Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

Yrittäminen on taivasta ja helvettiä


Taivas + Helvetti kirjan ennakko-
lanseerauksessa Susannan kanssa.
Yrittäjän vertaistukiopas, innostaja, motivaattori ja kannustin Taivas + Helvetti osa 2 ilmestyy pian. Tällä kirjalla on suuri tehtävä koko Suomen tulevaisuuden kannalta. Kirjaa jaetaan koulunsa lopettaville ja voi vain arvailla, kuinka monta huikeaa yrittäjätarinaa jäisi toteutumatta ilman Mika Mäkeläisen visiota. Jokaisesta ostetusta kirjasta lahjoitetaan yksi. Ykkösosa on jo nyt Suomen myydyimpiä tietokirjoja ellei myydyin.

Kakkoskirjassa on rakkaan ystäväni ja poikani kummin Susanna Rantasen tarina. Olen tukenut ja sparrannut häntä haastavina aikoina ja hän minua nyt, kun yrittäjyydessä on ensimmäistä kertaa vähän vaikeampaa. Ironista tässä on se, että vietämme osakyhtiömuotoisen yrityksemme 10-vuotisjuhlavuotta. Tapahtumamarkkinointibisnes on murroksessa. Samaan aikaan kaikki lakisääteiset ja kiinteät kulut nousevat, mutta ulosmyyntihinnat laskevat kovan hintakilpailun takia. Tapahtumatekniikkaa on kuulemma ruvettu tarjoamaan "kaupan päälle" kilpaile siinä sitten, kun ei alihankkijoiden palveluita voi oikein omasta pussista maksaa. Kuulin äsken, että jenkeissä tapahtumien järjestäminen on viidenneksi stressaavin työ. Edellä ovat vain sotilaat, palomiehet, poliisit ja pilotit. Jos ja kun näin on ihmettelen, miksi niin suuri osa loppuasiakkaista haluaa stressata ja tehdä itse tapahtumat, kun voisi ulkoistaa sen stressin ammattilaisille? Minua stressaa lähinnä se, eikä suinkaan se tapahtumien järjestäminen, joka vaatii rautaista asiantuntemusta, jos sen haluaa tehdä laadulla ja muuta markkinointiviestintää tukien.


Perheyrittäjien poika saa tai joutuu elämään
keskellä yrittäjyyttä. Toivottavasti se antaa intoa olla
ahkera, vaikka yrittäjäksi ei ryhtyisikään.
Aina kun tuntuu, että tästä ei tule mitään kannattaa ottaa tämä oranssi kirja käteen. Kummasti helpottaa. Ilman toista ei ole toisen menestystä. Ilman toista ei myöskään selviä vaikeista ajoista. Vain toinen yrittäjä voi ymmärtää yrittäjyyden taivaan ja helvetin. Tämä kirja kiteyttää kaiken osuvasti ja päästää yrittäjän iholle. Menestyksestä ei ikinä kannata olla kateellinen, sillä se vaatii aivan h********i töitä, venymistä ja vähän onnea. Yrittäjät ovat oma hullu kansakunta, jota ilman Suomi olisi vieläkin enemmän pulassa, kuin nyt!

3 kommenttia

 1. Löysin blogisi sattumalta jonkun toisen blogin kautta. Juuri olen perustanut yrityksen ja mielenkiinnolla luen tekstejäsi. Tuo kirja pitää hankkia käsiini!

  VastaaPoista
 2. Ihanaa kuulla, toivottavasti löydät ideoita tätä kautta. Minkä alan yritys sinulla on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritys on Kasvun Taika niminen, nettisivut on vielä työn alla, juuri avasin fb-sivut. Yritykseni tarjoaa vanhemmuutta tukevia palveluja, esim. luentoja, vauvahierontakursseja, liikuntakursseja (vauva/taaperojumppaa, perheliikuntaa, lasten liikuntaryhmiä) ja erilaisia ryhmiä vanhemmille (voimavaroja vanhemmuuteen ja myönteisiä keinoja kasvatukseen). Ja myös aarrekarttakursseja. Kouluttaudun tän syksyn aikana Toimiva perhe - ohjaajaksi ja niitä kursseja sitten ensi keväänä.

   Poista