halutaan moneen paikkaan. Onhan sitä tullut tehtyä monenlaista vuosien varrella. Politiikkasivuiltani löytyy cv.

Pikkumies tapaamassa päättäjiä. Suosikkipoliitikkoni Ben Zyskowicz sparrasi minua vaalien alla.

Tänä vuonna toimin mm. seuraavissa luottamustehtävissä keväästä eteenpäin:

Luottamustehtävät politiikassa 2015
Helsingin Kaupungin varavaltuutettu
Helsingin kaupungin Työväenopiston johtokunnan puheenjohtaja

Luottamustehtävät muissa järjestöissä ja yhteisöissä 2015
Markkinointiviestinnän Toimistojen Liiton MTL ry:n hallituksen jäsen

Luottamustehtävät yrityksissä 2015
BSG Marketing Oy, hallituksen puheenjohtaja
Kipasu Oy, hallituksen puheenjohtaja
Isolta Oy, hallituksen vpj
LähiTapiola Pääkaupunkiseudun alueyhtiön hallintoneuvoston vpj
Työeläkeyhtiö Elon Yrittäjien neuvottelukunnan jäsen

Välillä luottamustehtäviin kuuluu mukavia tapahtumia, kuten LähiTapiolan neuvottelukuntien rapujuhlat Tiirasaaressa.
Esikoisemme on tässä kolmeviikkoinen ja oli mukava olla koko perheen voimin nauttimassa kesäillasta.

Ei kommentteja