Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

Norsu nuotiolla ja arvonta


Syksy tekee tuloaan ja menimme mökille kunnon risusavottaa pitämään. Kesällä kaadettiin kymmeniä kuusia ja nyt tontti on tosi avara. Kesäpaikastamme on tullut pojallemme rakas ja hän touhuaa aina innoissaan siellä. Erityisesti puutarhahommat ja kukkien kastelu kiinnostaa. Saimme mökkihommiin mukaamme Liberon suloiset eläinpuvut. Olette ehkä huomanneet hauskan kampanjan, joka on nyt meneillään? Poikani on aina rakastanut eläimiä ja karjuukin usein leijonan lailla nähdessään leijonan tai vaikkapa krokotiilin kuvan. Vaipoista olemme bonganneet eläinhahmoja ja nämä uudet eläinvaipat ovat hänestä todella hauskoja. Olemme kokeilleet useita vaippamerkkejä ja poikani pitkälle hoikalle vartalolle sopivat Liberot parhaiten. Ne pysyvät napakasti päällä. Etenkin housuvaipoissa on minusta tärkeää, että vaipat eivät ala heti kastuessaan roikkua.

Pikkuinen elefantti ihmettelee isoa nuotiota, enterorokko on puhkeamassa ja meno hieman vaisua.

No risusavotta alkoi vähän vaisuissa tunnelmissa ja ihmettelin, miksi yleensä todella vilkas pikkuherra oli niin apeana. Hän sanoi "au au" syödessään ja ensin luulimme takahampaiden tekevän tuloaan. Näiden norsukuvien oton yhteydessä huomasimme käsissä näppylöitä ja pienen googlettelun jälkeen tajusimme, että häneen oli iskenyt enterorokko. Ehdimme ottaa muutamia kuvia pihahommista hauskassa elefanttiasussa ennen näppyjen toteamista. Vaikka olo oli varmasti aika inhottava hymyäkin irtosi meidän aarteelta.

Leikkimökkiä laitetaan talvikuntoon.

Alkuviikko meni sairastelun merkeissä ja loppuviikosta päästiin taas ulos. Kodin pihallakin on syyshommia tehtävänä. Olemme istuttaneet yli 100 kukkasipulia tuomaan meille keväällä väriloistoa ja iloa pihaan. Pikkutiikeri auttoi minua istuttamaan viimeiset narsissit ja liljat. Luonnon ja eläinten kunnioittaminen on yksi tärkeimpiä arvoja, joita haluan lapselleni välittää. Itse aktiivisena eläinsuojelijana koen eläinten oikeudet asiana, jonka toivon olevan itsestäänselvää tuleville sukupolville.

Loppuviikosta alkoi meno olemaan jo normaalilla tolalla ja vauhti päällä. Tiikeri ajeli mopolla ympäri taloa.


Oma piha on kyllä ihan parasta, kun poika pääsee purkamaan energiaa. Koirienkin kannalta on kiva, kun pääsee päivystämään maailman menoa ulos aina halutessaan. Nyt koirat olivat sisällä. Äidille piha ja puutarha tarjoavat oivaa stressinpoistoa ja hyötyliikuntaa.

Söpöjä tiikerikuvia tuli niin paljon, että oli hieman valinnan vaikeutta.

ARVONTA
Arvon lukijoiden kesken kaksi eläinpukua, yhden tiikerin ja yhden norsun. Ne ovat kokoa 92cm. Osallistut arvontaan kommentoimalla tähän blogiin oman lapsesi kokemuksia eläinten maailmasta. Kirjoita toimiva sähköpostiosoitteesi kommentin yhteyteen. Arvonta-aika on 14.10-20.10.2014.

Syksyinen luonto tarjoaa mielenkiintoista puuhaa pienille.

Yhteistyössä Libero

14 kommenttia

 1. Ihanat puvut :) meidän pikkuinen on täysin myyty ja rakastunut appivanhempiemme kissoihin. A aa, hän sanoo ja laittaa poskensa kissan poskea vasten. <3 osallistun mielelläni arvontaan sari@sweetfoodomine.com

  VastaaPoista
 2. Meillä poika on nyt vuoden ja kaksi kuukautta, pikkuhiljaa on opittu sanomaan mitä kissa ja koira sanoo. Aiemmin kuitenkin kirjojen ja palapelien kautta on opittu kutisemaan kuten karhu, ärjymään kuten leijona ja krokotiilia matkitaan sihisemällä ja heiluttamalla koko vartaloa. :) meillekin luonto ja eläimet ovat tärkeitä ja niitä opetellaan kunnioittamaan pienestä pitäen, kuten erilaisia ihmisiäkin.

  Sähköpostini on olijako81@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Meillä lapsi tykkää sammakoista joita uuden asuinalueemme metsissä on paaaljon! Haluaisi kovasti koskea niihin, mutta olen kieltänyt ja sanonut että niiden pitää antaa olla rauhassa. Niitä on kuitenkin mukava ihmetellä ja etsiä sammaleista! Muistan kyllä itse lapsena pitäneeni niitä kädessä, mutta nyt tiedän paremmin. veerat@yahoo.com

  VastaaPoista
 4. Meillä ollaan vähän turhankin innokkaita lähestymään mitä vain eläintä.
  Kissa on saanut tuntea ronskit otteet turkissaan ja hännässään useaan otteeseen :)
  marvu954(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 5. vaatehuttuja(@)gmail.com

  Meillä lapset hieman arastelevat eläimiä, kissamme ei pidä silittelystä ja siksi lapset ovat oppineet pitämään etäisyyttä. Kesällä teimme hauskan retken eläintarhaan ja varsinkin isot kissapedot kiinnostivat.

  VastaaPoista
 6. Meillä kaksi kissaa, jotka olleet olemassa ennen lapsia. Loistavasti ovat sekä kissat että lapset oppineet kunnioittamaan toisiaan ja elämään yhdessä, ovat opettaneet toisiaan. Esimerkkinä esikoinen tykkäsi puskea kissoja ja kumartui aina, jos halusi kissojen menevän kauemmaksi. Koiria naapurin vihaisen ja ison mustan koiran takia pelkää... :(
  kissaillaan (at) gmail.com

  VastaaPoista
 7. En nyt osallistu arvontaan, ku mullahan nää puvut ringin kautta jo onkin! :) Mutta pakko kommentoida tuohon eläimiin!

  Meijän tytöstä näkee jo nyt 1v 3kk ikäisenä, että hänellä on hyvin erityinen suhde eläimiin. Osaa toimia etenkin koirien kanssa täysin luonnollisesti, käy silittämässä, ei revi ja jos haluaa ettei koira nuole tai tule liian lähelle, niin työntää vain hellästi kuonosta pois. Hänellä se on tuntunut olevan ihan syntymästä saakka. Ja jostain syystä myös villimmän puoleiset koirat rauhoittuvat hänen seurassaan. Mulla on itellä vähän samankaltainen vaikutus ollu aina eläimiin, joten ehkäpä tyttö on saanut tän "lahjan" tai opin multa :) Musta on äärimmäisen ihanaa, että lapsi tulee eläinten kanssa ns. toimeen :)

  VastaaPoista
 8. Ihania haalareita, etenkin norsu :)
  Meidän pojalla ei kovin paljon ole kokemuksia eläimistä, paitsi kissoista ja koirista, oravista ja sen semmoisista. Pari päivää sitten tiellä tuli vastaan pieni koira, joka tuli nuuhkimaan poikaa ja vähän taisi siinä hypähtääkin. Poika nauliintui paikoilleen, eikä päätään kääntänyt. Taisi vähän jännittää. Muutoin hän olisi kyllä useinkin juoksemassa koirien perään ja matkimassa haukkumista.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 9. Suloisia kuvia, ja onpa tosi hauskat haalarit, kelpaisi meidänkin viikarille. Eläimet kiinnostaa lastamme kovasti, ja eläinaiheiset kirjat ovat suosikkeja. Kotoamme löytyy myös koira jota on kiva rapsutella :)
  -Shiva-
  suddenconnection(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 10. Suloinen pikkunorsu ja tiikeri :)
  Meillä poikaa kovasti kiinnostaa eläimet, kirjoissa ja piirretyissä, mutta sitten kun oikeasti ollaan tekemisissä eläinten kanssa, niin äidin tai isän housunpuntti on turvallisempi valinta.. :)
  pussikarhu(at)luukku.com

  VastaaPoista
 11. Me käydään mummoloissa aina hoitamassa koiria ja possuja. Liberon sivuilla tehdyt tiikeri- ja norsuvideot pelottaa kaksveetä hirveästi: "ei tarvi pelätä, ei oo oikeesti" toistelee ajoittain, kun oma ja pikkuveljen naama joutui isojen eläinten viereen.. lyrjana@student.oulu.fi

  VastaaPoista
 12. Tämä menisi ystäväni ihanalle pienelle tyttöselle. :) Hänellä on kotona kissa, ja sitä hän on kova hoitamaan ja silittelemään! Myös mummolan koirat kiinnostavat kovasti.
  sopeutuja(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 13. Meidän 2v pitää hyvänä chihuahuaa, joka vain nauttii haleista ja pusuista. Tosin välillä myös touhu muuttuu kilpajuoksuksi. Ulkona kiinnostaa eläimet. Meilläkin käytössä eläinvaippoja, tosin Lidlin, haluaa aina valita itse yöksi lempparieläinhahmon. paigef87@hotmail.com

  VastaaPoista