Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

Vyöhyketerapian voima


Olen aina nauttinut hemmotteluhoidoista aromaterapiasta kuumakivihierontaan. Yksi hoitomuoto on ollut kuitenkin ylitse muiden, nimittäin vyöhyketerapia. Kävin aikoinaan useamman vuoden säännöllisesti Töölössä Valontemppelissä ihanan Liisan käsittelyssä. Kun hän siirtyi toimimaan Järvenpäästä käsin hoidot jäivät. Minulla todettiin vuonna 2009 välilevyn pullistuma niskassa. Olin puoli vuotta tosi kipeä, niskat jumissa ja söin särkylääkettä sekä relaksantteja lähes päivittäin. Sitä yritettiin hoitaa fysioterapialla ja akupunktiolla ilman tulosta. Oli myös hermosärkyä ja hammasvaivoja, sillä narskutan tosi pahasti hampaita unissani. Stressi ilmenee minulla tällaisten oireiden kautta. Akupunktiosta en muuten piikkikammoisena pidä ollenkaan. Sillä kokeiltiin edistää synnytyksen käynnistystäkin, mutta neulat olivat epämiellyttäviä. Sain kuitenkin avun niskavaivoihin vyöhyketerapiasta. Lisäksi se rentoutti. Joka hoidossa vaivuin unen ja valveillaolon rajamaille, meditatiiviseen tilaan.

Vyöhyketerapia on vähän sellainen hoito, että hoitajan kanssa pitää kemiat kohdata. Se on aika henkilökohtainen hoito verrattuna esim. aromaterapiaan. Siinä käydään läpi kaikki kehon osat ja henkinen hyvinvointi tulee usein käsitellyksi hoitotilanteessa. Kävin aiemmin perinteisessä vyöhyketerapiassa, jossa käsitellään jalkoja sekä korvia. Nyt minulle tarjoutui tilaisuus kokeilla modernia vyöhyketerapiaa, jossa käsitellään heijasteita lisäksi mm. käsien kautta. Hoidon teki tuore yrittäjä Kati Löfman. Kati on vastikään perustanut oman hoitolan Elämänhehkun Porvooseen.Katin kanssa löytyi yhteinen sävel ja kiinnostuksen kohteita henkisen kasvun puolelta. Olemme molemmat kiinnostuneita energian ilmenemisestä eri muodoissaan ja uuden ajan lapsi termikin on molemmille tuttu. Totesimme yhteen ääneen, että lapset peilaavat äitiensä tunnetiloja ja usein, kun lapsi tuodaan selittämättömän itkun takia vyöhyketerapeutille, todetaan, että hoitoa tarvitsee vauvan lisäksi äitikin. Itsekin voin sanoa, että kesällä stressin ollessa kovimmillaan työasioiden osalta ihmettelin, miksi lapsi on niin levoton ja kiukuttelee. No äidin fiiliksiähän se lapsi päästeli ulos. Kun tämän tajusin ja tietoisesti yritin saada omaa stressiä tasapainoon vaikutti se heti yhteiseloomme positiivisesti. Se vaati kyllä minulta pienen pysähdyksen kovan allergisen reaktion muodosta, josta kerroin aiemmin vihermehustus jutun yhteydessä. Loppukesä menikin paljon helpommin. Vyöhyketerapia on mitä parhain tapaa hoitaa itseään ja rentoutua. Suosittelen siis ihan kaikille tätä hoitomuotoa.

Lue Katin blogi Hippulan sivuilta

Ote Elämänhehkun sivuilta:
"Tervetuloa hoitohuone Elämän Hehkuun. Täällä pyritään auttamaan vauvoja, lapsia, äitejä ja perheitä kivuttomampaan ja iloisempaan arkeen pehmein hoitokeinoin. Suuri toiveeni on saada auttaa mahdollisimman monen lapsiperheen arkea siellä missä on itkevä tai kipuileva vauva tai lapsi. Myös odottavan äidin raskausajan ja synnytyksen jälkeiset kehon jännitys- ja kiputilojen hoidot ovat lähellä sydäntäni. Hoitokeinoina käytetään vauvahierontaa, raskausajan hierontaa sekä modernia vyöhyketerapiaa. Nämä kaikki ovat ihmisen kehoa ja mieltä kunnioittavia kokonaisvaltaisia lempeitä hoitomuotoja.


Toisinaan oman sydämen äänen kuulee vasta, kun kaikki ympärillä hiljenee, keho ja mieli rauhoittuu ja saa päästää irti arjen tai työelämän kiireestä turvallisessa ympäristössä. Haluan tarjota sinulle mahdollisuuden rauhoittumiseen modernin vyöhyketerapian avulla. Lempeällä koko kehon vyöhykeratahieronnalla voidaan elvyttää kehosi omat voimavarat, rentouttaa ja rauhoittaa kehosi ja mielesi kuulemaan sitä, mikä on todella tärkeää juuri sinun elämässäsi."

Elämänhehku Facebookissa
Elämänhehku

Kuvassa Kati Löfman Elämänhehkussa.

Ei kommentteja