Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

Ruskaloma Holiday Club Pyhänhovissa


Kuten aiemmassa postauksessa Pyhästä kerroinkin olemme käyneet täällä ruskalomalla vuodesta 2002 melkein vuosittain. Eka reissu ei vielä tehnyt vaikutusta. Suuri syy tähän oli kaamea junamatka. Tulimme yöjunalla Kemijärvelle ilman makuupaikkaa rahapulan takia ja junavaunussa joku ryyppyjengi metelöi aamuun saakka. Se oli todella rasittavaa ja matkasta toipumiseen meni aikaa. Päätimme, että jatkossa on oltava makuupaikka. Toisella kertaa Pyhän rauha, kauneus ja raikas ilma ottivat valtaansa. Hiljaisuus tunturissa on jotain maagista. Eipä Noitatunturia ole turhaan nimetty Noitatunturiksi, on siellä vaan mystinen tunnelma. Mietin, että jokaisen suomalaisen pitäisi kokea Lappi ruska-aikaan. Se on todella vaikuttavaa ja rauhoittavaa. Ei varmasti olisi pahitteeksi nykypäivän hektisessä menossa. Silti suurin osa suuntaa lomillaan ulkomaille. Itse näen kotimaanmatkailun myös työllistävänä asiana. Haluan suosia suomalaista sen lisäksi, että matkustelemme ulkomaillakin. 

Yrittäjinä teemme töitä aina matkoillakin. En muista sellaista reissua, että ei olisi pitänyt hoitaa työasioita. Matkoilta haemme myös ideoita tapahtumiin. Usein tunturissa patikoidessa löytyy myös ratkaisuja mieltä painaviin työasioihin. Pyhätunturilla on useita erilaisia majoitusvaihtoehtoja hotellista ylellisiin kelohonkamökkeihin. Olemme majoittuneet yleensä Holiday Clubin Pyhänhovi mökkeihin, jotka sopivat keskituloisen kukkarolle. Koska olemme Holiday Clubin osakkaita olemme käyttäneet pistevaihtoa tähän matkaan. Yhden kerran olimme myös HolySuites huoneistoissa. Ne ovat hotellin vieressä ja tunturin patikointireitit ovat kulman takana. Huoneistot ovat uudempia ja tilavampia, kuin Pyhähovin mökit. 

Pyhänhovin uusi grillikota oli käytössä joka päivä piiloleikeissä ja illalla grillaushommissa.
Pyhähovin ympäristön luonto on rauhallista ja marjastusmahdollisuudet hyvät. Tein oman postauksen marjastuksesta muutaman reseptivinkin kera. Mökkien pihoilla näkee oravia ja kauniita Kuukkeleita. Välillä myös porot saattavat käyskennellä pihoilla. Uusi grillikota mökkien keskellä on tosi kiva lisä. Lapset voivat temmeltää pihalla ja piilopaikkojakin löytyy. Auto on kyllä ehdoton väline, jos haluaa nähdä enemmän paikkoja ja päästä hotellille sekä kaupalle. Ilman autoa pärjää jos majoittuu Holysuites huoneistoihin ja liikkuu pääasiassa tunturissa. Aikoinaan Pyhällä tuli vastaan lähinnä eläkeläisiä, mutta viime vuosina on näkynyt enemmän myös nuoria ja lapsiperheitä. Ruskalomailu on rentouttavaa ja tukee suomalaista työtä. 

Kertokaahan lukijat minkälaisia ruskalomia te olette perheidenne kanssa viettäneet ja olisiko ruskaloma teitä kiinnostava lomamuoto, jos ette ole vielä kokeilleet?


Mökkien välissä olevalla alueella oli kiva taapertaa. Color Kidsin ihana fleecehaalari sopi ruskalomailuun hyvin.
Serkusten päivä alkoi ja päättyi aina mökkien piha-alueella juosten. Välillä syötiin mustikoita.
Aamu sarastaa Pyhänhovissa.


Yleensä säät ovat suosineet ja nyt yhtenä päivänä tihutti hieman vettä, kun lähdimme kantorepun kanssa retkelle.
Toteutimme reissulla Ipanaisen Tula Kantokiertueen, josta on oma postaus.

Ei kommentteja