Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

Sipuli uudisti klassikot


Pääsin tutustumaan ravintola Sipulin uudistuneeseen tarjontaan lehdistölounaalla tällä viikolla. Pidän Sipulin miljööstä ja merellisestä sijainnista. Tapahtumapaikkana se on tullut tutuksi myös, sillä olemme järjestäneet yrityksemme Eventgardenin kautta siellä asiakkaidemme tapahtumia menneinä vuosina. Sipulissa osataan ajatella tapahtumia laajemmin, kuin pelkkien tarjoilujen ja tilan osalta. Tässä postauksessa keskitytään kuitenkin uudistuneeseen ruokapuoleen, joka teki oikein positiivisen vaikutuksen. Hintataso tulee myös laskemaan aiemmasta, jolla on varmasti piristävä vaikutus kysyntään näinä päivinä.

Kuva: Äiti yrittää.
Hovimestari otti pääruokavalinnat vastaan loungessa, jossa nautimme samalla herkullisen tattikeiton ja "tattisikarin"

Sipulin ravintolatoimenjohtaja Pertti Huhtilainen on toiminut Royal Ravintoloiden palveluksessa jo yli 25 vuotta ja hän kertoo uudistuksista seuraavasti:

Kasinotalouden vauhdin, laman lieveilmiöt, internetin sekä sen vauhdittaman uuden nousun ja laskun kokenut Sipuli on todellinen ravintolaklassikko. Uspenskin katedraalin kultaisen sipulin alla sijaitsevan pääsalin pöydissä on 30 vuodessa nähty ja koettu niin paljon värikkäitä hetkiä, että ravintolatoimenjohtaja Pertti Huhtilaisen muistelmat olisivat valmistuessaan helsinkiläisen juppiravintolakulttuurin merkkiteos. Niiden sijaan Sipuli keskittyy hyvään ruokaan, mutta tekee sen helpommin lähestyttäväksi. Pönötys saa väistyä rennon tieltä, kun Sipuli kuoriutuu lähemmäs modernin urbaanin kuluttajan ajatusmaailmaa.

”Emme hylkää hienoa historiaamme, mutta päivitämme tarjontamme nykyaikaan. Sillä klassikonkin pitää kuoriutua. Fine diningin aikakausi on meidän osaltamme nyt ohi ja tilalle tulee good dining. Pitkiä rentoja illallisia tai yhden ruokalajin nauttimisia ympäristössä, joka ei jätä ketään kylmäksi”, kertoo yhtiössä jo yli 25 vuotta palvellut Pertti Huhtilainen ja taustoittaa, miten kasinotalouden ytimestä kasvetaan kaupunginosan helposti lähestyttäväksi ravintolaksi: ”Tuomme Sipuliin rouheat klassikot, eli annoksia, joista olemme vuosikymmenten aikana tulleet tutuiksi. 

Ruokatuotteen lisäksi Sipulin uutuus vuonna 2015 on viinien noutopöytä. Se on pääsaliin, kultaisen sipulin alle katettu viinisaareke, josta asiakas saa itse käydä maistelemassa ja valitsemassa illallisviininsä talon sommelierin opastuksella.

”Koska viinillä on henkensä, niin halusimme antaa saman myös viinilistalle. Herätämme sen henkiin viinipöydän muodossa. Uskomme, että näin viineistä saa entistä helpommin puheenaiheen ja nautinnon ohella asiakas saa samalla kenties uusia oppeja gastronomiasta, jossa viineillä on merkittävä roolinsa”, lupaa Huhtilainen.

Konsepti- ja ruokalistamuutoksen myötä Sipulin hintataso tulee laskemaan totutusta. Talon muut toiminnot jatkavat entisellään ja Sipulin talvipuutarha pysyy edelleen yhtenä kaupungin halutuimmista tapahtumatiloista.

Kuva: Juuso Syrjä. Karamellisoitua sipulipiirasta, vuohenjuustoa ja hummeria.


Kuva: Äiti yrittää. Alkuruoka kasvisversiona, tämä oli minusta menun paras osuus.

Kuva: Juuso Syrjä. Yksinkertaiset raaka-aineet toimivat ruokien perustana.
Kuva: Juuso Syrjä. Kaunis ja yksinkertainen pääruoka oli yrteillä kuorrutettua kuhaa ja piparjuurikastiketta.
Kuva: Juuso Syrjä. Jälkiruokana oli aprikoosisavariini ja mustikkajäädykettä.
Kuva. Äiti yrittää. Keittiömestari liekitti jälkiruoat.

Tapahtumatilana Sipuli taipuu moneen. Saimme nauttia akrobatiasta ja musiikista ennen jälkiruokaa.

Kuva: Äiti yrittää.
Uutuutena on viinien noutopöytä, jossa voi käydä maistelemassa ja valitsemassa viininsä asiantuntijan avustuksella. 
Kuva: Äiti yrittää. Keittiössä valmistellaan alkupaloja. 
Kuva: Royal Ravintolat


Ei kommentteja