Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

Yrittäjähautojan vuosijuhla


Minulle soitti tänään nuoruuden ystäväni sisko, joka on tehnyt työuransa suuryrityksissä palkansaajana. Hän kertoi perustavansa yrityksen ja pyysi minua mentorikseen. Tehtäväni olisi kääntää nuppi hänen päässään, jotta hänessä syttyisi yrittäjähenkisyys. Kuulemma sitä ei ole vielä yhtään. No pakkohan sitä hitusen on olla, koska hän on päättänyt ryhtyä yrittäjäksi. Minua on pyydetty mentoriksi moneen kertaan ja olen sparraillut lukuisia nuoria yrittäjiä. Tämä oli kuitenkin niin kiintoisa haaste, että päätin tarttua siihen. Mietin tänään omaa yrittäjähistoriaani ja huomasin, että jokainen liiketoimintamme on synnyttänyt uusia yrittäjiä tai uutta yrittämistä.

Kauppalehti Optio 2007
Uuden toimiston edessä vuonna 2011
Ilmeisesti olen jollain tasolla antanut yrittämisestä positiivisen kuvan, koska useampi on päättänyt hypätä yrittäjäksi. Tapahtumatoimistomme Eventgardenin osalta viisi työntekijää on perustanut oman tapahtumamarkkinointiin liittyvän yrityksen ja otti käyttöönsä monia toimintatapojamme ihan tarjousten esitystyyylistä sopimusehtoihin. Osa valmisteli omaa yritystoimintaansa ollessaan vielä palkkatöissä meillä. Tämä selvisi kylläkin jälkikäteen. Olen käyttänyt neljää näistä alihankkijana tuotannoissa. Kaikki olivat muuten naisia.

Onnellinen odottaja vuonna 2012
Kipasu Sisustussuunnittelu- ja remonttipalvelu yrityksemme osalta kannustin läheistä ihmistä perustamaan oman yrityksen, jonka kautta hän pystyisi tekemään monipuolisesti eri tehtäviä alaan liittyen. Häntä autoin konkreettisesti avaamalla alkuvaiheessa kontakteja viranomaisiin ja neuvomalla käytännön asioissa. Lisäksi olen tehnyt myyntiä ja ottanut hänet toteuttamaan tilauksia. Kipasukin syntyi hieman vahingossa alunperin. Sen y-tunnuksen alla harjoitettiin aiemmin messutoimintaa, mutta muutimme toimialan. Opiskelin äitiyslomalla sisustussuunnittelua, kun eihän sitä ihan toimettomana voinut olla.

Hippula Lasten Putiikin osalta toimimme testipaikkana yhdelle yrittäjälle pääkaupunkiseudun markkinoiden osalta tarjoamalla lähes riskittömän tavan kokeilla kivijalkayrittäjyyttä. Nyt hän avaa oman liikkeen Helsinkiin. Hippulan perustin äitiyshuuruissani ja kirjoitin siitä Hippulan blogiin.

Hippula Lasten Putiikki & Kaffela Käpylässä
Tuomaroimassa Pikkuyrittäjiä
Nuorimpia yrittäjiä, joita olen auttanut löytyy
kouluikäisistä Pikkuyrittäjistä. Sain kunnian tuomaroida heidän liikeideoitaan aiemmin. Nämä vilpittömät ja innokkaat lapset olivat herttaisia. Toivottavasti he pitävän tuon asenteen yllä.

Joskus minua on kutsuttu nuorten yrittäjien äänitorveksi. Olinhan mukana perustamassa Hynyä eli Helsingin Nuorten Yrittäjien verkostoa ja näkyvänä hahmona useamman vuoden yrittäjäjärjestössä. Tein myös Hynyn historiikin kirjan muotoon. Sen voi lukea linkin takaa. Sain vuonna 2007 Vuoden nuori helsinkiläinen yrittäjä tunnustuksen ja kiitosta on tullut nuorten yrittäjien hyväksi tehdystä työstä.

Tänä vuonna on BSG Marketing Oy yrityksemme 10-vuotisjuhla ja sain Suomen Yrittäjien Yrittäjäristin. Ensimmäisen toiminimipohjaisen yrityksen perustin tosin jo vuonna 2002. Olen tehnyt kahdet yrityskaupat ostavana osapuolena ja toimin useamman pk-yrityksen hallituksessa. Kai tässä jotain jo yrittämisestä tietää, vaikka joka päivä oppii uutta. Täytän tammikuussa 40. Syytä juhlaan varmaan olisi, mutta en aio juhlia kumpaakaan saavutusta. Aion sen sijaan myydä niin maan perkuleesti, että joku hetki on oikeasti syytä juhlaan. Juhlin mielummin tuloksia ja kannattavuutta, kuin vuosia.

Rakas perheeni Hippulan edessä kesälä 2014
Ilman rakkaan mieheni tukea en olisi tätä kaikkea pystynyt tekemään. Tänään on tasan 14 vuotta tapaamisestamme. Se oli aivan huikeaa ja taianomaista. Ei tainnut mies arvata mihin ryhtyy muuttaessaan luokseni Helsinkiin. Parasta on se, että perheemme täydentyi kauan odotetulla pojalla vuonna 2012. Sen rinnalla kaikki yrittäjyys on toisarvoista. Kiitos rakas!

Yritteliästä loppuvuotta kaikille!

3 kommenttia

  1. Wow, tosi hienoa! Täälläkin kaksi yritystä pystyssä, ja ilman miehen tukea kaikki olisi mahdotonta. Kyllä me toiset naiset aika energiapakkauksia olemme!

    VastaaPoista
  2. Vaikuttavaa - olet todellinen yrittämisen esikuva! Mutta mutta... Eikö sinua yhtään haittaa tämä: "...viisi työntekijää on perustanut oman tapahtumamarkkinointiin liittyvän yrityksen ja otti käyttöönsä monia toimintatapojamme ihan tarjousten esitystyyylistä sopimusehtoihin. Osa valmisteli omaa yritystoimintaansa ollessaan vielä palkkatöissä..." Aikamoista jalomielisyyttä, mikäli olet viitannut tällaiselle kintaalla?

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista :) Sehän vain osoittaa, että teemme asioita oikein, jos niitä halutaan kopioida. Sanotaanko näin, että yrittäjyys ja oma elämä on niin nopeatempoista, että ei sitä ehdi jäädä voivottelemaan pikkujuttuja. Hetken saattaa joskus nyrppiä monikin asia, mutta se on taaksejäänyttä elämää jo tunnin päästä.

    VastaaPoista