Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

Äitien sota ei ollut sota


Ohjelman kuvauksista joulukuussa.
Olen mukana helmikuussa Liviltä alkavassa "Äitien sota" ohjelmassa. Minua pyydettiin siihen suosituksen kautta. Tykkään tv-projekteista ja suostuin mukaan, kunhan ohjelma ei ole negatiivinen. En missään nimessä lähtisi mukaan esimerkiksi siihen hääohjelmaan, jossa muut morsiamet haukkuvat toisiaan ja häitä. Se on mautonta. 

Ohjelman virallisessa esittelytekstissä kerrotaan näin: 
Äitien sota -sarjan jokaisessa jaksossa kolme äitiä pääsevät tutustumaan ja arvioimaan toistensa kodinhoitotaitoja sekä lasten kasvatusta. Äidit arvioivat toistensa arkea vierailemalla kodeissa ja seuraamalla kuvanauhalta, miten perheiden todellinen arki sujuu, kun tarkkailijat ovat poistuneet. Lopuksi äidit vallitsevat joukostaan parhaiten työstään suoriutuneen äidin, ja julistavat tämän viikon äidiksi.

En ensiksi yhdistänyt "Äitien sota" ohjelmaa tähän, missä itse olin mukana. Mikä sota? Kuvaukset olivat lämminhenkiset ja kannustavat. Vaikea uskoa, että edes leikkaamalla meidän jaksosta saataisiin mitään sotaan viittaavaa aikaiseksi. Sota on sanana negatiivinen ja asiana kamala. En ikinä lähtisi mukaan sellaiseen. Tuotantoyhtiön mukaan sisältö on hyvää ja äitejä kunnioittavaa. Sama käsitys itselläni on sen pohjalta, mitä näin muista äideistä esitettävän meidän jaksossa. Ei äitien kuulu sotia ja arvostella. Rakentavasti tottakai voi vaihtaa mielipiteitä ja leikkimielisesti antaa pisteitä esimerkiksi kodista. Olihan kotimme ihan oikeidenkin tuomareiden arvosteltavana Suomen kaunein koti ohjelman ekalla kaudella. Nettipalstat käy jo kuumina Äitien sodasta, vaikka ensimmäistäkään jaksoa ei ole näytetty. Kehotan kaikkia katsomaan muutaman jakson ja vetämään sen jälkeen uudet johtopäätökset. Nimi on ainakin herättänyt keskustelua ja saanee porukat ruudun ääreen. Luulenpa, että ohjelman äitien sijaan kovimmat arvostelijat löytyy nimettömistä nettikeskusteluista. Me äidit pystytään asialliseenkin keskusteluun eikö niin? 

Iloa ja valoa kaikille äideille ja isille!

Liv Tv
Nelonen Median esittely sarjasta
Tuotantoyhtiö Banijay Finland

1 kommentti

  1. Enpä ollut kuullutkaan vielä tästä ohjelmasta. Täytyy ehdottomasti katsoa! Kieltämättä nimi "Äitien sota" on aika provokatiivinen ja tuo mieleen toisten haukkumisen, arvostelun ja kaiken negatiivisen.

    VastaaPoista