Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

Alkoholi ei kuulu raskauteen


Lentoasemalla vuonna 2011 lähdössä Etelä-Ranskaan
Alkoholi herättää tunteita puolesta ja vastaan. Juominen tai juomattomuus ylipäätään puhuttaa ihmisiä. Ylen alkuvuoden ohjelmat Korkki Kiinni ja 100 päivää ovat tuoneet alkoholikeskustelun enemmän esiin. Se on hyvä ja kannustaa toivottavasti kaikkia tarkkailemaan omaa alkoholin käyttöä. 

Korkki Kiinni dokumentti seuraa kuutta erilaista alkoholin käyttäjää. Minä, mieheni ja Jaakko Selin kuulumme kohtuukäyttäjiin. Tämä ilmenee hyvin myös ohjelmasta. Oma käyttöni on ollut lapsen saatuani muutama lasi viiniä ruoan kanssa tai kokkareilla ehkä kerran tai pari kuussa. Naisten kohtuukäytön raja on 14 annosta viikossa. Minusta se on aika paljon. Viimeksi olen ollut humalassa vuonna 2011 markkinointiväen pippaloissa. Eniten tuli juhlittua alle 20-kymppisenä ja tavattuani nykyisen miehen vuonna 2000 kävimme aika paljon ulkona. 

Tämän takia pöyristyin vauva.fi palstan keskustelusta, jossa ihmiset nimimerkkien takaa väittivät minun juovan alkoholia raskaana. Ilmeisesti jotkut luulivat, että ohjelmaa kuvataan parhaillaan. Se on kuvattu vuosi sitten ja kyllä, join siinä lasin Rose-viiniä Etelä-Ranskassa. Olipas kamalaa :) Miten kukaan voi olla niin kiero, että kirjoittelee tuollaisia valheita ihmisestä nimellä? Onneksi palstan moderaattorit poistivat tekstin, koska siinä oli kyse kunnianloukkauksesta. 

Minua saa persoonana arvostella miten haluaa, mutta tuollaisissa valheissa menee raja. Jos jollekin on epäselvää vastustan alkoholin, tupakan ja minkä tahansa päihteiden käyttöä raskaana. En ikinä vaarantaisi raskautta millään muotoa. En usko, että kukaan täysjärkinen ja varsinkaan lapsettomuuden läpikäynyt tekisi niin. 

Viinilasillisen nauttiminen imetyksen aikana puhuttaa keskustelupalstoilla myös. Imettäjät sarjan Katri Sorsa sai palauteryöpyn kerrottuaan juoneensa pari lasia viiniä. Tässä Barbamama kertoo samasta aiheesta blogissaan. Olisipa hauskaa tietää kuinka moni imettäjä ei nauti pisaaraakaan alkoholia koko imetyksen aikana, joka voi kestää vuosia. Viinilasillisen nauttimiseen imetyksen aikana suhtaudun neutraalisti. Lääkäreiden ja neuvolan mukaan siitä ei ole haittaa vauvalle. Itsekin olen sitä mieltä, että lasi viiniä ruoan kanssa on ok, vaikka imettää. Yksi ravintola-annos poistuu verestä noin kahdessa tunnissa. Viini muuten kuuluu Etelä-Euroopassa luonnollisena osana kaikille aterioille. Suomessa siihen suhtaudutaan joskus oudosti ja harvemmin sitä lounaalla nauttii viiniä. Suomessa juodaan ilmeisesti mielummin salaa ja vedetään perskännit. Imetyksen aikana moni äiti käy kunnolla viihteellä ja pumppaa rinnat tyhjiksi, vaikka se ei ole kuulemma tarpeen. Alkoholi poistuu elimistöstä muutenkin. Itse en halunnut käydä ulkona lapsen saatuani oikeastaan ollenkaan.

Hyvä illallinen miehen kanssa ravintolassa ja ajoissa kotiin sopii minulle. Entisestä bilehileestä on tullut kotihiiri, joka haluaa nukkumaan yhdessä lapsen kanssa. Minulla on ystäviä, jotka jaksavat olla ulkona pilkkuun asti raskaanakin. Minusta se on ok, mutta ei tunnu luontevalta itselleni. Nämä ovat asioita, joihin kannattaa suhtautua suvaitsevaisesti ilman kauhistelua keskustelupalstoilla. Muutenkin äidit voisivat olla avarakatseisempia äitiyteen liittyvissä asioissa. Ei ole yhtä oikeaa tai parempaa tapaa olla äiti. Kukaan ei myöskään ole täydellinen. Suurin osa on kuitenkin se paras mahdollinen äiti omalle lapselleen.

Tästä toisten äitien arvostelusta kirjoitti Kiljuva Pikkunälkä bloggaaja todella hyvän "Lopetetaan se sädekehien kiillottaminen" blogin. Sekin blogi kirvoitti kuulemma negatiivisia kommentteja. Aivan käsittämätöntä miten ihmisten luetun ymmärtäminen on niin heikolla tasolla, että tuostakin saa väkisin väännettyä negatiivista. Toivotan kaikille positiivista ja ihanaa päivää, kannattaa välillä hengittää rauhassa ja olla kiitollinen kaikesta hyvästä elämässään :) Negatiivisuus ruokkii negatiivisuutta ja positiisivuus positiivisuutta. Niin se vaan on!

Ai niin Äitien sota alkaa tänään :) Avausjaksossa on mm. Katri Sorsa. 

1 kommentti

  1. Hyvin kirjoitettu. Näköjään se chill-pill unohtuu joskus joiltain :)

    VastaaPoista