Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

Mystinen Saslik


Helsingissä on aika harvoja ravintoloita, joiden historia ulottuu 70-luvulle. Venäläinen ravintola Saslik on yksi näistä. En muista, koska oma ensikosketukseni tähän ravintolaan syntyi, mutta viimeisen 5 vuoden aikana siellä on vietetty isänpäivää, firman perustamisjuhlaa, kestitty asiakkaita ja käyty muuten vaan. Eilen veimme sinne ystävämme, jotka ovat myös asiakkaitamme. Saslikissa on oikeastaan kaikki kohdallaan. Erikoinen ja mystinen miljöö, loistava ruoka, hyvä palvelu ja kabinetit ovat ihan parhaita. Niissä saa rauhassa puhua mistä vaan ja nauraa kovaa. Elävää musiikkiakin on tiedossa joka kerta.

Varatessamme kabinettia Saslikista ei mielessä käynyt Ukrainan kriisi tai Venäjän tilanne. Asia kuitenkin hiipi mieleen illallisen aikana ja pohdimme, onkohan tämä vaikuttanut Saslikin toimintaan tänä syksynä. Ainakin kabinetit tuntuivat olevan täynnä. Ravintola on suomalaisen perheyrityksen A&S Ravintoloiden omistama. Heidän kaikki paikkansa ovat todella tunnelmallisia ja ruoka on hyvää sekä riittoisaa.

Meille oli varattu tummanpuhuva Presidentti kabinetti, jossa tarinoiden mukaan on sovittu merkittäviä poliittisia asioita menneinä vuosina. Seinällä meitä vartioi Presidentti Kekkonen. Joku kerta haluan kyllä varata miehelleni ja minulle Timantti-sviitin. Se on pikkuruinen kahden hengen kabinetti. Pyöreällä pöydällä varustettu Meriitti kabinetti on myös tosi kiva. Kabinetteja voi katsoa täältä.

Presidentti kabinetin mystistä tunnelmaa. Seinät ovat tummansinistä kuvioitua tapettia ja
pöytäliinat helmenhohtavaa ylellistä materiaalia. Lasit ovat tietysti kristallia.


Saslikin menu on ollut aiemmin Tsaarinajan klassikoista koostuva. Nyt paikkaa on remontoitu ja klassikoiden rinnalle on tuotu uusia tuulia. Kasvissyöjällekin löytyy paljon valinnanvaraa.

Minun menu: 
Venäläistä valkosipulisuolakurkkua, akaasiahunajaa ja smetanaa
Blini ja venäläisittäin marinoituja herkkutatteja
Uunijäätelö Katariina SuurellePukeudun erittäin harvoin kokomustaan. Tämä tyköistuva mekko on löytö joltain ulkomaanreissulta.
Olisikohan Lontoosta vuonna 2005. 
Saslikin uunijäätelö on taivaallista ja annoskoko sitä luokkaa, että saa tehdä töitä jaksaakseen koko herkun.

2 kommenttia

  1. Hauskaa, minäkin olen menossa tuonne ensi viikolla! ��

    VastaaPoista
  2. Wau Heidi näytät upealta. Uunijäätelö jäänyt juuri eritoten Saslikista mieleen Täytyy joskus mennä sinne taas herkuttelemaan. :)

    VastaaPoista