Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

Noro, yskä, nuha, keuhkoputkentulehdus, mykoplasma, tuulimunaepäily ja alkuraskaus


Asukas oli ilmestynyt viikolla 7+5.
Pikkukakkosen odotuksen alkuraskaus on mennyt hieman sairaissa tunnelmissa ja nyt en puhu raskausoireista. Niitä ei tulkintani mukaan juurikaan ole ollut. Eka alkuraskaus oli lähes oireeton, mutta päiväkirjan mukaan jotain oloja oli kyllä havaittavissa. Nyt tällä kertaa 9 viikon alussa päällimmäisenä olona oli kaamea flunssa, räkätauti ja yskä. Ekassa raskaudessa pidin raskauspäiväkirjaa aktiivisesti, nyt en ollut kirjoittanut riviäkään alussa. Hommahan on mennyt niin, että juuri ennen etelän reissua kävin varhaisultrassa 6+0. Halusin varmistua, että kyseessä ei ole kohdunulkoinen raskaus. Aika monella on näkynyt keskustelujen perusteella tuossa vaiheessa sykekin, tai vähintään ruskuaispussi. Minulla näkyi vain tyhjä sikiöpussi. Luin, että muutamalla onnekkaalla on saman tilanteen jälkeen samoilla viikoilla kuitenkin ilmestynyt alkio näkyviin myöhemmin. 95% mahdollisuus tuulimunaan ja 5% mahdollisuus raskauteen. No niin pettymys oli vain käsiteltävä ja todettava, että meillä on maailman ihanin poika ja loman jälkeen sitten asia hoidetaan pois päiväjärjestyksestä. Sairastuin heti loman alussa ja bloggasin aiheesta. Flunssa paheni loman loppua kohden ja menin heti Suomessa lääkäriin. Sain matkaani antibiotit ja sovimme, että aloitan ne kun tuulimunaraskaus seuraavana päivänä vahvistuu. Menin ultraan ihan sillä asenteella, että ei siellä mitään ole. Samalla kun lääkäri ultrasi puhuin, että haluan sitten mielummin kaavinnan, että ei ole aikaa mihinkään usean päivän lääkkellisiin tyhjennyksiin. Mies on töissä ja pojan tarha kiinni. Lääkäri tokaisikin heti, että "et sinä mitään kaavintaa tarvitse" ja minäpä sillä samalla hetkellä laitoin miehelle pöllämystyneenä whats up -viestiä, että täällä on asukas. Olipa hyvä, että otin luurin varmuudeksi käteen ja sain samalla napattua kuvan. Mikä ihana jouluyllätys!

Tämä Lifefactoryn pullo on ollut öiden pelastus, joudun juomaan koko ajan vettä.


En sitten aloittanut antibiotteja ja lääkäri käski lepoon. Oma olo oli vedoton monen yön yskimisestä ja juuri, kun olisin saanut nukuttua edes muutaman tunnin pätkiä alkoi poika oksentaa. Vaihdoimme lakanoita ja hoivasimme pientä koko yön. Tarhassa oli liikkeellä ilmeisesti vatsatautia tai norovirusta. Samalle viikolle oli sovittu Liv-kanavalta helmikuussa tulevaan äitiysrealityyn kuvaukset. Niitä oli jo kerran siirretty sairauteni takia ja nyt poikaa ei voi viedä tarhaan. Pystyimme sumplimaan mieheni ja äitini kanssa, että pääsin kuvauksiin. Olin niissä täysin puolikuntoinen ja äänestä sen huomaa ainkakin. Nyt kun tarkoitukseni oli viimein yrittää levätä taaperon kanssa vietetyn päivän jälkeen sairastui mieheni. Onneksi vanhempani riensivät taas apuun ja pikkuherra lähti yökylään enemmän, kuin mielellään.

No norovirus iski minuunkin samana yönä ja on kyllä kaamea tauti. Pari päivää olimme molemmat heikossa hapessa vuoteen omina. Nyt alkaa elämä voittaa, vaikka edelleen olen puolikuntoinen ja flunssassa. Kamalaa missä olosuhteissa vauvatti on joutunut olemaan ekat viikot sisälläni. Olisi kiva fiilistellä raskautta normaalioloissa. Nyt on joulu vietetty ja yritin ulkoilla. Vartin pystyin tärisemään ulkona ja olo oli täysin voipunut. Kyllä tässä vielä ollaan täysin puolkuntoisena, mutta onnellisena.

Jos vatsatautijutut kiinnostaa tässä muutama artikkeli
Vatsatauti lapsella
Lapsi oksentaa - vaarana kuivuminen
Maitohappobakteeri lapselle - Aina matkoilla mukana

Lue myös Raskausoireet - Mistä tiedät olevasi varmasti raskaana?

4 kommenttia

  1. Oo, super paljon onnea pikkukakkosesta <3 Onneksi hän on siellä pesässä niin hyvässä turvassa, ettei sairastelut hetkauta :)

    VastaaPoista
  2. Onnea matkaan Heidi <3 Ihana juttu!

    VastaaPoista
  3. Maailman ihanin joululahja. <3 Kaikki muu kuulostaa hurjalta.. Noro on pepusta...

    VastaaPoista