Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

112-päivä muistuttaa arjen turvallisuudesta


Elämä on täynnä vaaranpaikkoja ja hulluksihan sitä tulee, jos koko ajan miettii mitä voi sattua. Ennaltaehkäisemällä voi kuitenkin huomattavasti vähentää riskejä. Onkin siis hienoa, että 112-päivällä halutaan muistuttaa näistä asioista. 112-päivää vietetään 11.2.2015 ja koko viikon 7 järjestetään tapahtumia ympäri Suomen. Tällä kertaa teemana on arjen turvallisuus ja kohderyhmänä lapset ja nuoret sekä vanhemmat.

Itseäni pelottaa lapsen puolesta kaatumiset ja putoamiset. Meillä on kolme kerrosta ja vaikka pikkuherra kulkeekin portaat tosi hienosti pelkään aina, että hän kaatuu jos ei keskity portaisiin kunnolla. Yritän opettaa, että portaissa ei juosta ja sählätä. Hän liikkuu yleensä juosten ja juoksee pitkin asuntoa. Sohvalla hyppiminen lienee kaikkien lasten suosikkihommaa ja yritän hillitä sitä, jotta hän ei putoaisi riehuessaan. Putoamisilta on vaikea välttyä vaikka miten yrittäisi. Onneksi tähän saakka on selvitty säikähdyksellä. 

Turvaportit portaissa on pakollinen hankinta varsinkin vauva-aikana. Niillä pystyy myös eristämään välillä koirat villin taaperon näpeistä.

Meillä on portaikon lisäksi turvaportti lasten leikkihuoneessa.

Lapsilukot keittiön kaappeihin ja laatikoihin on minusta ehdoton hankinta jokaiselle lapsiperheelle. Ylimpiin vetolaatikoihin ei meillä saa lapsilukkoa. Olen yrittänyt siirtää kaikki terävät niistä pois, mutta tokihan aterimien joukosta löytyy välineitä, joilla pystyy aiheuttamaan haaveria. Poikaa ei vaan saa päästää kaivelemaan laatikoita itsekseen. Onneksi kiinnostus laatikoihin näyttää vähenneen iän karttuessa.

Keittiön kaapit ja laatikot kiinnostavat varmasti kaikkia lapsia. Siirrä vaaralliset välineet pois.

Tärkein turva on tietysti aikuisen valvonta. Itse olen neuroottisesti juossut pikkumiehen perässä reippaasti yli kaksivuotiaaksi ja edelleenkin vahdin hänen tekemisiään intensiivisesti.

Poikamme on ollut aina fyysisesti aktiivinen ja oppi liikkumaan portaissa melko varhain.

Kiipeily edistää fyysistä kehitystä, kunhan se tapahtuu valvonnan alla.

112-päivä on valtakunnallinen hätänumeropäivä, jolloin puhutaan arjen turvallisuudesta ja siitä, miten jokainen voi osaltaan huolehtia turvallisuudesta. Tavoitteena on tehdä Suomesta Euroopan turvallisin maa.
Useilla paikkakunnilla järjestetään tapahtumia, joiden tavoitteena on kiinnittää ihmisten huomio vahinkojen ja onnettomuuksien ennaltaehkäisemiseen. Monet tapaturmat, tulipalot ja rikokset on vältettävissä suunnitelmallisella toiminnalla. Lisäksi 112-päivänä jaetaan tietoa ja opastetaan ihmisiä toimimaan oikein hätätilanteissa.
112-päivä muistuttaa tietysti myös hätänumerosta 112 ja siitä, että tämä numero toimii kaikissa EU-maissa. Hätänumeroon soittamisesta opastetaan: milloin on tärkeää soittaa ja missä tilanteissa kannattaa valita jokin toinen numero. Hätätilanteessa 112 numeroon soittamista ei kannata epäröidä!
112-päivää vietetään eri puolilla Suomea joka vuosi helmikuun 11. päivänä. Sitä on vietetty Suomessa jo vuodesta 1997. Tapahtumajärjestäjinä toimivat eri turvallisuustoimijat yhdessä.

www.112-paiva.fi
Yhteistyössä 112-päivä

Ei kommentteja